Logo
Cryptofalka
Kezdőknek
Árfolyamok
Tagságok
Tőzsdék
Shop

A weboldalunk sütiket használ 🍪

Az Ön adatainak védelme fontos a számunkra! Tájékoztatjuk, hogy honlapunk a felhasználói élmény fokozása, a webhelyhasználat megértése és marketing tevékenységeink támogatása érdekében sütiket alkalmazhat. További információ erről az Adatvédelmi Tájékoztatóban.
A G7 megvitatja a CBDC-t és a digitális valuták adózását

A G7 megvitatja a CBDC-t és a digitális valuták adózását

A G7 február 12-én digitális pénznemek témájú ülést tart, ahol szó lesz a CBDC szabályozásokról és a digitális valuták adózásról is.

A G7 csoportja egy olyan kormányközi szervezet, melynek az Egyesült Államok, Kanada, Franciaország, Németország, Olaszország, Japán és Nagy Britannia a tagja. A pénteki találkozót Nagy Britannia vezeti, a világ legnagyobb gazdaságainak képviselői megbeszélik a koronavírus-járvány okozta globális gazdasági válságból való kilábalás stratégiáit. A találkozón többek közt szó lesz a digitális valuták ökoszisztémájáról, adózási lehetőségeiről, kriptovaluták szabályozásáról.

 

G7 tárgyalások a kriptovaluták szabályozásáról, adózásáról

A G7 már októberben és decemberben is szorgalmazta a tárgyalások megkezdését a digitális valuták terén. A társaság arra jutott, hogy az ökoszisztéma folyamatos szabályozására van szükség. 

Az Egyesült Államok képviselője nyilatkozta:

A G7 országai között erős támogatást élvez a digitális pénznemek szabályozásának szükséglete. 

A korábbi találkozókon kijelentették, hogy a CBDC jelentős hatékonyságmegtakarítást érhet el, és csökkenti nehézségeket a G7 tagországok fizetési szektoraiban. 

Bitcoin és kriptovaluta konzultáció szalag I Cryptofalka

 

CBDC-k, vállalati coinok terjedése

Nagy előrelépést ért el Kína a digitális jüan fejlesztésével. A kínai állam létrehozta a Blockchain Network Service (BSN) blokklánc hálózatot. Ezen az állami fejlesztésű blokklánc hálózaton fut a digitális jüan. Több kínai nagyvárosban is megkezdődtek az éles tesztek, melyek pozitív eredménnyel zártak. Ha minden jól megy Kína még idén bevezetheti a digitális jüant.

A G-7 tagjai - csakúgy, mint a Nemzetközi Valutaalap, a Pénzügyi Stabilitási Testület és a Világbank vezetői - részt vettek Steve Mnuchin, az Egyesült Államok kincstári titkára által vezetett találkozón. A találkozót követően a német pénzügyminiszter kifejezetten aggodalmának adott hangot a Facebook Libra coinból lett Diem digitális eszközével kapcsolatban, és „bárányruhás farkasnak” nevezte. 

CBDC I Cryptofalka Forrás: https://blockchain.news/

A pletykák szerint, Mnuchin azt tervezi, hogy a következő néhány hétben olyan kriptográfiai döntést hoz, amely a digitális eszközök pénztárcáival kapcsolatos. Spekulációk szerint, a szabályozás lényegében megtiltaná a felhasználók számára, hogy a személyes kriptotárcákat a szabályozott tőzsdéken kívül használják fel.

A világ nagy kriptovaluta szabályozás előtt áll. Ahhoz, hogy az országok bevezessék és a nemzetközi kereskedelemben is használják a CBDC-ket és stabilcoinokat mindenképpen világos és egyértelmű szabályozásra van szükség. Látszik, hogy még egyenlőre nincs egy olyan nagyobb összefogás a hatóságok részéről, hogy átfogó szabályozásnak vessék alá a kriptovalutákat. 

 

További ajánlott cikkeink:

  1. Bitcoin és kriptovaluta konzultáció. Elakadtál? Kérdésed van? Segítünk!
  2. Bitcoin és blokklánc, egy új világ kezdete; Ebook
  3. Bitcoin és kriptovaluta adózás ultimate kisokos 2021
  4. Kriptovaluta és altcoin bemutatók, projekt ismertetők
  5. Bitcoin és kriptovaluta bányászat beállítások, útmutatók
  6. Kriptovaluta tőzsde ismertetők, Bitcoin vásárlás

Hogy mi is az a Cryptofalka Kereskedő Közösség?

Elemzések a jövő pénzéről a Bitcoinról és a többi kriptovalutáról! Havi oktatások, élő streamek, tippek, hírek, közösség! Ha szeretnél hatékonyan bekapcsolódni a digitális valuták világába vagy ha már ismerős a szakma de szeretnéd elmélyíteni a tudásodat és profitálni a digitális pénz forradalmából, akkor nálunk a helyed! Hiszen a Platformról minden információt, tippet és oktatást egy forrásból érhetsz el, méghozzá a szakma legjobbjaitól 2018-óta!

Válassz tagságaink közül

Bitcoin és kriptovaluta árfolyamok

Bitcoin BTC -1.07% $65,650.81
Ethereum ETH -3.84% $3,448.13
BNB BNB -1.58% $595.98
Solana SOL -7.71% $136.87
XRP XRP 0.62% $0.4926
Dogecoin DOGE -9.67% $0.1222
Cardano ADA -8.07% $0.3797
Litecoin LTC -5.94% $73.47
További árfolyamok
A CryptoFalka által szolgáltatott információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik, a megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást. Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a CryptoFalka nem vállalkozik. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!