Logo
Cryptofalka
Kezdőknek
Árfolyamok
Tagságok
Tőzsdék
Shop

A weboldalunk sütiket használ 🍪

Az Ön adatainak védelme fontos a számunkra! Tájékoztatjuk, hogy honlapunk a felhasználói élmény fokozása, a webhelyhasználat megértése és marketing tevékenységeink támogatása érdekében sütiket alkalmazhat. További információ erről az Adatvédelmi Tájékoztatóban.
Egyelőre maradnak az Apple 30%-os adószabályai

Egyelőre maradnak az Apple 30%-os adószabályai

Az Apple App Store szabályainak lazításában reménykedő kriptoalkalmazás-fejlesztőknek tovább kell várniuk, miután az Egyesült Államok Legfelsőbb Bírósága nem adott helyt annak a kérésnek, hogy az alkalmazások az Apple ökoszisztémáján kívüli fizetésekre irányíthassák a felhasználókat.

Törvényt sértett az Apple? 

Elena Kagan bíró augusztus 9-i döntése elutasította egy szövetségi fellebbviteli bíróság határozatának azonnali hatályba lépését, ahogyan azt az Epic kérte - a döntés indoklása nélkül. Áprilisban a Kilencedik Kerületi Fellebbviteli Bíróság úgy ítélte meg, hogy az Apple megsértette a kaliforniai versenytörvényeket azzal, hogy nem engedélyezte az alkalmazásoknak, hogy a felhasználókat nem az apphoz kapcsolódó fizetési megoldásokra irányítsák.

Bercoin bercode I Cryptofalka

A döntés azt jelentette, hogy az olyan fejlesztők, mint az Epic Games, alternatív fizetési módokhoz irányíthatják a felhasználókat, és ezzel olyan lehetőséget biztosítanak számukra, amellyel megkerülhető az Apple által az alkalmazáson belüli fizetésekre kivetett 30%-os adó. Ez a 30%-os adó szintén akadályt jelentett a kripto cégek számára, beleértve azokat is, amelyek az iOS-felhasználók NFT-k vásárlását szeretnék lehetővé tenni.

Nem lehet megkerülni a szabályozást 

Jelenleg nincs más lehetőség arra, hogy NFT-t vásároljunk az App Store-ban szereplő alkalmazásban, mint az alkalmazáson belüli fizetési rendszeren keresztül, amely 30%-os jutalékot számít fel, és csak fiat-alapú vásárlást tesz lehetővé. A vállalat irányelvei nem teszik lehetővé, hogy az alkalmazások kriptot vegyenek igénybe az alkalmazás funkcióinak feloldásához, vagy kriptoval történő alkalmazáson belüli vásárlásokat hajtsanak végre. Ez ahhoz vezetett, hogy a legtöbb kriptoalkalmazás csak korlátozott funkciókat kínál, például csak az egyenlegek és eszközök megtekintését. A kriptotőzsdei alkalmazások nem érintettek az ügyben. apple | Cryptofalka bleepingcomputer.com

Még nem lélegezhet fel az Apple 

Az, hogy Kagan bíró elutasította az Epic kérelmét, azt jelenti, hogy az Apple még legalább néhány hónap haladékot kap, ugyanis a Legfelsőbb Bíróságon tervezi fellebbezni a döntést. A Kilencedik Kerületi Bíróság döntése azonban akkor lép hatályba, ha a Legfelsőbb Bíróság elutasítja a cég fellebbezését. Az Epic a fellebbviteli bíróság felfüggesztésének feloldására irányuló érvelésében azt állította, hogy a bíróság "laza jogi mércét" alkalmazott a felfüggesztés megadásakor, ami jelentős ideig kárt okozna az Epic-nek, valamint "számtalan fogyasztónak és más alkalmazásfejlesztőnek". Az Apple azzal vágott vissza, hogy a felfüggesztés már két éve érvényben van, és egyébként sem vonatkozik az Epic-re. Az Apple 2020 augusztusában dobta ki az Epic Fortnite-ját az App Store-ból, mert megpróbálta megkerülni az Apple alkalmazáson belüli fizetési rendszerét.

Hogy mi is az a Cryptofalka Kereskedő Közösség?

Elemzések a jövő pénzéről a Bitcoinról és a többi kriptovalutáról! Havi oktatások, élő streamek, tippek, hírek, közösség! Ha szeretnél hatékonyan bekapcsolódni a digitális valuták világába vagy ha már ismerős a szakma de szeretnéd elmélyíteni a tudásodat és profitálni a digitális pénz forradalmából, akkor nálunk a helyed! Hiszen a Platformról minden információt, tippet és oktatást egy forrásból érhetsz el, méghozzá a szakma legjobbjaitól 2018-óta!

Válassz tagságaink közül

Bitcoin és kriptovaluta árfolyamok

Bitcoin BTC -0.94% $50,889.32
Ethereum ETH -1.69% $2,934.32
BNB BNB -2.18% $376.48
Solana SOL -1.99% $100.27
XRP XRP -1.31% $0.5358
Cardano ADA -1.15% $0.5829
Dogecoin DOGE 0.74% $0.08494
Litecoin LTC 0.37% $69.19
További árfolyamok
A CryptoFalka által szolgáltatott információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik, a megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást. Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a CryptoFalka nem vállalkozik. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!