Egekbe szökött az Ethereum tranzakciós díja

Szerző: | máj 2, 2022 | Kriptovaluta

Az Ethereum tranzakciós díja megugrott miután a Yuga Labs 300 millió dollárért értékesítette az Otherside NFT-ket.

 

Újra egekben az Ethereum tranzakciós díja

Az Ethereum blokkláncon vert NFK-k száma megugrott, ezzel párhuzamosan az Ethereum tranzakciós díja is felszökött, sőt soha nem látott szintre emelkedett. A kellemetlenül magas díjak mellett a felhasználók a blokklánc szűk keresztmetszete és a sikertelen tranzakciók miatt is panaszkodnak.
 
Ethereum I Cryptofalka

Forrás: cryptopotato.com

 
A Bored Ape Yacht Club alkotója, a Yuga Labs elindította az Otherdeed nem helyettesíthető tokenek (NFT) értékesítését, amelyek digitális földbirtokokat képviselnek új vállalkozásukban, az Otherside metaverzumban. A Yuga Labs 319 millió dollárt keresett, miután 55 000 NFT-t szinte azonnal eladott. Minden egyes földterületet 305 ApeCoin-ért (APE), vagyis közel 5800 dollárért értékesítettek.

Az Otherdeed NFT-ket csak APE-ben lehetett verni, a gázdíjhoz azonban ETH is kellett. A Yuga Labs szakaszos értékesítést szeretett volna megvalósítani és számított is az Ethereum tranzakciós díjak rövidtávú emelkedésére.
„Ez a megközelítés várhatóan megakadályozza az apokaliptikus gázháborút, miközben a lehető legszélesebb körű elosztást is ösztönzi.”
Ethereum tranzakciós díj I Cryptofalka

Forrás: EtherScan

 
Az Etherscan adatai azt mutatják, hogy számos felhasználó 2,6 ETH (6500 USD) és 5 ETH (14 000 USD) között fizetett gázdíjat. 
 

 

A blokkláncon a tranzakciók is torlódtak

Az NFT-k elindítása során az Ethereum használatával kapcsolatos néhány problémára hivatkozva a Yuga Labs kijelentette:
„Sajnáljuk, hogy egy időre torlódás tapasztalható az Ethereum láncon. Teljesen egyértelműnek tűnik, hogy az ApeCoinnak át kell térnie a saját láncára a megfelelő méretezés érdekében.”
Kriptomat Bitcoin és kriptovaluta váltó
 
Azok számára, akik a sikertelen tranzakciók miatt elvesztették az Ethereum tranzakciós díjat a Yuga Labs megtéríti azt.

 
Az Ethereum tranzakciós díjai régóta foglalkoztatják a közösséget. 2021 novemberében az Ethereum társalapítója, Vitalik Buterin új blokkszintű korlátot javasolt a teljes tranzakciós hívásadatokra vonatkozóan, hogy csökkentse a tranzakciós hívásadatok teljes gázköltségét. Míg a közösség elfogadta a javaslatot, több mint négy hónapba telt mire bevezették az EIP-4488-at, a Geth Ethereum oldalláncot. Április 27-én erősítették meg a testnet egy hónapon belüli frissítését.

 

 

További ajánlott cikkeink:

  1. Bitcoin és kriptovaluta konzultáció. Elakadtál? Kérdésed van? Segítünk!
  2. Bitcoin és blokklánc, egy új világ kezdete; Ebook
  3. Bitcoin és kriptovaluta adózás ultimate kisokos 2021
  4. Kriptovaluta és altcoin bemutatók, projekt ismertetők
  5. Bitcoin és kriptovaluta bányászat beállítások, útmutatók
  6. Kriptovaluta tőzsde ismertetők, Bitcoin vásárlás

TÁMOGASD A CRYPTOFALKA MŰKÖDÉSÉT 

Ha tetszik, amit csinálunk és szeretnéd biztosítani, hogy a Cryptofalka továbbra is a megszokott minőségi tartalmakat tudja nyújtani az olvasók számára, a következő linken tudod támogatni a munkánkat. Köszönjük! 👋

Donation: ➡️ LINK ⬅️

Oldalunk ellenőrzött Brave alkotó, így ha Brave böngészőt használsz BAT segítségével is tudod támogatni a munkánkat.

—————————————————————————————————————————————————–

A CryptoFalka által szolgáltatott információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik, a megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást. Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a CryptoFalka nem vállalkozik. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval! 

Bitcoin és kriptovaluta árfolyamok

# NamePrice

Hogy mi is a CryptoFalka Platform? 

Elemzések a jövő pénzéről a Bitcoinról és a többi kriptovalutáról! Havi oktatások, élő streamek, tippek, hírek, közösség! 

Ha szeretnél hatékonyan bekapcsolódni a digitális valuták világába vagy ha már ismerős a szakma de szeretnéd elmélyíteni a tudásodat és profitálni a digitális pénz forradalmából, akkor nálunk a helyed! Hiszen a Platformról minden információt, tippet és oktatást egy forrásból érhetsz el, méghozzá a szakma legjobbjaitól! 

Discord I Cryptofalka

Elakadtál? Kérdésed van? Konzultálj a Cryptofalka szakembereivel! 

Bitcoin és kriptovaluta konzultáció I Cryptofalka

[web_stories_embed url="https://cryptofalka.hu/web-stories/mi-a-bitcoin%3f-kriptovaluta-kezdoknek-i-cryptofalka/" title="Mi a Bitcoin? Kriptovaluta kezdőknek I Cryptofalka" poster="" width="360" height="600" align="none"]

Hallgasd a Bitcoin kisokos podcast műsorát!

Bitcoin kisokos podcast cryptofalka