Logo
Cryptofalka
Kezdőknek
Árfolyamok
Tagságok
Tőzsdék
Shop

A weboldalunk sütiket használ 🍪

Az Ön adatainak védelme fontos a számunkra! Tájékoztatjuk, hogy honlapunk a felhasználói élmény fokozása, a webhelyhasználat megértése és marketing tevékenységeink támogatása érdekében sütiket alkalmazhat. További információ erről az Adatvédelmi Tájékoztatóban.
Pozitív rövid, közömbös hosszú távú kilátások a Bitcoin -nál

Pozitív rövid, közömbös hosszú távú kilátások a Bitcoin -nál

Napos, 4 órás, valamint 1 órás nézeten elemezetük a Bitcoin ábráját. Egyelőre pozitív rövid távú, közömbös hosszú távú kilátásokat látunk a grafikonok alapján.

 

BITCOIN / USD NAPI NÉZET – HOSSZÚ TÁVÚ ELEMZÉS

Jelenleg a napos Ichimoku felhő az az indikátor, melyre fókuszálunk a hosszú távú trendünk eldöntése végett. A kezdődő emelkedő trendet is ez alapján tudtuk könnyen azonosítani, egy esetleges trendfordulót is szépen tud majd mutatni ha rosszul alakulnának a dolgok. A felhőn belül "turbulens" kereskedésre nem ajánlott tartományról beszélünk. Felhő felett bika, felhő alatt pedig medve jelnek számít 1-2 darab napi gyertya zárása.

Az elmúlt napokban megérkeztünk a felhő aljához, amely egy "kritikus támasz", ugyanis ha letörnénk akkor az további csökkenést vetíthetne előre. Szerencsére sikerült megfognia az árnak ezt a zónát és egyelőre szépen pattantunk róla. Jelenleg már a felhő felső ellenállásánál járunk. Ha ezt sikerülne áttörni utána többnyire ellenállás mentesen tudnánk tovább emelkedni. Valószínűleg ez fogja eldönteni a következő 2-3 hónap irányát, ezért érdemes folyamatosan nyomon követni.

Bitcoin elemzés cryptofalka

BTCUSD-1d-20190906

Mivel továbbra is a felhőben tartózkodik az ár, ezért egyelőre napi nézet alapján nem lehetne győztest hírdetni a bikák és medvék között. Mivel az alap macro trendünk emelkedő, ezért inkább a bikák felé húz az irány, de többnyire közömbösnek mondanánk a napi nézetet.

Két fontos tartomány van, amely el fogja dönteni a következő mozgás irányát:

Ellenállás: 10880-10900 USD ; Fontos ellenállás zóna, itt található az Ichimoku felhő ellenállása és korábbi ármozgások alapján is fontos ellenállás.

Támasz: 9000-9400 USD ; Kimondottan fontos támasz zóna, itt található az Ichimoku felhő támasza és korábbi ármozgások alapján is fontos támasz. Ha ezt letörnénk nagyon negatív lenne és akár mutathatná a most megkezdett bika piacunk végét is! Egy “must hold” zóna!

 

BITCOIN / USD 4 ÓRÁS NÉZET – KÖZÉP TÁVÚ ELEMZÉS

A közép távú nézet, amelyet szoktunk használni a rövidebb távú trendek megállapításához az a 4 órás grafikon. (Egy gyertya=4óra) Ez sokat javult a legutóbbi elemzésünk óta, ugyanis sikerült a 4 órás Ichimoku felhő fölé kerülnie az árnak! Ez azt jelenti, hogy közép távon inkább beszélünk már emelkedő trendről, mint stagnálásról. Ez mellé egy potenciális trendfolytató szimmetrikus, vagy most már inkább emelkedő háromszög látszódik kialakulni. Ezek önmagukban olyan jelek, amelyek egy potenciális trendfolytatást vetíthetnek előre.

Bitcoin elemzés Cryptofalka.hu

BTCUSD-4h-20190906

 

Ami szintén tetszik a 4órás nézeten, hogy a napi 10880-as ellenállásunk gyakorlatilag egy nyakvonalként is működhet egy bika, fordított váll-fej alakzathoz. Ebben, ami főként a pozitívum számomra, hogy ha leesne az ár a 10 000 dolláros szintre, még akkor is jól nézne ki a grafikon, mert lehetőségünk lenne a potenciális jobb váll kialakítására.

 

BITCOIN / USD 1 ÓRÁS NÉZET – RÖVID TÁVÚ ELEMZÉS

A legrövidebb nézet, amelyet szoktunk szemlélni az az 1 órás grafikon. Ezen főként a rövid távú trendünket szoktuk elemezni. Látható rajta, hogy rövid távon nagyon szép emelkedő trenden vagyunk, amit egy a bejelölt alakzatokon belüli oldalazás szakított meg. Alapból egy nagy emelkedés utáni oldalazást mindig pozitívumnak tekintjük, egy lehetőséget arra, hogy kipihenjük magunkat és folytassuk a trendünket. Jelenleg egy szimmetrikus, vagy inkább már egy emelkedő háromszög kezd kirajzolódni. Érdemes lesz odafigyelni ezekre, mert ha sikerülne megfelelő voluemal kitörni belőle, akkor ezzel lehet, hogy a napi ellenállás szintjén is át tudnánk száguldani. Ez pedig pozitívba billentené a napi nézetünk állását is.

Bitcoin elemzés Cryptofalka.hu

BTCUSD-1h-20190906

 

Ábrák jelölései:

Bitcoin_elemzés_cryptofalka

Hogy mi is az a Cryptofalka Kereskedő Közösség?

Elemzések a jövő pénzéről a Bitcoinról és a többi kriptovalutáról! Havi oktatások, élő streamek, tippek, hírek, közösség! Ha szeretnél hatékonyan bekapcsolódni a digitális valuták világába vagy ha már ismerős a szakma de szeretnéd elmélyíteni a tudásodat és profitálni a digitális pénz forradalmából, akkor nálunk a helyed! Hiszen a Platformról minden információt, tippet és oktatást egy forrásból érhetsz el, méghozzá a szakma legjobbjaitól 2018-óta!

Válassz tagságaink közül

Bitcoin és kriptovaluta árfolyamok

Bitcoin BTC -2.77% $63,384.41
Ethereum ETH -1.09% $3,122.78
BNB BNB -1.21% $557.72
Solana SOL -6.51% $139.81
XRP XRP -0.73% $0.4977
Dogecoin DOGE -0.88% $0.1607
Cardano ADA -1.94% $0.4603
Litecoin LTC -1.45% $78.46
További árfolyamok
A CryptoFalka által szolgáltatott információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik, a megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást. Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a CryptoFalka nem vállalkozik. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!