Logo
Cryptofalka
Kezdőknek
Árfolyamok
Tagságok
Tőzsdék
Shop

A weboldalunk sütiket használ 🍪

Az Ön adatainak védelme fontos a számunkra! Tájékoztatjuk, hogy honlapunk a felhasználói élmény fokozása, a webhelyhasználat megértése és marketing tevékenységeink támogatása érdekében sütiket alkalmazhat. További információ erről az Adatvédelmi Tájékoztatóban.
Eldőlt: a New York-i tőzsdére kerül a bitcoin. Miért jó ez?

Eldőlt: a New York-i tőzsdére kerül a bitcoin. Miért jó ez?

Szeptemberben indul a Bakkt nevű platform, amely az elemzők szerint új dimenziókat nyithat a bitcoin intézményi elfogadottságában.

A cikk szerzője és tulajdonosa a partneroldalunk a Coincolors.co, az eredeti cikket a következő linken éritek el: Link

Az elmúlt napok nap nagy bejelentése, mely szerint a szabályozói hivatal zöld utat adott a Bakktnak, minden bizonnyal a kriptobefektetők egyik legjobb híre volt idén. Megnyílt az út ugyanis az intézményi befektetők előtt, illetve nagy lépés történt az amerikai kriptoágazat még kiterjedtebb elfogadottsága felé. De miért más, miben jobb a Bakkt, mint az eddigi, bitcoinalapú tőzsdei termékek? Megmutatjuk.

Szeptemberben indul a Bakkt

Több hónapnyi halogatás után az Intercontinental Exchange (ICE) által indított platform végre megszerezte az elinduláshoz szükséges engedélyeket. Az Amerikai Határidős Árutőzsde Felügyelet (CFTC) és New York állam illetékes hatósága (NYSDFS) pénteken kiadott felhatalmazása értelmében így hamarosan megkezdődhet a kereskedelem.

A fizikai teljesítést is igénylő bitcoinalapú határidős szerződések megkövetelik a befektetőktől, hogy vagy rendelkezzenek a szóban forgó bitcoinmennyiséggel, vagy vegyék azt át az illetékes tőzsdétől illetve váltótól.

https://twitter.com/scottmelker/status/1162388054000185344?ref_src=twsrc%5Etfw%7Ctwcamp%5Etweetembed%7Ctwterm%5E1162388054000185344&ref_url=https%3A%2F%2Fcoincolors.co%2F2019%2F08%2F19%2Feldolt-a-new-york-i-tozsdere-kerul-a-bitcoin-miert-jo-ez%2F

Scott Melker, a TexasWest Capital kriptokereskedője – aki a Twitteren csak „Wolf of All Streets” (Minden Utca Farkasa) néven van jelen – nem kevesebbet állított, minthogy:

A bitcoin történetében vitathatatlanul ez a legbullishabb (legoptimistább) esemény az intézményi befektetők számára.

A New York-i tőzsdével (NYSE) a háta mögött a bitcoin most olyan legitimációs szintre tett szert, mint még soha. A befektetőknek lehetőségük nyílik arra, hogy napi és havi elszámolási kötelezettséggel rendelkező, fizikailag bitcoinalapú határidős szerződésekkel kereskedjenek. Ez a tény minden bizonnyal még inkább a fősodorba tereli majd a kriptopénzeket az elfogadottság tekintetében.

A Bakkt tervei között szerepel az is, hogy a piac kiskereskedőit a fedélzetre csalogassa. Ilyen például a Starbucks (az egyik alapító), amely egyszerű módon fogja lehetővé tenni az emberek számára, hogy bitcoinnal vagy más kriptoeszközök segítségével fizethessenek.

A szakértők rendkívül optimisták

Jake Chervinsky, a Compound Finance jogi képviselője szintén bullishan viszonyult a Bakkttal kapcsolatos fejleményekre. Mint mondta:

Ez egy olyan bitcoinvásárlási és -letétkezelői lehetőséget kínál a nagy és kockázatkerülő intézmények számára, amely a CFTC és az NYDFS engedélyeivel rendelkező, teljesen szabályozott rendszer. Ráadásul maga mögött tudhatja a méltán híres ICE támogatását is.

Azt azonban megjegyezte, hogy még mindig hosszú út vár ránk, mire az SEC-vel folytatott küzdelemből győztesen jövünk ki. Amikor a nagybefektetők shortolási szokásairól kérdezték, elmondta, hogy a shortoláskor a kereskedők olyan áru ellen fogadnak, amelynek mögöttes terméke valószínűleg nem kell nekik. Ebből kifolyólag a fizikailag teljesített határidős ügyletek shortolása az olyan szereplők számára lesz megfelelő, akik nem hosszú távban gondolkoznak (mint pl. a bányászok).

Mr. Gordon fintechvállalkozás-elemző szintén rendkívül optimistán nyilatkozott a Bakkttal kapcsolatban egy Twitter-bejegyzésében:

Ilyen érzés lehet megnyerni a lottót! A Bakkt-elindulás megerősítésének híre MINDENT megváltoztat.

Viccesen még hozzátette, hogy azok közülünk, akik az elmúlt években kriptopénzekbe fektettek, most egy nagyon fontos döntés előtt állnak: ki kell választaniuk a leendő lambójuk színét…

Ez azonban – (bármilyen) kocsi színének kiválasztása – merész dolog lenne még ebben a pillanatban. A bitcoin árfolyamát ugyanis jelenleg nem igazán érdekli mindez – még csak a heti viszonylatban vett rekordját sem döntötte meg (ha a múlt hetet nézzük, semmiképpen). Az ár továbbra is a pár száz dollárral a tízezer felett mozog, miután a múlt héten már kétszer is meglátogatta újra a négy számjegyű területeket. A hosszú távú kilátások ennek ellenére jelentősen derűlátónak mondhatók.

A cikk szerzője és tulajdonosa a partneroldalunk a Coincolors.co, az eredeti cikket a következő linken éritek el: Link

Hogy mi is az a Cryptofalka Kereskedő Közösség?

Elemzések a jövő pénzéről a Bitcoinról és a többi kriptovalutáról! Havi oktatások, élő streamek, tippek, hírek, közösség! Ha szeretnél hatékonyan bekapcsolódni a digitális valuták világába vagy ha már ismerős a szakma de szeretnéd elmélyíteni a tudásodat és profitálni a digitális pénz forradalmából, akkor nálunk a helyed! Hiszen a Platformról minden információt, tippet és oktatást egy forrásból érhetsz el, méghozzá a szakma legjobbjaitól 2018-óta!

Válassz tagságaink közül

Bitcoin és kriptovaluta árfolyamok

Bitcoin BTC -3.37% $63,262.77
Ethereum ETH -1.95% $3,104.2
BNB BNB -3.04% $552.68
Solana SOL -8.92% $138.6
XRP XRP -2.11% $0.4959
Dogecoin DOGE -1.66% $0.1615
Cardano ADA -2.73% $0.4592
Litecoin LTC -2.55% $78.15
További árfolyamok
A CryptoFalka által szolgáltatott információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik, a megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást. Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a CryptoFalka nem vállalkozik. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!