Logo
Cryptofalka
Kezdőknek
Árfolyamok
Tagságok
Tőzsdék
Shop

A weboldalunk sütiket használ 🍪

Az Ön adatainak védelme fontos a számunkra! Tájékoztatjuk, hogy honlapunk a felhasználói élmény fokozása, a webhelyhasználat megértése és marketing tevékenységeink támogatása érdekében sütiket alkalmazhat. További információ erről az Adatvédelmi Tájékoztatóban.
Egyelőre fogta az árat az Ichimoku felhő támasza

Egyelőre fogta az árat az Ichimoku felhő támasza

Véget ért a nyár, lassan visszatérnek a traderek és bálnák a tőzsdékre. Az elmúlt napokban leteszteltük a "kritikus támaszként" megjelölt 9400-as zónát, melynél a napos Ichimoku felhő tankönyvi példa szerint fogta az árat.

 

BITCOIN / USD NAPI NÉZET – HOSSZÚ TÁVÚ ELEMZÉS

Jelenleg a napos Ichimoku felhő az az indikátor, melyre fókuszálunk a hosszú távú trendünk eldöntése végett. A kezdődő emelkedő trendet is ez alapján tudtuk könnyen azonosítani, egy esetleges trendfordulót is szépen tud majd mutatni ha rosszul alakulnának a dolgok. A felhőn belül "turbulens" kereskedésre nem ajánlott tartományról beszélünk. Felhő felett bika, felhő alatt pedig medve jelnek számít 1-2 darab napi gyertya zárása.

Az elmúlt napokban megérkeztünk a felhő aljához, amely egy "kritikus támasz", ugyanis ha letörnénk akkor az további csökkenést vetíthetne előre. Szerencsére sikerült megfognia az árnak ezt a zónát és egyelőre szépen pattantunk róla.

Bitcoin_elemzés_cryptofalka

BTCUSD-1d-20190903

Pozitív jelnek számít, hogy nem törtük le a támaszunkat, viszont érdemes megnézni egyelőre a mozgás mellé társuló kereskedési volume-ot is. Ennél látható, hogy az emelkedés mellé társuló kereskedési mennyiség továbbra is nagyon alacsony szintet üt meg. Ez összességében azt mutathatja, hogy a jelenlegi mozgások többnyire elhanyagolhatóak, náluk egy jóval nagyobb mozgás készülődik.

Ez nagyjából egybevág azzal, hogy a felhőben belüli "turbulens", kereskedésre nem ajánlott zónában vagyunk. Nagy valószínűséggel a felhőből való kitöréssel fog megjelenni a kereskedési volume és lehetünk majd dinamikus mozgásoknak tanúi. Pozitívum, hogy megtudtuk tartani a fontos támaszunkat, viszont ezzel "még nem vagyunk kint az erdőből".

Két fontos tartomány van, amely el fogja dönteni a következő mozgás irányát:

Ellenállás: 10880-10900 USD ; Fontos ellenállás zóna, itt található az Ichimoku felhő ellenállása és korábbi ármozgások alapján is fontos ellenállás.

Támasz: 9000-9400 USD ; Kimondottan fontos támasz zóna, itt található az Ichimoku felhő támasza és korábbi ármozgások alapján is fontos támasz. Ha ezt letörnénk nagyon negatív lenne és akár mutathatná a most megkezdett bika piacunk végét is! Egy “must hold” zóna!

 

BITCOIN / USD 4 ÓRÁS NÉZET – KÖZÉP TÁVÚ ELEMZÉS

Alapvetően az átlagosnál jóval kisebb kereskedési volume miatt nem ajánlanánk a túlságosan rövid távú nézetek elemzését. Ugyanis egy ilyen "kevés mintavételes" esetben erősen félre tudnak vinnni az ilyen elemzések, ezért ilyenkor törekedni kell a nagyobb és megbízhatóbb nézetekre. Ennek ellenére mégis ránézünk a 4órás chartra is, hogy mit mutat.

Bitcoin_elemzés_cryptofalka

BTCUSD-4h-20190903

 

Gyakorlatilag a 4 órás nézet teljes egészében egybevág a napi chartunkkal. Mégpedig megerősíti a piros ellenállás és zöld támaszaink fontosságát. Látható rajta, hogy a múltban mindkettő többször működött aktívan és fogta vagy segítette az árat. Ez a nézet szintén arra enged következtetni, hogy amíg ebben az oldalazó tartományban vagyunk közömbös a helyzet. Viszont ha végre átszakad valamelyik "gát", akkor utána jöhet a tüzijáték. Minél több ideig fogja az árat egy támasz/ellenállás, utána az áttörésénél annál nagyobb a várható dinamika.

 

BITCOIN / USD 1 ÓRÁS NÉZET – RÖVID TÁVÚ ELEMZÉS

A legrövidebb nézet, amelyet szoktunk szemlélni az az 1 órás grafikon. Ezen főként a rövid távú trendünket szoktuk elemezni. Erre egy jó megoldás a 10-22-50es EMA-k ábrázolása. Az exponenciális mozgó átlagok egymáshoz és az árhoz képesti helyzete szépen mutatja a rövid távú trendet, mely jelenleg látható, hogy erősen felfele tendál. Érdemes lesz figyelni erre a formációra is, hogy megtudjuk-e tartani továbbra is ezt a pozitív stackelődését a mozgó átlagoknak.

Bitcoin_elemzés_cryptofalka

BTCUSD-1h-20190903

Ameddig tartjuk a rövid távú trendünket megvan az esély arra, hogy leteszteljük a napos nézeten található felső ellenállásunk zónáját, ez alatt egy esetleges 22-es EMA-ra való visszatesztel akár ideális pull-back beszállóra is lehet számítani.

Ichimoku felhő és ábrák jelölései:

Bitcoin_elemzés_cryptofalka

Hogy mi is az a Cryptofalka Kereskedő Közösség?

Elemzések a jövő pénzéről a Bitcoinról és a többi kriptovalutáról! Havi oktatások, élő streamek, tippek, hírek, közösség! Ha szeretnél hatékonyan bekapcsolódni a digitális valuták világába vagy ha már ismerős a szakma de szeretnéd elmélyíteni a tudásodat és profitálni a digitális pénz forradalmából, akkor nálunk a helyed! Hiszen a Platformról minden információt, tippet és oktatást egy forrásból érhetsz el, méghozzá a szakma legjobbjaitól 2018-óta!

Válassz tagságaink közül

Bitcoin és kriptovaluta árfolyamok

Bitcoin BTC -3.38% $60,706.34
Ethereum ETH -2.84% $2,979.55
BNB BNB -1.77% $525.87
Solana SOL -2.45% $130.32
XRP XRP -1.27% $0.4898
Dogecoin DOGE -3.84% $0.1478
Cardano ADA -3.32% $0.4394
Litecoin LTC -1.31% $78.26
További árfolyamok
A CryptoFalka által szolgáltatott információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik, a megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást. Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a CryptoFalka nem vállalkozik. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!