Logo
Cryptofalka
Kezdőknek
Árfolyamok
Tagságok
Tőzsdék
Shop

A weboldalunk sütiket használ 🍪

Az Ön adatainak védelme fontos a számunkra! Tájékoztatjuk, hogy honlapunk a felhasználói élmény fokozása, a webhelyhasználat megértése és marketing tevékenységeink támogatása érdekében sütiket alkalmazhat. További információ erről az Adatvédelmi Tájékoztatóban.
Bitcoin és kriptovaluta oktatás is része lesz a tantervnek Franciaországban

Bitcoin és kriptovaluta oktatás is része lesz a tantervnek Franciaországban

Franciaország egy új oktatási elemet szeretne bevezetni a középiskolák számára, aminek része lenne a Bitcoin és kriptovaluta oktatás is. Pörög a Bitcoin adoptáció Franciaországban, így szüksége is van rá az új generációnak. Ők ugyanis egy olyan új világba nőhetnek már fel, ami teljesen különbözik az általunk ismerttől.

 

Bitcoin és kriptovaluta oktatás jöhet a francia középiskolákba

A nemzeti oktatásért felelős miniszter, júniusban mutatta be a tervezetét, aminek része volt a vezető kriptovaluta, a Bitcoin oktatása is. Egy olyan bemutatót szeretnének a diákoknak nyújtani, amiben megértik a diákok, hogy mi a hatása a bitcoinnak és a kriptovalutáknak a francia és a globális gazdaságra. Ezt pedig a Bitcoin és blokklánc oktatás segítségével szeretnék megtenni.

Továbbá három kriptovaluta oktató videóval is felfegyverkezik majd a tanárokat, amelyek a következő témákat fogják érinteni: „A Bitcoin lenne a jövő valutája?”, „Lecserélheti-e a Bitcoin az eurót?”, „Mi a bizalom alapja a valutákban?”

bitcoin tranzakció cryptofalka

 

Mit fog tartalmazni ez a bitcoin és kriptovaluta oktatás?

A miniszter elképzelése szerint, a kriptovaluta oktatás olyan elemeket fog tartalmazni, ahol össze kell hasonlítaniuk a diákoknak a Bitcoint a hagyományos FIAT pénzekkel. Ezzel megértve a Bitcoin és a kriptovaluták hasznosságát, valamint felismerve fontos szerepüket a világ pénzügyi hálózatában.

Mivel csak egy ismertetőt fognak kapni a bitcoin és kriptovaluták világából, ezért nem lesznek a diákok „kriptovaluta expertek”. Azonban fiatal diákoknak befogják mutatni a Bitcoin előnyeit és hátrányait a kriptovaluta oktatás során. Ez a tudás pedig a kriptovaluták elterjedésével csak exponenciálisan nőni fog és egy olyan tudás lesz, amire biztosan szükségük lesz az életük során.

 

Franciaország és a Bitcoin adoptáció a kriptovaluta oktatás mellett

Nem csak a blokklánc oktatás, de a Bitcoin adoptációja is pörög Franciaországban. A Francia startup a Keplerk újraindította a szolgáltatását októberben. Ezzel több, mint 5000 francia dohányboltban lehet már akár fizetni Bitcoinnal is.

Szeptemberben pedig 25 000 eladó helyen és 30 francia viszonteladónál történő fizetési lehetőség látott napvilágot. A hírek szerint a francia Decathlon és a Sephora is el fog majd fogadni Bitcoint 2020-ban.

Így elmondható, hogy igen is szükséges lesz a Bitcoin és kriptovaluta oktatás a fiatal generáció számára. Ők ugyanis egy olyan új világba nőhetnek már fel, ami teljesen különbözik az általunk ismerttől.

Az eredeti cikk szerzője és a háttérkkép tulajdonosa a cointelegraph.com

Hogy mi is az a Cryptofalka Kereskedő Közösség?

Elemzések a jövő pénzéről a Bitcoinról és a többi kriptovalutáról! Havi oktatások, élő streamek, tippek, hírek, közösség! Ha szeretnél hatékonyan bekapcsolódni a digitális valuták világába vagy ha már ismerős a szakma de szeretnéd elmélyíteni a tudásodat és profitálni a digitális pénz forradalmából, akkor nálunk a helyed! Hiszen a Platformról minden információt, tippet és oktatást egy forrásból érhetsz el, méghozzá a szakma legjobbjaitól 2018-óta!

Válassz tagságaink közül

Bitcoin és kriptovaluta árfolyamok

Bitcoin BTC 0.13% $67,094.52
Ethereum ETH 0.41% $3,127.36
BNB BNB -0.08% $581.34
Solana SOL 0.71% $174.15
XRP XRP -0.38% $0.5223
Dogecoin DOGE -0.42% $0.1555
Cardano ADA -0.54% $0.4826
Litecoin LTC -0.02% $84.28
További árfolyamok
A CryptoFalka által szolgáltatott információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik, a megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást. Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a CryptoFalka nem vállalkozik. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!