A gamerek harmada kriptovalutát használna

Szerző: | júl 21, 2022 | Kriptovaluta

A Globant felmérése szerint a gamerek 34%-a érdeklődik kriptotvaluták iránt, és 16%-uk vásárolt már NFT-t a közelmúltban.

 

A medvepiac sem állítja meg a játékosokat

Egy új felmérés szerint a játékosok egyharmada jelezte érdeklődését a kriptopiac és a Metaverzum iránt. A legtöbb megkérdezett játékos úgy látja, hogy a metaverzum pozitív hatással lesz a játékiparra is. A felmérést szerdán tette közzé a Globant intézményi szoftverfejlesztő. A múlt hónapban 1000 felnőttkorú játékost kérdeztek meg, a felmérésben egyaránt részt vettek PC, konzol, és mobil játékosok is. A Válaszadók 34%-a jelezte, hogy érdeklődik a metaverzumban elérhető kriptoprojektek valamelyike iránt.

A metaverzumban a play to earn (P2E) koncepcióját a játékosok kitörő lelkesedéssel fogadják. A válaszadók nagy számban nyilatkoztak úgy, hogy szívesen játszanának egy play to earn típusú játékkal. Ebből a csoportból 11% azt válaszolta, hogy jobban érdekli a pénzkeresési lehetőség, mint az élmény, 49% pedig azt mondta, hogy őket csak a játék érdekli.

A válaszadók több mint fele (53%) azt nyilatkozta, hogy boldogan dolgoznának a virtuális játékvilágban, ha munkájukkal digitális valutát tudnának keresni. A nem helyettesíthető tokenek (NFT) tekintetében a játékosok 16%-a nyilatkozott úgy, hogy vásárolt már legalább egyet a közelmúltban. 

A gamerek harmada kriptovalutát használna a Metaverzumban

Forrás:en.cryptory.net

A felmérésből többek között az is kiderült, hogy: A játékosok több mint fele (52%) úgy gondolja, hogy a metaverzum megváltoztatja majd a videojátékipart. A gamerek több mint 41% gondolja úgy, hogy a metaverzum pozitív hatással lesz az iparágra (szemben a 25%-kal, akik ezzel az állítással nem értettek egyet).

A megkérdezettek között a legismertebb platform a Meta volt 73%-kal. Ezt követi a Fortnite majd az Epic Games 27%-kal. A Roblox 21%-kal, majd az Ethereum alapú The Sandbox 15%-kal. És legvégül a Pokemon Go fejlesztőitől, Niantic 10%-kal az ismertségilista utolsó helyén.

Nexo kriptovaluta váltó

 

Nem minden gamer ilyen lelkes

Nem minden gamer volt azonban optimista a válaszadók között. Egyeseknek ugyan nem tetszett, hogy a nagy márkák is belépnek a metaverzum, illetve a kriptovaluták világába. Továbbá bírálják a technológia környezetre gyakorolt ​​hatását, és úgy látják, hogy a bányászat megdrágítja a számítástechnikai eszközök beszerzését.

Nemrég Mark Venturelli videojátékfejlesztő támadást indított az NFT-k ellen a brazil Nemzetközi Játékfesztiválon. A „Miért egy rémálom az NFT” című előadásában számos kritikát fogalmazott meg.

A gamerek harmada kriptovalutát használna a Metaverzumban

Forrás:artfolio.io

Venturelli főleg azzal érvelt, hogy a spekulatív gazdasági tevékenység NFT-ken keresztül tönkreteszi azoknak az embereknek az élményét, akik csak szórakozásból akarnak játszani. Úgy fogalmazott, hogy ennek a fő oka az, hogy az NFT játékokon belül „szervezett csoportok” veszik át a hatalmat.

 

Összefoglalva

Szinte mindenkinek van egy vagy több ismerőse, aki felnőtt kora ellenére a virtuális világ megszállottja. A Játékipar hatalmas, és egyre csak bővül. A megkérdezett játékoksok nagy számban mutatnak érdeklődést a metaverzum, a kriptovaluták és az NFT iránt.

Aki valaha játszott eredeti játékokkal az tudja, hogy ez nem mindig olcsó mulatság. Minél többen lépnek be egy adott piacra, annál több tőke áramlik be oda. Ez pedig hosszútávon árfelhajtó hatást hozhat magával. 

 

Érdekelnek az NFT projektek? Próbáld ki az ingyenes publikus kereskedő csoportunkat és legyen a tiéd az értékes nyeremények egyike!

 

Bitcoin és kriptovaluta konzultáció gif I Cryptofalka

 

További ajánlott cikkeink:

  1. Aktuális Bitcoin és kriptovaluta árfolyamok, coin elemzések
  2. Bitcoin és kriptovaluta konzultáció. Elakadtál? Kérdésed van? Segítünk!
  3. Bitcoin és blokklánc, egy új világ kezdete; Ebook
  4. Bitcoin és kriptovaluta adózás ultimate kisokos 2022
  5. Kriptovaluta és altcoin bemutatók, projekt ismertetők
  6. Bitcoin és kriptovaluta bányászat beállítások, útmutatók
  7. Kriptovaluta tőzsde ismertetők, Bitcoin vásárlás

TÁMOGASD A CRYPTOFALKA MŰKÖDÉSÉT 

Ha tetszik, amit csinálunk és szeretnéd biztosítani, hogy a Cryptofalka továbbra is a megszokott minőségi tartalmakat tudja nyújtani az olvasók számára, a következő linken tudod támogatni a munkánkat. Köszönjük! 👋

Donation: ➡️ LINK ⬅️

Oldalunk ellenőrzött Brave alkotó, így ha Brave böngészőt használsz BAT segítségével is tudod támogatni a munkánkat.

—————————————————————————————————————————————————–

A CryptoFalka által szolgáltatott információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik, a megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást. Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a CryptoFalka nem vállalkozik. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval! 

Bitcoin és kriptovaluta árfolyamok

#NamePrice

Hogy mi is a CryptoFalka Platform? 

Elemzések a jövő pénzéről a Bitcoinról és a többi kriptovalutáról! Havi oktatások, élő streamek, tippek, hírek, közösség! 

Ha szeretnél hatékonyan bekapcsolódni a digitális valuták világába vagy ha már ismerős a szakma de szeretnéd elmélyíteni a tudásodat és profitálni a digitális pénz forradalmából, akkor nálunk a helyed! Hiszen a Platformról minden információt, tippet és oktatást egy forrásból érhetsz el, méghozzá a szakma legjobbjaitól! 

cryptofalka kriptovaluta csoport discord

Elakadtál? Kérdésed van? Konzultálj a Cryptofalka szakembereivel! 

Bitcoin és kriptovaluta konzultáció I Cryptofalka

Hallgasd a Bitcoin kisokos podcast műsorát!

Bitcoin kisokos podcast cryptofalka

CryptoFalka heti hírlevél!

Szeretnél ingyenes altkoin elemzéseket kapni? Érdekel mi történt a Bitcoinnal és a Criptopiaccal a héten? Iratkozz fel heti hírlevelünkre!

Köszönjük! Sikeresen feliratkoztál hírlevelünkre.