Logo
Cryptofalka
Kezdőknek
Árfolyamok
Tagságok
Tőzsdék
Shop

A weboldalunk sütiket használ 🍪

Az Ön adatainak védelme fontos a számunkra! Tájékoztatjuk, hogy honlapunk a felhasználói élmény fokozása, a webhelyhasználat megértése és marketing tevékenységeink támogatása érdekében sütiket alkalmazhat. További információ erről az Adatvédelmi Tájékoztatóban.
A blockchain telefon, ami képes teljes Bitcoin node futtatására

A blockchain telefon, ami képes teljes Bitcoin node futtatására

A tajvani okostelefon-gyártó a HTC bejelentette a legújabb blockchain telefonját, az Exodus 1s-et. A készülék akár teljes Bitcoin (BTC) node futtatására is képes.

 

Az első blockchain telefon, ami képes teljes Bitcoin node-ot futtatni

Október 19-én mutatta be a HTC az Exodus 1s blockchain okostelefonját a Lightning Konferencián Berlinben! Az új telefon megjelenésével a felhasználók képesek lesznek a bitcoin hálózat támogatására azzal, hogy teljes csomópontokat is tudnak már futtatni. Ez mellett a készülék Bitcoin Lightning utalások kezelésére is képes.

HTC exodus 1s cryptofalka

Az új Exodus 1s egy olcsóbb modellje a HTC vezető blockchain telefonjának az Exodus 1-nek, amely már már Bitcoin Cash-t (BCH) is támogat. Az új olcsóbb készülék ára 220 Euró lesz (kb. 75 000 Ft), amelyet akár Bitcoin (BTC), Ethereum (ETH), Litecoin (LTC), Binance Coin (BNB) vagy akár Bitcoin Cash (BCH) segítségével is megvásárolhatunk.

Az mellett, hogy képes a blockchain telefon kriptovaluták adás-vételére, fogadására a HTC bejelentése szerint ez az első okostelefon, amely akár teljes Bitcoin node-ot is képes futtatni.

 

A HTC Exodus 1s kezdeti értékesítése

A készülék kezdetben Európában, Taiwanban, Szaud-Arábiában és az Egyesült Arab Emírségekben lesz megvásárolható, a világ többi részén később kezdődik majd meg az okostelefon értékesítése. Magyarországon is kapható lesz!

HTC exodus 1s cryptofalka

Phil Chen, a HTC decentralizációért felelős munkatársa szerint az egyedi teljes csomópontok azok, amelyek a legfontosabb szerepet játszanak a Bitcoin megingathatatlan hálózatához. Ezzel az új blockchain telefonnal az Exodus 1s lesz a legolcsóbb készülék, amellyel bárki teljes Bitcoin node-ot tud futtatni és részt venni a globális hálózatban.

A HTC hisz abban, hogy ezzel az új blockchain funkciókkal a készülék képes lesz kiemelkedni a hagyományos okostelefonok piacáról. Az elmúlt években a HTC legtöbbször kívül esett a vásárlók látóköréből ha okostelefon vásárlásról volt szó. Azonban a vállalat a fókuszát jelenleg a jövő technológiájaira, mint a virtuális valóságra vagy a blockchain technológiára fókuszálja. Így nagy potenciált látnak egy kriptovaluta felhasználóbarát telefon megjelenésében. Különösképpen az olyan elmaradott régiókban, ahol az emberek nem férnek hozzá a hagyományos pénzügyi rendszerhez, de már rendelkeznek okostelefonokkal.

 

A blockchain telefon paraméterei

  • 5.7” kijelző
  • 13MP hátlapi kamera
  • 13MP előlapi kamera
  • Snapdragon Processor
  • 4G RAM + 64GB tároló hely (A tároló hely SD kártyával akár 400GB-ig is bővíthető)
  • 3000mAh akkumulátor
  • Android Oreo 8.1 operációs rendszer

Nem a HTC az egyetlen, aki blockchain telefon fejlesztésére fordítja kapacitásait. Gondoljunk csak a Sirin Labs készülékére vagy a Samsung Galaxy Node 10-re. Biztosak vagyunk abban, hogy egyre csak bővülni fog az okostelefon gyártók repertoárja ha a blokklánc technológiáról van szó, izgatottan várjuk milyen új funkciókat fognak még kapni a későbbi készülékek.

Az eredeti cikk szerzője és a háttérkkép tulajdonosa a cointelegraph.com oldal.

Hogy mi is az a Cryptofalka Kereskedő Közösség?

Elemzések a jövő pénzéről a Bitcoinról és a többi kriptovalutáról! Havi oktatások, élő streamek, tippek, hírek, közösség! Ha szeretnél hatékonyan bekapcsolódni a digitális valuták világába vagy ha már ismerős a szakma de szeretnéd elmélyíteni a tudásodat és profitálni a digitális pénz forradalmából, akkor nálunk a helyed! Hiszen a Platformról minden információt, tippet és oktatást egy forrásból érhetsz el, méghozzá a szakma legjobbjaitól 2018-óta!

Válassz tagságaink közül

Bitcoin és kriptovaluta árfolyamok

Bitcoin BTC -3.49% $65,568.18
Ethereum ETH -5.24% $3,415.42
Solana SOL -9.97% $184.08
BNB BNB -5.89% $533.59
XRP XRP -0.74% $0.6159
Cardano ADA -6.07% $0.6331
Dogecoin DOGE -10.39% $0.1358
Litecoin LTC -1.72% $83.87
További árfolyamok
A CryptoFalka által szolgáltatott információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik, a megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást. Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a CryptoFalka nem vállalkozik. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!