Logo
Cryptofalka
Kezdőknek
Árfolyamok
Tagságok
Tőzsdék
Shop

A weboldalunk sütiket használ 🍪

Az Ön adatainak védelme fontos a számunkra! Tájékoztatjuk, hogy honlapunk a felhasználói élmény fokozása, a webhelyhasználat megértése és marketing tevékenységeink támogatása érdekében sütiket alkalmazhat. További információ erről az Adatvédelmi Tájékoztatóban.
Blockchain technológia fog segíteni a Coca Colának a logisztikai láncában

Blockchain technológia fog segíteni a Coca Colának a logisztikai láncában

A blockchain technológiát fogja használni a Coca Cola a logisztikai láncában a palackok hatékony nyomon követése érdekében.

 

Blockchain technológia segít a Coca Colának napi 160 000 rendelés feldolgozásában

Egy Business Insideres cikk szerint a Coke One North America (CONA),  egy a német software gyártó, az SAP által fejlesztett blockchain technológiát használ. A CONA a Coca Cola IT témákkal foglalkozó tech cége, amely az üdítő óriás palackozásának informatikai hátterét biztosítja.

A jelentés szerint a CONA egy olyan blockchain technológia platformot irányít, amely több franchise felügyeletét is elvégzi, ezzel napi 160 000 megrendelést feldolgozva. Ez magában foglalja a termékek gyártásával, palackozásával és szállítmányozásával kapcsolatos tevékenységeket a Coca-Cola termékeiből. Andrei Semenov, a CONA vezérigazgatója így nyilatkozott a Business Insider-nek:

Sok olyan tranzakciót bonyolítunk le, amelyek számos vállalaton vagy akár közvetítőkön is keresztül mennek. Ezek kimondottan lassúak, drágák és egyáltalán nem hatékonyak. Úgy éreztük, hogy javíthatunk ezen, és a blockchain technológia segítségével csökkenthetünk a költségeken is.

 

A Blockchain technológia segítségével nem csak a költségeken, de a szállítási időn is tud faragni a Coca Cola

A CONA szakértői szerint a rendelések feldolgozásának idejét jelentősen le fogják tudni faragni az új blockchain technológia segítségével, akár 50 napról néhány napra. Egy szervezetek közötti, átlátható, elosztott főkönyv (blockchain) valós idejű betekintést nyújt a hálózat összes palackozójának tranzakcióiba. Ezzel évente akár több mint 21 milliárd dollár bevételt generálva.

blokklánc

Semenov ismertette, hogy miként született meg a döntés a franchise-on belül:

Hosszas tárgyalás utána végül konszenzusra jutottunk, arról hogy mely adatokat szeretnénk megosztani a blockchain technológia segítségével. Először az adatjellemzők hatalmas listájával kezdtük,  majd szűkítettük végül egy olyan listára, amelyben már mindenki egyetértett.

 

A Walmart nyomdokaiba léphet a Coca Cola is a blockchain technológia használatában?

Korábbi beszámolók alapján, a Walmart kiskereskedelmi óriás már régóta az IBM blockchain technológiáját alkalmazza az ellátási láncában. Nemrégiben például az Indiából érkező tengeri termékek szállítmányozásához használták a blockchain technológiát.

2016-ban kezdte meg a Walmart az IBM-mel folytatott együttműködését blockchain technológia alapú rendszereken. Azóta már használtak például olyan intelligens rendszert, mely képes volt azonosítani és megjelölni a visszahívott élelmiszereket.

A Walmart azóta számos blockchain-el kapcsolatos szabadalmat beadott már. Például a hús termékek nyomon követését Kínában, a szállítmányozó drónokat vagy az intelligens szállítási rendszerének szabadalmaztatását az Egyesült Államokban.

Idén szeptemberben több nemzetközi kávégyártó társaság is partneri viszonyban került a Farmer Connect-el az IBM Food Trust platform jának a használatához. Közösen fejlesztik ki az alkalmazást, mely a fogyasztók számára árazási és származási adatokat szolgáltat a kávétermékekről.

Az eredeti cikk szerzője és a háttérkép tulajdonosa a cointelegraph.com oldal.

Hogy mi is az a Cryptofalka Kereskedő Közösség?

Elemzések a jövő pénzéről a Bitcoinról és a többi kriptovalutáról! Havi oktatások, élő streamek, tippek, hírek, közösség! Ha szeretnél hatékonyan bekapcsolódni a digitális valuták világába vagy ha már ismerős a szakma de szeretnéd elmélyíteni a tudásodat és profitálni a digitális pénz forradalmából, akkor nálunk a helyed! Hiszen a Platformról minden információt, tippet és oktatást egy forrásból érhetsz el, méghozzá a szakma legjobbjaitól 2018-óta!

Válassz tagságaink közül

Bitcoin és kriptovaluta árfolyamok

Bitcoin BTC 1.05% $62,169.16
Ethereum ETH 1.83% $3,446.06
BNB BNB 1.23% $410.17
Solana SOL -2.99% $129.25
XRP XRP 6.13% $0.6253
Cardano ADA 11.87% $0.748
Dogecoin DOGE 17.06% $0.1411
Litecoin LTC 5.96% $90.14
További árfolyamok
A CryptoFalka által szolgáltatott információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik, a megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást. Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a CryptoFalka nem vállalkozik. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!