Logo
Cryptofalka
Kezdőknek
Árfolyamok
Tagságok
Tőzsdék
Shop

A weboldalunk sütiket használ 🍪

Az Ön adatainak védelme fontos a számunkra! Tájékoztatjuk, hogy honlapunk a felhasználói élmény fokozása, a webhelyhasználat megértése és marketing tevékenységeink támogatása érdekében sütiket alkalmazhat. További információ erről az Adatvédelmi Tájékoztatóban.
Példátlan bitcoin-robbanást okozhat a Brexit

Példátlan bitcoin-robbanást okozhat a Brexit

Az egekbe lőheti ki a bitcoin árfolyamát egy megállapodás nélküli Brexit – nyilatkozták a megkérdezett szakértők a The Independentnek.

A cikk szerzője és tulajdonosa a partneroldalunk a Coincolors.co, az eredeti cikket a következő linken éritek el: Link

A bitcoin hullámzó ára az elkövetkező hónapokban rekordmagasságokat érhet el, ha az Egyesült Királyság megállapodás nélkül hagyja el az Európai Uniót.

Az úgynevezett no-deal Brexit előfordulásának egyre vészjóslóbb lehetősége már most a font gyengülését mutatja más fő valutákkal – köztük az euróval és az amerikai dollárral – szemben. A bitcoin eközben újjáéledt az elmúlt hónapokban: értéke június végétől mintegy 4000 dollárral emelkedett. Jelenleg 12.000 dollárról csúsztunk vissza 11.000 dollár alá az elmúlt napokban.

2020 előtt jöhet a 20 ezer?

A The Independent szerint még messze vagyunk a végső, 20.000 dolláros rekordértéktől, amelyet 2017 végén értünk el. A szakértők úgy vélik, hogy a különféle geopolitikai bizonytalanságok miatt még 2020 előtt megdönthetjük a korábbi csúcsot.

A bitcoin újra felfedezte önmagát ebben az évben, de a megállapodás nélküli Brexit hatalmas és példátlan kitörést hozhat magával

– mondta Nicholas Gregory, a CommerceBlock vezérigazgatója az angol újságnak.

Amellett, hogy az EU-tól elszakadás zavart és volatilitást idézhet elő a főbb fiat valuták között, egyúttal identitási válságot is előidézhet a globális rendszer számára, mivel a főbb globális fiat valuták esetleges sebezhetőségére is fény derülhet.

Biztos menedék

A bitcoin ára hírhedten ingatag, azonban egyes befektetők, a véges kínálatának köszönhetően mégis biztonságos menedéknek tekintik azt. Határokon átívelő és decentralizált infrastruktúrája azt is jelenti, hogy kevésbé érzékeny egyetlen ország vagy piac hatásaira.

Nigel Green, a deVere Group pénzügyi tanácsadó cég vezérigazgatója a közelmúltban kijelentette, hogy „a bitcoin a biztonságba menekülés eszköze a piaci bizonytalanság idején”, és azt állította, hogy egyre többen tekintenek rá úgy, mint digitális aranyra.

A bitcoin és az arany felértékelődését elősegítette más geopolitikai bizonytalanság is, pl. az Egyesült Államok és Kína közötti növekvő kereskedelmi feszültségek – erről több cikkünkben is beszámoltunk a közelmúltban.

Kéz a kézben: bitcoin és arany

„Az arany, mint hagyományos menekülőeszköz, újra előkerült a befektetői bizonytalanságok idején. Ugyanakkor úgy tűnik, hogy a bitcoin is hasonló célt szolgál” – ezt már Simon Peters, az eToro online kereskedési platform elemzője nyilatkozta a The Independentnek.

Tekintettel arra, hogy a kínai befektetők egyre nagyobb részét már kriptobefektetők is alkotják, nagy esély van rá, hogy egyesek előnyben részesítik a bitcoint a jüannal szemben

– jelentette ki az elemző. Ezt alátámasztják pl. a hongkongi tüntetések tapasztalatai is. Nem meglepő módon a vagyon kimenekítésének, illetve mozgatásának egyre elterjedtebb módja a kriptopénzek használata.

A cikk szerzője és tulajdonosa a partneroldalunk a Coincolors.co, az eredeti cikket a következő linken éritek el: Link

Hogy mi is az a Cryptofalka Kereskedő Közösség?

Elemzések a jövő pénzéről a Bitcoinról és a többi kriptovalutáról! Havi oktatások, élő streamek, tippek, hírek, közösség! Ha szeretnél hatékonyan bekapcsolódni a digitális valuták világába vagy ha már ismerős a szakma de szeretnéd elmélyíteni a tudásodat és profitálni a digitális pénz forradalmából, akkor nálunk a helyed! Hiszen a Platformról minden információt, tippet és oktatást egy forrásból érhetsz el, méghozzá a szakma legjobbjaitól 2018-óta!

Válassz tagságaink közül

Bitcoin és kriptovaluta árfolyamok

Bitcoin BTC -3.66% $64,689.87
Ethereum ETH -4.51% $3,407.23
BNB BNB -4.71% $580.55
Solana SOL -9.01% $133.1
XRP XRP -6.41% $0.4812
Dogecoin DOGE -10.18% $0.1196
Cardano ADA -10.03% $0.3718
Litecoin LTC -8.18% $71.49
További árfolyamok
A CryptoFalka által szolgáltatott információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik, a megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást. Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a CryptoFalka nem vállalkozik. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!