Hogyan jön össze a Lightning Network és a sör?

Szerző: | márc 21, 2022 | Kriptovaluta

A résztvevők Lightning Network-támogató pénztárcát használva, egy QR-kód beolvasása után néhány másodperccel meg is kapták saját sörüket.

 

A sör internete

A Pubinno, amely egy San Francisco-i székhelyű technológiai cég, most a mesterséges intelligencia, robotika és felhőalapú számítástechnikai felületek használatával létrehozta az úgynevezett “sör internetét”, méghozzá mindezt egy Bitcoin (BTC) fizetési infrastruktúrával integrálta a rendszerébe.

A február 25-27 között megrendezett #LightningHackdaysIST esemény keretein belül, a Pubinno elfogadott a Lightning Network-ön keresztül teljesített BTC kifizetéseket. A résztvevők Lightning Network-támogató pénztárcát használva, egy QR-kód beolvasása után néhány másodperccel meg is kapták saját sörüket.

Lightning Network sör I Cryptofalka

Forrás: pubinno.com

A Pubinno vezérigazgatója, Can Algul elmondása szerint a Smart Tap rendszer 2016-ban jött létre és blokklánc technológiát alkalmazva köti össze a csapolt sör és a tranzakciók jövőjét. Algul arról is nyilatkozott, hogyan befolyásolta a blokklánc technológia abban, hogy elkezdje a Lightning Network-öt használni kifizetések elfogadásához:

“Azért dolgoztunk a Lightning Network-ön, mert függésben áll a mögötte meghúzódó blokklánc technológiától. A valódi Bitcoin/blokklánc tranzakciók és a natív okosszerződés szkriptnyelvének használata lehetővé teszi, hogy olyan biztonságos résztvevői hálózatot hozzunk létre, amely képes nagy mennyiségű tranzakció gyors lebonyolítására alacsony költségek mellett.”

Magyarország legnagyobb NFT közössége csatlakozás
 

 

Mire jó a Lightning Network?

A Lightning Network-öt 2015-ben hozták létre, mint javasolt megoldást a Bitcoin skálázhatósági problémájára. Lehetővé teszi a láncon kívüli tranzakciókat a csomópontok között, amelyeket aztán a blokkláncon helyeznek el. Ezáltal több tranzakció kerülhet feldolgozásra anélkül, hogy növelné a blokklánc terhelését, lehetőséget adva ezzel mikrotranzakciók és azonnali kifizetések lebonyolítására.

Algul szerint a Lightning Network “előnyei” által a bártulajdonosok minimális vagy akár zéró jutalék levonásával pillanatokon belül megkaphatják a kifizetéseket, a Smart Tap rendszer önkiszolgáló képességének köszönhetően pedig a munkaerőköltségen is spórolhatnak.

Lightning Network sör I Cryptofalka

Forrás: pubinno.com

Arra a kérdésre, hogy kívánnak-e fizetőeszközként más kriptovalutákat is bevonni a Smart Tap rendszerbe, Algul azt válaszolta, hogy ez számos tényezőtől, többek között a skálázhatóságtól, a használatbavétel gyakoriságától, valamint a tranzakció költségétől és sebességétől függ. Hozzátette:

“Az ipar alkalmazkodása szerint fogjuk meghatározni az irányunkat, és továbbra is a blokklánchoz alkalmazkodó alapokon fogjuk fejleszteni az infrastruktúránkat. Továbbá Pubinno tokenek fejlesztésével kapcsolatos megvalósíthatósági tanulmányokat is készítünk.”

Algul úgy utalt a Bitcoin-ra, mint az első kriptovalutára, amely az ember eszébe jut, de azt is kijelentette, hogy a jövőben a stablecoin-ok is beépülnek majd a fizetési rendszerbe. Úgy látja, a világ jelenleg egy mélyen gyökerező digitalizációs fázisban van, és a leggyorsabb fejlődés a blokklánc körül tapasztalható.

 

Összefoglalva

A sör és a Lightning Network újonnan alakult kapcsolata remekül alátámasztja azt a tényt, hogy a blokklánc technológia és a kriptovaluták egyre szélesebb körben fejtik ki hatásukat.

A Lightning Network és a Smart Tap akár a szakértők, akár a kriptovaluták világában kevésbé jártas felhasználók számára is egyszerű és kényelmes megoldást jelenthetnek a kifizetések teljesítésére. Bár még nem sok helyen alkalmazzák ezt az innovatív technológiát, a jövőben minden valószínűséggel egyre gyakrabban találkozhatunk majd ilyen fizetési lehetőséggel, akár sörre, akár bármi másra vágyunk. 

 

 

További ajánlott cikkeink:

  1. Bitcoin és kriptovaluta konzultáció. Elakadtál? Kérdésed van? Segítünk!
  2. Bitcoin és blokklánc, egy új világ kezdete; Ebook
  3. Bitcoin és kriptovaluta adózás ultimate kisokos 2021
  4. Kriptovaluta és altcoin bemutatók, projekt ismertetők
  5. Bitcoin és kriptovaluta bányászat beállítások, útmutatók
  6. Kriptovaluta tőzsde ismertetők, Bitcoin vásárlás

TÁMOGASD A CRYPTOFALKA MŰKÖDÉSÉT 

Ha tetszik, amit csinálunk és szeretnéd biztosítani, hogy a Cryptofalka továbbra is a megszokott minőségi tartalmakat tudja nyújtani az olvasók számára, a következő linken tudod támogatni a munkánkat. Köszönjük! 👋

Donation: ➡️ LINK ⬅️

Oldalunk ellenőrzött Brave alkotó, így ha Brave böngészőt használsz BAT segítségével is tudod támogatni a munkánkat.

—————————————————————————————————————————————————–

A CryptoFalka által szolgáltatott információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik, a megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást. Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a CryptoFalka nem vállalkozik. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval! 

Bitcoin és kriptovaluta árfolyamok

# NamePrice

Hogy mi is a CryptoFalka Platform? 

Elemzések a jövő pénzéről a Bitcoinról és a többi kriptovalutáról! Havi oktatások, élő streamek, tippek, hírek, közösség! 

Ha szeretnél hatékonyan bekapcsolódni a digitális valuták világába vagy ha már ismerős a szakma de szeretnéd elmélyíteni a tudásodat és profitálni a digitális pénz forradalmából, akkor nálunk a helyed! Hiszen a Platformról minden információt, tippet és oktatást egy forrásból érhetsz el, méghozzá a szakma legjobbjaitól! 

Discord I Cryptofalka

Elakadtál? Kérdésed van? Konzultálj a Cryptofalka szakembereivel! 

Bitcoin és kriptovaluta konzultáció I Cryptofalka

Hallgasd a Bitcoin kisokos podcast műsorát!

Bitcoin kisokos podcast cryptofalka

CryptoFalka heti hírlevél!

Szeretnél ingyenes altkoin elemzéseket kapni? Érdekel mi történt a Bitcoinnal és a Criptopiaccal a héten? Iratkozz fel heti hírlevelünkre!

Köszönjük! Sikeresen feliratkoztál hírlevelünkre.