Logo
Cryptofalka
Kezdőknek
Árfolyamok
Tagságok
Tőzsdék
Shop

A weboldalunk sütiket használ 🍪

Az Ön adatainak védelme fontos a számunkra! Tájékoztatjuk, hogy honlapunk a felhasználói élmény fokozása, a webhelyhasználat megértése és marketing tevékenységeink támogatása érdekében sütiket alkalmazhat. További információ erről az Adatvédelmi Tájékoztatóban.
Továbbra is az életéért küzd a Bitcoin árfolyam

Továbbra is az életéért küzd a Bitcoin árfolyam

A szerdai Bitcoin árfolyam pirosba borulásával egy kritikus zónába került a vezető kriptovaluta, egyelőre még továbbra sem mutatott túl sok életjelet. Ez azért problémás, ugyanis egy ilyen komolyabb esés után, amit szeretünk látni ilyenkor az a vásárlói nyomás megjelenése. Ez még egyelőre egyáltalán nem történt meg!

 

Penge élen táncol a Bitcoin árfolyama

Ahogyan előző cikkünkben kifejtettük, a szerdai bitcoin árfolyam csökkenéssel olyan pozícióba került a vezető kriptovaluta, ami az egész idei emelkedést megkérdőjelezheti akár!

"Az áprilistól tartó emelkedést júniusban egy egyértelmű csökkenő trend váltotta fel, beestünk a napos Ichimoku felhő és a napi 10-es EMA alá is. Ezek az indikátorok mind rövid, mind hosszabb távra csökkenő trendet mutattak. A Bitcoin árfolyam napi ábráján szépen látható, hogy milyen egyelőre még korrekciónak nevezhető csökkenő trendet alakítottunk ki június és a mai nap között. A legnagyobb kérdés viszont az, hogy mikor beszélünk egy trenden belüli korrekcióról és mikor beszélünk trendfordításról. Ehhez általában a Fibonacci arány számokat szoktuk felrajzolni a Bitcoin grafikonjára! Itt a 0,382 és a 0,618, amiket kiemelt jelzővel kell illetni. Ha elbukik a 0,618 (Jelen esetben 7600 USD) akkor mondhatjuk azt, hogy nagy valószínűséggel ez már nem egy korrekció, hanem annál már több!  2019.10.23 - Pirosba borult a Bitcoin chart a piros betűs ünnepnapra.

Bitcoin árfolyam cryptofalka BTCUSD-1d-20191025-1

Penge élen táncol a Bitcoin árfolyam, ugyanis a kékkel jelölt csökkenő árcsatorna alsó támaszvonala az, ami jelenleg még fogja az árat. Illetve a korábban megjelölt 0,618-as Fibonacci szám alá is benéztünk picivel. Fontos, hogy ezekre a támaszokra nem mint diszkrét vonalakra kell gondolni, hanem inkább kiterjedéssel bíró tartományok egy bizonyos +/- tűréssel. Ez alapján azt lehet mondani, hogy még éppen fogja a támasz a Bitcoin árfolyamát, de ha ez letörne akkor a következő erősebb támaszunk 6000 dollár környékén lenne.

A heti nézeten szépen kivehető, hogy a korábbi erős támaszunk egy a tavalyi év legfontosabb pontjánál, 6000 dollár körül található. Ez a támasz 2018 második felében rengetegszer fogta a csökkenő trendeket, ezért idén is mindenképpen fontos pontnak tartanánk. Ha a napi nézeten letörnénk az előbb felfestett zónát, akkor nagy valószínűséggel ennek a támasznak a letesztelése lesz a következő lépés, tehát kb 6000 dollár. 2019.10.23 - Pirosba borult a Bitcoin chart a piros betűs ünnepnapra.

 

Napos bitcoin árfolyam: Egy fontos indikátor már medve jelet ad 

Általában a hosszú távú trendünk eldöntése érdekében a napi Ichimoku felhőt szoktuk segítségül hívni. Ezt leginkább egyszerűen elmagyarázva a mozgó átlagokhoz lehetne hasonlítani, kirajzolja nekünk az olyan zónákat. Egyrészt segít eldönteni a trend típusát, valamint kirajzolja azokat a zónákat, amik ellenállásként vagy támaszként funkcionálhatnak.

Rengetegszer kereskedtünk a Bitcoin árfolyamán a privát csoportunkkal a napi Ichimoku felhő alapján, azt kell, hogy mondjam, hogy nem igazán emlékszem olyan alkalomra, amikor tévedett volna. Érdemes jól beállítani (20,60,120,30) és visszanézni napi nézeten az elmúlt 2-3 évet, megdöbbentő mennyire szépen tud jelezni.

Bitcoin árfolyam cryptofalka BTCUSD-1d-20191025 - 2

Jól látható, hogy az áprilisi bika jelzés után milyen szép emelkedő trendet tudtunk kialakítani a felhő fölé kerülve. (Egyszerűen elmagyarázva a felhő fölött ad bika jelzést, felhő alatt pedig medve jelzést a Bitcoin árfolyamán, ennél persze összetettebb maga az indikátor). Októberben beesett a Bitcoin ára az Ichimoku felhő alá, valamint az indikátor többi mutatója is negatív állásba került. (Tenkan Sen, Kijun Sen, Lagging span) Ez összességében nem hangzik túl jól és akár már megelőlegezheti a kritikus zóna letörését. 

Ennek ellenére hosszú távra nem gondolnánk, hogy újra visszatérne a medve piac a Bitcoin grafikonjára. Erősek a fundementális alapok és közeledik a blokk felezés, ezért hosszú távra továbbra se tekintenénk medvés szemüveggel a Bitcoin árfolyamára. Viszont mindneképpen érdemes figyelemmel lenni és megfelelően managelni a vállalt rizikókat. ( BTC-USD arányok, Altkoinoknak való kitettség, diverzifikáció stb.)

 

Mi a helyzet rövidebb távú nézeteken a Bitcoin árfolyamán?

A 4 órás nézet volt az, ami elsőnek szépen kimutatta a potenciális trendfolytatást a medve zászlóval. Úgy gondolom, hogy továbbra is érdemes lesz ezen a rövidebb távú grafikonon is rajta tartani a szemünket. Ugyanis a csökkenő trend folytatásával ilyenkor, ami a legfontosabb, hogy letudjuk gyűrni a mozgó átlagok ellenállását. 

Amikor a bitcoin árfolyama a mozgó átlagok (EMA, MA) alatt húzódik, akkor ezek a hosszabb távú görbék ellenállásként tudnak funkcionálni (Természetesen ha fölöttük vagyunk fordítva). Ezért ilyenkor, ami a legfontosabb, hogy ne egy "langyos oldalazást" alakítsunk ki, amíg megérkeznek a lemaradt mozgó átlagok majd leütik az árat. Hanem ha a támasz zónában tud megjelenni kellő vásárló erő, akkor föléjük tudunk kerülni és kitudjuk használni az általuk nyújtott támaszt.

Bitcoin árfolyam cryptofalka BTCUSD-4h-20191025

Nah ezen a 4 órás grafikonon egyelőre még sajnos pont nem az történik, amit látni szeretnénk egy ilyen helyzetben. Érdemes lesz odafigyelni a 4 órás nézet mozgó átlagaira, hogy sikerül-e legyűrni őket vagy ellenállásként fognak-e funkcionálni. (10 EMA, 22 EMA) 

 

Ábrák jelölései:

Hogy mi is az a Cryptofalka Kereskedő Közösség?

Elemzések a jövő pénzéről a Bitcoinról és a többi kriptovalutáról! Havi oktatások, élő streamek, tippek, hírek, közösség! Ha szeretnél hatékonyan bekapcsolódni a digitális valuták világába vagy ha már ismerős a szakma de szeretnéd elmélyíteni a tudásodat és profitálni a digitális pénz forradalmából, akkor nálunk a helyed! Hiszen a Platformról minden információt, tippet és oktatást egy forrásból érhetsz el, méghozzá a szakma legjobbjaitól 2018-óta!

Válassz tagságaink közül

Bitcoin és kriptovaluta árfolyamok

Bitcoin BTC 3.03% $58,692.37
Ethereum ETH 3.51% $3,164.46
BNB BNB 3.79% $538.65
Solana SOL 4.43% $140.39
XRP XRP 10.37% $0.5156
Dogecoin DOGE 4.28% $0.1098
Cardano ADA 5.79% $0.4235
Litecoin LTC 2.37% $70.39
További árfolyamok
A CryptoFalka által szolgáltatott információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik, a megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást. Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a CryptoFalka nem vállalkozik. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!