Logo
Cryptofalka
Kezdőknek
Árfolyamok
Tagságok
Tőzsdék
Shop

A weboldalunk sütiket használ 🍪

Az Ön adatainak védelme fontos a számunkra! Tájékoztatjuk, hogy honlapunk a felhasználói élmény fokozása, a webhelyhasználat megértése és marketing tevékenységeink támogatása érdekében sütiket alkalmazhat. További információ erről az Adatvédelmi Tájékoztatóban.
Kongresszusi tag: Inkább Bitcoin, mint Libra kéne a Facebooknak

Kongresszusi tag: Inkább Bitcoin, mint Libra kéne a Facebooknak

Amerikai kongresszusi tag, Warren Davidson szerint a Facebooknak inkább a Bitcoint (BTC) kéne a Calibra nevű tárcájukhoz adni egy új Libra stablecoin kifejlesztése helyett.

 

Inkább Bitcoin, mint libra kéne a Facebooknak

Egy október 11-én tartott Noded Bitcoin podcastban nyilatkozott Warren Davidson amerikai kongresszusi tag a témában. Szerinte a dolog szépsége, hogy a Facebook által eltervezett Libra stablecoin a meglévő facebook rendszer minden hibáját hurcolná magával a digitális fizetés világába is.

"Valóban szeretnénk ha a facebook felügyelné a tranzakcióinkat is vagy inkább szabadak lennénk?

A Facebook az elmúlt években komoly állami nyomás alatt áll a platformján történő személyi jogok sértése miatt, így a júliusi Libra meghallgatáson a "legtöbb kérdés még csak nem is a Librára irányult, hanem magára a Facebookra".

 


 

Davidson állítása szerint, a social media titánjának a szabadalmaztatott kriptovaluta elindítására irányuló ajánlata fokozta a figyelmet a platform számos meglévő funkciójára is.

A Facebook jelenleg is már megszűri a felhasználók által generált tartalmakat - vannak, akik szerint ez jó dolog, mások szerint kevésbé. Tényleg fél történeteket és szűrt tartalmakat szeretnénk hallani vagy szabad véleménynyilvánítást? Átvetítve a Librára, szabad vagy szabályozott tranzakciókat szeretnénk?

A Podcast házigazdája Pierre Rochard szerint a kongresszusi meghallgatások ideális eszköznek bizonyultak. Ugyanis ezen keresztül a megfigyelők - sokan a hagyományos pénzügyi szektorból származók - képesek voltak megérteni mi is a Bitcoin funkciója. Mégpedig azáltal, hogy felismerték a központosított és privát kezdeményezés, mint a Libra hibáit.

 

libra_Cryptofalka

 

Szintén megjegyezte, hogy azokban, akik meg vannak győződve arról, hogy a központi hatóságoknak szükségük van a globális pénzügyek vezetőire, a meghallgatások csak megerősítették ellenszenvüket az elosztott főkönyvek és a decentralizált kriptovaluták felé. Ezzel fokozva a vágyat, hogy szélesebb körben visszaszorítsák ezeket az új kezdeményezéseket.

 

A Libra fejlesztése a Facebook korábbi hibáira is összpontosítja a figyelmet

A júliusi kongresszusi meghallgatásokon Maxine Waters az Egyesült Államok képviselője egyértelműen összekapcsolta az új stablecoin (Libra) elindításaival való aggodalmait a korábbi Facebook balhék során felmerült hiányosságokkal.

Waters már június közepén, röviddel a projekt bemutatása után azt kérte, hogy állítsa le a Facebook a Libra fejlesztését. Véleménye szerint a technológiai óriásnak „már gyakorlata van fogyasztói adatok bizalmas kezelésének elmulasztására”. Például lehetővé tette a rosszindulatú orosz állami szereplők számára a Facebook hirdetések megvásárlását és célzását. (Ezzel állítólag a 2016. évi amerikai elnökválasztás befolyásolását is.)

Az Egyesült Államok törvényhozói szintén feltették a kérdést, hogy hogyan bízzanak egy olyan vállalkozásban, amelyre nemrégiben szabtak ki 5 milliárd dolláros büntetést az ügyfelek személyes adataival való visszaélése miatt.

Az eredeti cikk szerzője és a háttérkkép tulajdonosa a cointelegraph.com oldal.

Hogy mi is az a Cryptofalka Kereskedő Közösség?

Elemzések a jövő pénzéről a Bitcoinról és a többi kriptovalutáról! Havi oktatások, élő streamek, tippek, hírek, közösség! Ha szeretnél hatékonyan bekapcsolódni a digitális valuták világába vagy ha már ismerős a szakma de szeretnéd elmélyíteni a tudásodat és profitálni a digitális pénz forradalmából, akkor nálunk a helyed! Hiszen a Platformról minden információt, tippet és oktatást egy forrásból érhetsz el, méghozzá a szakma legjobbjaitól 2018-óta!

Válassz tagságaink közül

Bitcoin és kriptovaluta árfolyamok

Bitcoin BTC -1.51% $67,339.2
Ethereum ETH -2.81% $3,753.29
BNB BNB -1.06% $595.06
Solana SOL 0.10% $168.69
XRP XRP -0.28% $0.5285
Dogecoin DOGE -0.13% $0.1638
Cardano ADA -0.35% $0.4562
Litecoin LTC 0.99% $83.8
További árfolyamok
A CryptoFalka által szolgáltatott információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik, a megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást. Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a CryptoFalka nem vállalkozik. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!