Logo
Cryptofalka
Kezdőknek
Árfolyamok
Tagságok
Tőzsdék
Shop

A weboldalunk sütiket használ 🍪

Az Ön adatainak védelme fontos a számunkra! Tájékoztatjuk, hogy honlapunk a felhasználói élmény fokozása, a webhelyhasználat megértése és marketing tevékenységeink támogatása érdekében sütiket alkalmazhat. További információ erről az Adatvédelmi Tájékoztatóban.
Vége a nyárnak, vajon vége a pangó Bitcoin piacnak is?

Vége a nyárnak, vajon vége a pangó Bitcoin piacnak is?

Alapvetően a nyári, szabadságolós időszakokra jellemző, hogy kis kereskedési volume-al és így kisebb volatilitással is futnak. Ez gyakorlatilag a kriptovaluták piacán is fokozottan érezhető volt az idei évben. A Bitcoin ára közel 2 hónapja oldalazó mozgást végez. Viszont az őszi hónapok általában jóval aktívabbak szoktak lenni, valamint a Bitcoin jövő év májusi blokk reward felezéséhez is egyre közelebb kerülünk.

BITCOIN / USD HETI NÉZET – HOSSZÚ TÁVÚ ELEMZÉS

Alapvetően a heti nézet az a leghosszabb nézet, amelyen figyelni szoktuk a kriptovaluták ármozgásait. A heti nézeten egy gyertya egy egész hét mozgásait foglalja magába.

Meglepően jól fest még a Bitcoin heti ábrája! Szépen megfigyelhető rajta a korábbi medve piacunk, majd az a pumpa, amelynek részesei voltunk az elmúlt hónapokban. Megpróbálkoztunk a heti Ichimoku felhőből való kitöréssel is, amely egyelőre nem jött még össze, de ha ez is meglenne akkor mondhatnánk, hogy abszolút bika piacról beszélünk. Jelenleg a 10100-10500-as zóna az, amely egyértelmű ellenállásként funkcionál, viszont szépen látható, hogy ha ezt áttörnénk akkor nem sok ellenállás lenne előttünk és folytathatnánk a megkezdett emelkedő trendet.

Bitcoin heti elemzés

Alapvetően az indikátorok is jól néznek ki! Az RSI indikátor szépen kikerült a túlvett zónából, de jól tartja magát a kritikus 60-as érték felett. Az SRSI indikátort szépen reseteltük és túladott zónába került. Az MFI indikátor közel áll egy vételi jelzéshez.

Ezek alapján azt lehet mondani a hosszú távú heti nézet alapján, hogy egyelőre ez az elnyúló nyári konszolidáció teljes mértékben szükséges és egészséges, egyelőre minden nyitott még egy trendfolytatáshoz. Ha a zölddel jelölt támasz zónánk elbukna akkor lenne okunk az aggodalomra, ugyanis megtörne ez a trendünk.

BITCOIN / USD NAPI NÉZET – HOSSZÚ TÁVÚ ELEMZÉS

Napi nézeten nem sok változás van a korábbi ábránkhoz képest. Gyakorlatilag két fontos tartomány van, amely el fogja dönteni a következő mozgás irányát:

Ellenállás: 10880-10900 USD ; Fontos ellenállás zóna, itt található az Ichimoku felhő ellenállása és korábbi ármozgások alapján is fontos ellenállás.

Támasz: 9000-9400 USD ; Kimondottan fontos támasz zóna, itt található az Ichimoku felhő támasza és korábbi ármozgások alapján is fontos támasz. Ha ezt letörnénk nagyon negatív lenne és akár mutathatná a most megkezdett bika piacunk végét is! Egy “must hold” zóna!

bitcoin napi elemzés

Összefoglalva:

A hosszú távú nézeteinket tekintve továbbra sem néz ki rosszul a Bitcoin ábrája! Ameddig sikerül tartani a kritikus támasz zónánkat, addig ez a jelenlegi kicsit unalmas oldalazás is pozitívumnak és egy emelkedő trendek közötti "pihenőnek" fogható fel. Ami biztos, hogy a nyár végével élénkülni fog a piac és ha megjön újra az erőteljes kereskedési volume újra dinamikus mozgásokban lehet részünk.

 

Ábrák jelölései:

Bitcoin heti elemzés

Hogy mi is az a Cryptofalka Kereskedő Közösség?

Elemzések a jövő pénzéről a Bitcoinról és a többi kriptovalutáról! Havi oktatások, élő streamek, tippek, hírek, közösség! Ha szeretnél hatékonyan bekapcsolódni a digitális valuták világába vagy ha már ismerős a szakma de szeretnéd elmélyíteni a tudásodat és profitálni a digitális pénz forradalmából, akkor nálunk a helyed! Hiszen a Platformról minden információt, tippet és oktatást egy forrásból érhetsz el, méghozzá a szakma legjobbjaitól 2018-óta!

Válassz tagságaink közül

Bitcoin és kriptovaluta árfolyamok

Bitcoin BTC -4.79% $67,537.28
Ethereum ETH -7.51% $3,270.63
BNB BNB -5.55% $590.21
Solana SOL -11.98% $153.47
XRP XRP -10.49% $0.5474
Dogecoin DOGE -13.48% $0.173
Cardano ADA -12.73% $0.5094
Litecoin LTC -12.76% $86.12
További árfolyamok
A CryptoFalka által szolgáltatott információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik, a megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást. Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a CryptoFalka nem vállalkozik. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!