Logo
Cryptofalka
Kezdőknek
Árfolyamok
Tagságok
Tőzsdék
Shop

A weboldalunk sütiket használ 🍪

Az Ön adatainak védelme fontos a számunkra! Tájékoztatjuk, hogy honlapunk a felhasználói élmény fokozása, a webhelyhasználat megértése és marketing tevékenységeink támogatása érdekében sütiket alkalmazhat. További információ erről az Adatvédelmi Tájékoztatóban.
Altcoin kommandó - Heti kiválasztott - IOTA/BTC napi ábra

Altcoin kommandó - Heti kiválasztott - IOTA/BTC napi ábra

Bár összességében gyengélkedik az altcoin piac, mindig találni egy-egy nevet, mely túlszárnyalhatja versenytársait és szép emelkedést produkálhat. Tegyük hozzá, hogy a makro trend erősen lefelé ível a legtöbb alt esetében, így minden ellen irányba (long) köttetett kereskedés igen kockázatosnak számít. Magyarán, nem ajánlott a kereskedés. Heti kiszemeltünk az IOTA.

 

Bika zászló napi ábrán

BTC pár esetében fogjuk vizsgálni az ármozgást, a címben utalt napi ábra alapján. Minél nagyobb időtávon figyeljük az ármozgást, az annál hitelesebb visszajelzést ad. A napi ábra ez alapján erősebb jelzésnek számít sok másik időtávnál.

Nem sok altcoin mondhatja el magáról, amivel IOTA büszkélkedhet, lévén, hogy a napi 10 EMA (exponenciális mozgóátlag) felett jár. Ez vezetett ahhoz is, hogy kiemeljük heti altcoin pick rovatunkban. Egy dupla aljas kitörés után állt emelkedő trendre a választottunk, és azóta a 10 EMA mentén araszolgat felfelé a mozgás. 

Nem emelkedhetünk egyfolytában, minden emelkedés jellemzője, hogy pihenőt tart. Ezt jelzi az ábrán, hogy a zöld gyertyákat pirosak követik, mely piros gyertyák teret engednek némi konszolidációnak az emelkedés alatt. A konszolidációkat érdemes vizsgálnunk és játszani kereskedés során az azokból jövő kitörésekre. A konszolidáció jelen esetben bika zászlót vesz fel, melynek ellenállását kékkel láthatjátok, támaszul pedig a korábban említett 10 EMA szolgál.

Kedvező alakzat a bika zászló és a vásárlóerő rövid távú folytatásának lehetőségét veti fel. Egészen addig, míg 10-s exponenciális mozgóátlag felett tartjuk a mozgást és sikerül onnan pattanni, bízhatunk a zászlónk kijátszódásában és kereshetünk magunknak bika jelet egy esetleges beszállóra. Ezt a bika jelet kaptuk meg a tegnapi zárással. Bullish engulfing zárást sikerült produkálni a bekeretezett két napi gyertyánkkal, mely valószínűsíti a vásárlóerő folytatását, így a bika zászlóból való kitörést is. A vásárlóerő folytatását láthatjuk a mai nap is, érdekes lesz meddig jutunk...

 

Összefoglalva

Érdemes türelmesnek maradni, ha az altcoin piacra tekintünk. Ahogy az elején mondtam, nem tart ott a hangulat, hogy egymás után lőjenek ki az altok addigi állapotukból, így a kereskedés is nagyobb rizikót vet fel. A napi volume-ok általában csökkenek, ez tetten érhető sajnos IOTA esetében, így könnyebben fáradhat el egy-egy emelkedés. 

Több ismeretlen fogalom felmerülhetett a cikk során. Ha szívesen utánajárnátok mi az az exponenciális mozgóátlag, esetleg a bullish engulfing, az oldalunkon található ingyenes útmutatók közt tájékozódhattok ezekről a fogalmakról.

 

Ábrák jelölései:

cryptofalka bitcoin elemzés

Hogy mi is az a Cryptofalka Kereskedő Közösség?

Elemzések a jövő pénzéről a Bitcoinról és a többi kriptovalutáról! Havi oktatások, élő streamek, tippek, hírek, közösség! Ha szeretnél hatékonyan bekapcsolódni a digitális valuták világába vagy ha már ismerős a szakma de szeretnéd elmélyíteni a tudásodat és profitálni a digitális pénz forradalmából, akkor nálunk a helyed! Hiszen a Platformról minden információt, tippet és oktatást egy forrásból érhetsz el, méghozzá a szakma legjobbjaitól 2018-óta!

Válassz tagságaink közül

Bitcoin és kriptovaluta árfolyamok

Bitcoin BTC -3.62% $63,323.04
Ethereum ETH -2.17% $3,095.12
BNB BNB -3.07% $551.81
Solana SOL -9.20% $137.97
XRP XRP -1.89% $0.4967
Dogecoin DOGE -0.81% $0.1616
Cardano ADA -2.44% $0.4598
Litecoin LTC -2.59% $78.02
További árfolyamok
A CryptoFalka által szolgáltatott információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik, a megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást. Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a CryptoFalka nem vállalkozik. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!