Logo
Cryptofalka
Kezdőknek
Árfolyamok
Tagságok
Tőzsdék
Shop

A weboldalunk sütiket használ 🍪

Az Ön adatainak védelme fontos a számunkra! Tájékoztatjuk, hogy honlapunk a felhasználói élmény fokozása, a webhelyhasználat megértése és marketing tevékenységeink támogatása érdekében sütiket alkalmazhat. További információ erről az Adatvédelmi Tájékoztatóban.
Nyugodt BTC árfolyam, nem mutatnak erőt az altok

Nyugodt BTC árfolyam, nem mutatnak erőt az altok

Különösebb izgalmak nélkül folyik a kripto piacon az ármozgás az utóbbi napokban. A BTC árfolyam egész szűk volatilitással mozog magához képest, az altcoinok pedig többnyire nem tudják kihasználni a nyugodt BTC körülményeket emelkedések produkálásához. 

 

Konszolidáló Bitcoin

Továbbra is az éves 13 ezres csúcspontból indított csökkenő árcsatornában halad a BTC árfolyam. Csökkenő volume mellett zajlik a mozgás az utóbbi napokban, különösebben nagy vásárlói erő megjelenése nélkül.

Down trenden tehát az árfolyam, és egyelőre nem is mutatkozott még meg olyan jel a grafikonon, ami ennek a fordulására utalna. A nyíllal indított pontból, október végétől meredek veszteség érte a BTC árfolyamát. Nem tűnik úgy mintha kiheverte volna a Bitcoin ezt az esést, és különösebben nagy vásárlói jelenlét nélkül 14-15 napja konszolidál az ár.

BTC árfolyam BTC árfolyam

Egyelőre nyugodtan tengeti a napjait a kripovaluta piac királya, de a konszolidáció később teret nyithat ismét a medvék irányába. Vásárlói jelenlétnek nincsen nyoma, így továbbra előnyben az eladók. A konszolidációt az 50 EMA és a behúzott emelkedő trendvonal jelentette támasz keretei közt figyelem. Ameddig az 50 EMA alatt tartjuk az ármozgást, addig a short oldalt tartom előnyben. Ha idővel pedig megtörténik a támasz letörése egy piros gyertya formájában, az teret nyithat short pozik nyitásához, és felveti  a korábbi 6800 dolláros aljpontok tesztelését.

Bika jel, ahogy említettem, még nem igen akad a grafikonon. A minimum, amit teljesítenie kéne a vásárlóknak és a BTC árfolyamnak, ahhoz, hogy long irányba nézelődhessünk, az csökkenő árcsatorna áttörése. Egyelőre azonban az árcsatorna alsó felében mozgunk és nem támadjuk annak ellenállását.

 

Stabil BTC árfolyam, de hol marad az altok emelkedése?

Korábbi, kriptovaluta kereskedési párokról szóló cikkünkben utaltunk arra, hogy stabil, szűk volatilitással mozgó BTC árfolyam mellett van egyedül tere az altcoinoknak növekedéseket produkálni. A Bitcoin megteremtette a nyugodt környezetet, az altok pedig nem tudnak élni a lehetőséggel. Továbbra is csökkenő trendet mutatnak, többnyire éves aljpontok körül tanyázva. Egy-egy kis cap-es versenyző tud szép lendületet felmutatni a piacon, lásd Matic, de a hagyományosnak számító, nagy market kapitalizációjú altokat elkerülik az emelkedések.

altcoin körkép altcoin körkép (ETH,BCH, LTC, XRP)

Altatnak tehát a nagy nevek a piacon. Csökkenő kereslet mellett, és lefelé tendálva zajlik Ethereum, Bitcoin Cash, Litecoin és Ripple esetében is a mozgás. Nem leírni akarom ezzel őket. Látszik a grafikonokon, hogy csillapodnak az év eleji nagy esések, és helyenként csökkenésből, oldalazásba megy át a mozgás. Felfogható pozitívumnak az előző állítás, de valójában egy-egy kisebb market capes név kivételével, nem tud szignifikáns vásárlóerőt felmutatni az alt piac, még nyugodtabb BTC körülmények mellett sem. Ez alapján továbbra is erőtlennek ítélem meg őket, és türelmesen várok az első bika jelekre, hogy long irányba nézelődhessek. 

 

A borítókép tulajdonosa a cointelegraph oldal

 

CryptoFalka_jelölések CryptoFalka_jelölések

Hogy mi is az a Cryptofalka Kereskedő Közösség?

Elemzések a jövő pénzéről a Bitcoinról és a többi kriptovalutáról! Havi oktatások, élő streamek, tippek, hírek, közösség! Ha szeretnél hatékonyan bekapcsolódni a digitális valuták világába vagy ha már ismerős a szakma de szeretnéd elmélyíteni a tudásodat és profitálni a digitális pénz forradalmából, akkor nálunk a helyed! Hiszen a Platformról minden információt, tippet és oktatást egy forrásból érhetsz el, méghozzá a szakma legjobbjaitól 2018-óta!

Válassz tagságaink közül

Bitcoin és kriptovaluta árfolyamok

Bitcoin BTC -2.13% $63,125.44
Ethereum ETH -0.42% $3,100.24
BNB BNB -0.13% $554.75
Solana SOL -4.50% $137.92
XRP XRP 0.19% $0.4938
Dogecoin DOGE 4.12% $0.1598
Cardano ADA 1.33% $0.4567
Litecoin LTC -0.16% $77.83
További árfolyamok
A CryptoFalka által szolgáltatott információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik, a megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást. Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a CryptoFalka nem vállalkozik. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!