Logo
Cryptofalka
Kezdőknek
Árfolyamok
Tagságok
Tőzsdék
Shop

A weboldalunk sütiket használ 🍪

Az Ön adatainak védelme fontos a számunkra! Tájékoztatjuk, hogy honlapunk a felhasználói élmény fokozása, a webhelyhasználat megértése és marketing tevékenységeink támogatása érdekében sütiket alkalmazhat. További információ erről az Adatvédelmi Tájékoztatóban.
Bitcoin technikai elemzés - Macro nézeten továbbra is a bikáknak áll a zászló

Bitcoin technikai elemzés - Macro nézeten továbbra is a bikáknak áll a zászló

A Bitcoin technikai elemzés során az egyik legfontosabb kérdés, amit meg kell válaszolnunk magunknak az, hogy milyen trenden mozog a piac? A mai Bitcoin (BTC) elemzésünkben ezt fogjuk elemezni. A trend a barátod, ha ismerjük az ármozgás irányát, kitudjuk használni annak a hullámait a tőzsdei kereskedésünk során. Nah de első körben nézzük meg mi is az a trend!

 

Bitcoin technikai elemzés - Mi is az a trend?

A mai Bitcoin technikai elemzésünkben a teljes 2019-es év ármozgásait felrajzoltuk a legfontosabb elemekkel, hogy megvizsgálhassuk, hogy milyen is a jelenlegi trendünk. A trend megállapítása az első és talán az egyik legfontosabb lépése a technikai elemzésnek, a „trend a barátod”. Ha ismerjük a jelenlegi trendet kihasználhatjuk annak adottságait és könnyebben nyithatunk sikeres pozíciókat. (Csak meg kell lovagolni annak hullámait, hogy profitálhassunk az ármozgásból)

Bitcoin technikai elemzés emelkedő trend

Az emelkedő trendet emelkedő csúcsok és emelkedő aljak sorozata adja. Egy hosszútávú trend általában több, kisebb trend összegéből épül fel, ezért az adott trenden belül megfigyelhetünk az általános trendtől eltérő szakaszokat is. Pl: Emelkedő bikapiacon teljesen normális és egészséges, ha az ár néha konszolidál vagy akár erőgyűjtés gyanánt vissza is húzódik egy korábbi támaszhoz, ahonnan pattanva új erővel tudja folytatni az emelkedés pályáját. - Cryptofalka trendek oktatási anyag részlet.

Látható, hogy a trend elemzése egy hatalmas fegyvert ad számunkra a tőzsdei kereskedéshez, ezért továbbiakban ezt vizsgáljuk meg a  mai Bitcoin technikai elemzésünkben.

 

Bitcoin technikai elemzés napi nézet - Hosszú távú elemzés

Viszonylag szélsőséges ármozgásokban volt részünk az idei évben, de ha nagyon le kellene egyszerűsíteni a dolgot 3 egyszerű szakaszra bonthatjuk az idei mozgásokat a bitcoin technikai elemzésünkben.

  1. Trendfordító az emelkedő háromszög alakzatban. (Január-Április)
  2. Bika emelkedő trend a mozgó átlagok és az Ichimoku felhő felett (Április-Június)
  3. Korrekció egy csökkenő árcsatornában (Július-November)

 

bitcoin technikai elemzés BTCUSD-1d-20191104

 

Októberben egy kritikus zónába került a vezető kriptovaluta (BTC). A legnagyobb kérdés az, volt hogy egy trenden belüli korrekcióról vagy egy potenciális trendfordításról beszélünk. Ehhez a Fibonacci arány számokat hívtuk segítségül egy korábbi Bitcoin technikai elemzésünkben. Itt a 0,618-as aránypár szerencsére tökéletesen fogta az árat és sikerült októberben egy újabbat pumpálni az áron. 7400 dollárról egészen 10500 dollárig ugrott a vezető kriptovaluta értéke, a kitörés pedig kimagasló kereskedési volume-al társult.

Ezzel elmondható, hogy a macro trendünk továbbra is masszív emelkedő trend, nem tört meg az emelkedő trend jellege a kritikus támasz zóna bevédésével! Így elmondható, hogy összességében továbbra is a bikáknak áll a zászló, egészen addig amíg tartjuk a korábbi zöld támasz zónánkat. Az ármozgás egyelőre egy egészséges korrekcióban vesz részt, mégpedig egy bika zászló alakzatban. A következőben ezt fogjuk megnézni.

 

Bitcoin technikai elemzés napi nézet - Potenciális bull flag alakzat?

Nagyon nem mindegy, hogy egy emelkedő trenden belüli korrekció milyen formációt vesz fel. Vannak alakzatok, amelyek sokszor trendfolytatásra engednek következtetni. Ez mögött általában a tőzsde pszichológia áll, aminek kimondottan nagy hatása van árfolyamok alakulása, így a bitcoin technikai elemzés során is.

Jelenleg egy már több ponton is hitelesített árcsatornában mozog a Bitcoin (BTC) árfolyam. Azért gondolnám hitelesnek az alakzatot, mert mind az alsó, mind a felső trendvonala már sok ponton hitelesítve van az ármozgás által. Ami még szép benne, hogy nem nagyon vannak az alakzaton túlnyúló gyertya szárak sem.

Bitcoin technikai elemzés BTCUSD-1d-20191104_2

 

A csökkenő árcsatornát pedig egy emelkedő trend előzte meg, így ez összességében egy igazán pozitív, trendfolytatásra utaló bika alakzatot formál. Mégpedig egy bika zászlót, vagy más néven bull flag alakzatot. Ha sikerül felfele kitörni az árcsatornából (Ez az Ichimoku felhő ellenállásával is egybe vág) akkor könnyen újra elpattanhat az ár és újabb rally jöhet felfele. (Óvatosan aki shortolna! )

 

Még akár a héten eldőlhet a Bitcoin következő nagy mozgásának az iránya!

Közeledik a 10 napos exponenciális mozgó átlag (10EMA) támasza alulról, ezt zöld görbével láthatjátok az ábrán. Lassan el kell döntenie az árfolyamnak, hogy hogyan tovább. Vagy letörjük a rövid távú mozgó átlag támaszát, vagy pedig áttörjük az előttünk álló ellenállást.

Ez nagy valószínűséggel már a héten el fog dőlni, így most is izgalmas hét előtt állunk a kriptovaluta piacon! Ha sikerül felfele kitörni akkor nagy valószínűséggel elpattan az ár, ha letörjük a 10-es EMA-t akkor sincs nagy baj még. Egészen addig, amíg még az árcsatornán belül mozgunk és nem törjük meg az emelkedő trendünk jellegét. (0,618 Fibonacci szám)

A második komolyabb ellenállás zóna, amit át kell törnünk még az egyértelmű bika piac előtt (valószínű ez lesz a keményebb) az a 10500 dolláros ellenállás. Itt csoportosul az Ichimoku felhő felső ellenállása, valamint a múltban számtalanszor ütötte le az árat ez a tartomány. Amíg ez nem történik meg addig nem lehetünk 100%-ban bikák, de a bull flagnek köszönhetően egyelőre mindenképpen a bikáknak áll a zászló a mai bitcoin technikai elemzésünkben a hosszú távra tekintve!

CryptoFalka_jelölések CryptoFalka_jelölések

Hogy mi is az a Cryptofalka Kereskedő Közösség?

Elemzések a jövő pénzéről a Bitcoinról és a többi kriptovalutáról! Havi oktatások, élő streamek, tippek, hírek, közösség! Ha szeretnél hatékonyan bekapcsolódni a digitális valuták világába vagy ha már ismerős a szakma de szeretnéd elmélyíteni a tudásodat és profitálni a digitális pénz forradalmából, akkor nálunk a helyed! Hiszen a Platformról minden információt, tippet és oktatást egy forrásból érhetsz el, méghozzá a szakma legjobbjaitól 2018-óta!

Válassz tagságaink közül

Bitcoin és kriptovaluta árfolyamok

Bitcoin BTC 1.39% $62,078.24
Ethereum ETH 1.53% $3,421.49
BNB BNB 1.03% $409.91
Solana SOL -4.39% $128.27
XRP XRP 5.88% $0.626
Cardano ADA 11.80% $0.7476
Dogecoin DOGE 18.44% $0.1424
Litecoin LTC 6.01% $90.24
További árfolyamok
A CryptoFalka által szolgáltatott információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik, a megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást. Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a CryptoFalka nem vállalkozik. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!