Fontos döntés előtt áll a vezető kriptovaluta – Bitcoin elemzés

Szerző: | nov 16, 2019 | Árfolyam elemzés

Macro nézeten továbbra sincs változás a Bitcoin elemzésében, tartjuk a hatalmas bull flag alakzatot. Ennek ellenére a napokban jelentősebb lassú csökkenést tapasztaltunk a Bitcoin árfolyamában, mai technikai elemzésünkben azt nézzük meg, hogy mennyire is kell félni egy további erőteljes csökkenéstől.

 

Bitcoin elemzés – Macro nézeten a helyzet változatlan

Korábbi Bitcoin elemzésünkben elmagyaráztuk nektek, hogy hosszú távra miért is áll még a bikáknak a zászló a Bitcoin árfolyamában:

A macro trendünk továbbra is masszív emelkedő trend, nem tört meg az emelkedő trend jellege a kritikus támasz zóna bevédésével! Így elmondható, hogy összességében továbbra is a bikáknak áll a zászló, egészen addig amíg tartjuk a korábbi zöld támasz zónánkat. Az ármozgás egyelőre egy egészséges korrekcióban vesz részt, mégpedig egy bika zászló alakzatban.

Bitcoin elemzés 2 cryptofalka

BTCUSD-1d-20191116

 

Az előző posztunk óta annyi történt, hogy a Napos Ichimoku felhő és a napi 10-es EMA (Exponenciális mozgó átlag) folyamatosan ellenállásként funkcionált. Ezzel a Bitcoin elemzésben szépen látható, hogy hogyan szorítják egyre lejjebb az árat. Napi nézeten, ami kimondottan fontos, hogy továbbra is bőven átlag alatti a kereskedési volume. Ezért ezeket a napokat kisebb súllyal kell kezelni, mint amikor ténylegesen aktív volume mellett történik az árváltozás.

Ezért továbbra sem temetném a Bitcoint, inkább közömbös jelzővel illetném. Amíg a bull flagben vagyunk macro szinten nekem továbbra is tetszik az elkövetkező hetekre a BTC ábrája. viszont lassan tényleg egyre égetőbb lenne, hogy kitörjünk ebből az alakzatból, mert ha túlságosan elhúzódik időben attól hiteltelenné vállhat.

 

Bitcoin elemzés – Potenciális eső ék alakzat

A korábbi komolyabb emelkedésünk után tapasztalt csökkenés miatt újra visszatértek a medvék és sokan újból 6000-es árakról beszélnek. Én még azért nem sietnék ennyire előre! Kinagyítottam 4 órás nézeten az elmúlt mozgásokat az alsó és a felső trendvonal között. Erre behúztam még egy Fibonaccit, itt az látható, hogy a korrekció még egészséges mértékű, ugyanis a 0,618 felett vagyunk nála. Ha ez alá beesünk akkor inkább trendfordulást, mint trendfolytatást mutat nekünk a Bitcoin elemzés.

Ez mellett nagyon érdekes az alakzat, amiben lassan, alacsony kereskedési volume mellett csökkenünk. Egy eső ék, mint bika alakzatot tudtam behúzni rá, mégpedig úgy, hogy mind a két trendvonal legalább 4-4 ponton hitelesítve van a korábbi ármozgások által. 

Bitcoin elemzés cryptofalka

BTCUSD-4h-20191116

 

Ez alapján azt lehet mondani, hogy a napi bitcoin elemzésben igaz, hogy komoly ellenállások vannak előttünk, de még nincs minden veszve! Ameddig nem törjük le ezt a bika eső ék alakzatot, addig óvatosan bánnánk a shortokkal! A korábbi októberi ármozgások is nagyjából a zölddel bejelölt zónába mutatnak komolyabb támaszokat, innen várható egy potenciális pattanás.

Ez mellett az RSI-ben bika divergencia érezhető. Célszerű lesz odafigyelni erre az alakzatra és a divergenciára! Sajnos az ék alakzatok szoktak a legkisebb % eséllyel megvalósulni, de ha mégis sikerülne akkor akár robbanhat is a bomba!

Bitcoin elemzés cryptofalka 3

BTCUSD-4h-20191116_2

 

Gyakran előfordul, hogy az indikátor mozgása nem követi az árnak a mozgását, ebben az esetben divergenciáról beszélünk. Bika divergencia: Az ár csökken, de az indikátor emelkedik. Bika jelzés, trendfordítást valószínűsíthet, mégpedig felfelé. Forrás – Cryptofalka RSI oktatás

 

Összefoglalva

Rövid távon érezhető csökkenést tapasztaltunk a Bitcoin árfolyamában, viszont a bitcoin elemzés alapján ez még nem billenti a medvék oldalára azt a bizonyos mérleget. Legrosszabb esetben is egy közömbös jelzővel illetnénk a piacot! Sőt igazából még rövid és hosszú távra is van 1-1 bika alakzatunk, amik ezek tartják magukat nem beszélhetünk trendfordításról!

 

CryptoFalka_jelölések

CryptoFalka_jelölések

TÁMOGASD A CRYPTOFALKA MŰKÖDÉSÉT 

Ha tetszik, amit csinálunk és szeretnéd biztosítani, hogy a Cryptofalka továbbra is a megszokott minőségi tartalmakat tudja nyújtani az olvasók számára, a következő linken tudod támogatni a munkánkat. Köszönjük! 👋

Donation: ➡️ LINK ⬅️

Oldalunk ellenőrzött Brave alkotó, így ha Brave böngészőt használsz BAT segítségével is tudod támogatni a munkánkat.

—————————————————————————————————————————————————–

A CryptoFalka által szolgáltatott információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik, a megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást. Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a CryptoFalka nem vállalkozik. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval! 

Bitcoin és kriptovaluta árfolyamok

# NamePrice

Hogy mi is a CryptoFalka Platform? 

Elemzések a jövő pénzéről a Bitcoinról és a többi kriptovalutáról! Havi oktatások, élő streamek, tippek, hírek, közösség! 

Ha szeretnél hatékonyan bekapcsolódni a digitális valuták világába vagy ha már ismerős a szakma de szeretnéd elmélyíteni a tudásodat és profitálni a digitális pénz forradalmából, akkor nálunk a helyed! Hiszen a Platformról minden információt, tippet és oktatást egy forrásból érhetsz el, méghozzá a szakma legjobbjaitól! 

Discord I Cryptofalka

Mi a Binance Earn és hogyan farmolhatsz kamatokat vele?

Kriptovalutát szerezni nem csak vásárlással, bányászással, vagy kereskedéssel lehet. A Binance tőzsde Binance Earn platformja számos blokklánc alapú saját pénzügyi termék tőkealapjához biztosít fedezetet és/vagy likviditást. Aki a tőzsde hitelezési, stakelési és DeFi tevékenységeihez hozzáteszi a lekötött tőkéjét, részesül a nyereségből passzív bevétel formájában.

Elakadtál? Kérdésed van? Konzultálj a Cryptofalka szakembereivel! 

Bitcoin és kriptovaluta konzultáció I Cryptofalka

[web_stories_embed url="https://cryptofalka.hu/web-stories/mi-a-bitcoin%3f-kriptovaluta-kezdoknek-i-cryptofalka/" title="Mi a Bitcoin? Kriptovaluta kezdőknek I Cryptofalka" poster="" width="360" height="600" align="none"]

Hallgasd a Bitcoin kisokos podcast műsorát!

Bitcoin kisokos podcast cryptofalka