Egyelőre fogta az árat az Ichimoku felhő támasza

Szerző: | szept 3, 2019 | Árfolyam elemzés

Véget ért a nyár, lassan visszatérnek a traderek és bálnák a tőzsdékre. Az elmúlt napokban leteszteltük a “kritikus támaszként” megjelölt 9400-as zónát, melynél a napos Ichimoku felhő tankönyvi példa szerint fogta az árat.

 

BITCOIN / USD NAPI NÉZET – HOSSZÚ TÁVÚ ELEMZÉS

Jelenleg a napos Ichimoku felhő az az indikátor, melyre fókuszálunk a hosszú távú trendünk eldöntése végett. A kezdődő emelkedő trendet is ez alapján tudtuk könnyen azonosítani, egy esetleges trendfordulót is szépen tud majd mutatni ha rosszul alakulnának a dolgok. A felhőn belül “turbulens” kereskedésre nem ajánlott tartományról beszélünk. Felhő felett bika, felhő alatt pedig medve jelnek számít 1-2 darab napi gyertya zárása.

Az elmúlt napokban megérkeztünk a felhő aljához, amely egy “kritikus támasz”, ugyanis ha letörnénk akkor az további csökkenést vetíthetne előre. Szerencsére sikerült megfognia az árnak ezt a zónát és egyelőre szépen pattantunk róla.

Bitcoin_elemzés_cryptofalka

BTCUSD-1d-20190903

Pozitív jelnek számít, hogy nem törtük le a támaszunkat, viszont érdemes megnézni egyelőre a mozgás mellé társuló kereskedési volume-ot is. Ennél látható, hogy az emelkedés mellé társuló kereskedési mennyiség továbbra is nagyon alacsony szintet üt meg. Ez összességében azt mutathatja, hogy a jelenlegi mozgások többnyire elhanyagolhatóak, náluk egy jóval nagyobb mozgás készülődik.

Ez nagyjából egybevág azzal, hogy a felhőben belüli “turbulens”, kereskedésre nem ajánlott zónában vagyunk. Nagy valószínűséggel a felhőből való kitöréssel fog megjelenni a kereskedési volume és lehetünk majd dinamikus mozgásoknak tanúi. Pozitívum, hogy megtudtuk tartani a fontos támaszunkat, viszont ezzel “még nem vagyunk kint az erdőből”.

Két fontos tartomány van, amely el fogja dönteni a következő mozgás irányát:

Ellenállás: 10880-10900 USD ; Fontos ellenállás zóna, itt található az Ichimoku felhő ellenállása és korábbi ármozgások alapján is fontos ellenállás.

Támasz: 9000-9400 USD ; Kimondottan fontos támasz zóna, itt található az Ichimoku felhő támasza és korábbi ármozgások alapján is fontos támasz. Ha ezt letörnénk nagyon negatív lenne és akár mutathatná a most megkezdett bika piacunk végét is! Egy “must hold” zóna!

 

BITCOIN / USD 4 ÓRÁS NÉZET – KÖZÉP TÁVÚ ELEMZÉS

Alapvetően az átlagosnál jóval kisebb kereskedési volume miatt nem ajánlanánk a túlságosan rövid távú nézetek elemzését. Ugyanis egy ilyen “kevés mintavételes” esetben erősen félre tudnak vinnni az ilyen elemzések, ezért ilyenkor törekedni kell a nagyobb és megbízhatóbb nézetekre. Ennek ellenére mégis ránézünk a 4órás chartra is, hogy mit mutat.

Bitcoin_elemzés_cryptofalka

BTCUSD-4h-20190903

 

Gyakorlatilag a 4 órás nézet teljes egészében egybevág a napi chartunkkal. Mégpedig megerősíti a piros ellenállás és zöld támaszaink fontosságát. Látható rajta, hogy a múltban mindkettő többször működött aktívan és fogta vagy segítette az árat. Ez a nézet szintén arra enged következtetni, hogy amíg ebben az oldalazó tartományban vagyunk közömbös a helyzet. Viszont ha végre átszakad valamelyik “gát”, akkor utána jöhet a tüzijáték. Minél több ideig fogja az árat egy támasz/ellenállás, utána az áttörésénél annál nagyobb a várható dinamika.

 

BITCOIN / USD 1 ÓRÁS NÉZET – RÖVID TÁVÚ ELEMZÉS

A legrövidebb nézet, amelyet szoktunk szemlélni az az 1 órás grafikon. Ezen főként a rövid távú trendünket szoktuk elemezni. Erre egy jó megoldás a 10-22-50es EMA-k ábrázolása. Az exponenciális mozgó átlagok egymáshoz és az árhoz képesti helyzete szépen mutatja a rövid távú trendet, mely jelenleg látható, hogy erősen felfele tendál. Érdemes lesz figyelni erre a formációra is, hogy megtudjuk-e tartani továbbra is ezt a pozitív stackelődését a mozgó átlagoknak.

Bitcoin_elemzés_cryptofalka

BTCUSD-1h-20190903

Ameddig tartjuk a rövid távú trendünket megvan az esély arra, hogy leteszteljük a napos nézeten található felső ellenállásunk zónáját, ez alatt egy esetleges 22-es EMA-ra való visszatesztel akár ideális pull-back beszállóra is lehet számítani.

Ichimoku felhő és ábrák jelölései:

Bitcoin_elemzés_cryptofalka

TÁMOGASD A CRYPTOFALKA MŰKÖDÉSÉT 

Ha tetszik, amit csinálunk és szeretnéd biztosítani, hogy a Cryptofalka továbbra is a megszokott minőségi tartalmakat tudja nyújtani az olvasók számára, a következő linken tudod támogatni a munkánkat. Köszönjük! 👋

Donation: ➡️ LINK ⬅️

Oldalunk ellenőrzött Brave alkotó, így ha Brave böngészőt használsz BAT segítségével is tudod támogatni a munkánkat.

—————————————————————————————————————————————————–

A CryptoFalka által szolgáltatott információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik, a megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást. Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a CryptoFalka nem vállalkozik. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval! 

Bitcoin és kriptovaluta árfolyamok

# NamePrice

Hogy mi is a CryptoFalka Platform? 

Elemzések a jövő pénzéről a Bitcoinról és a többi kriptovalutáról! Havi oktatások, élő streamek, tippek, hírek, közösség! 

Ha szeretnél hatékonyan bekapcsolódni a digitális valuták világába vagy ha már ismerős a szakma de szeretnéd elmélyíteni a tudásodat és profitálni a digitális pénz forradalmából, akkor nálunk a helyed! Hiszen a Platformról minden információt, tippet és oktatást egy forrásból érhetsz el, méghozzá a szakma legjobbjaitól! 

Discord I Cryptofalka

Mi a Binance Earn és hogyan farmolhatsz kamatokat vele?

Kriptovalutát szerezni nem csak vásárlással, bányászással, vagy kereskedéssel lehet. A Binance tőzsde Binance Earn platformja számos blokklánc alapú saját pénzügyi termék tőkealapjához biztosít fedezetet és/vagy likviditást. Aki a tőzsde hitelezési, stakelési és DeFi tevékenységeihez hozzáteszi a lekötött tőkéjét, részesül a nyereségből passzív bevétel formájában.

Elakadtál? Kérdésed van? Konzultálj a Cryptofalka szakembereivel! 

Bitcoin és kriptovaluta konzultáció I Cryptofalka

Hallgasd a Bitcoin kisokos podcast műsorát!

Bitcoin kisokos podcast cryptofalka

CryptoFalka heti hírlevél!

Szeretnél ingyenes altkoin elemzéseket kapni? Érdekel mi történt a Bitcoinnal és a Criptopiaccal a héten? Iratkozz fel heti hírlevelünkre!

Köszönjük! Sikeresen feliratkoztál hírlevelünkre.