Logo
Cryptofalka
Kezdőknek
Árfolyamok
Tagságok
Tőzsdék
Shop

A weboldalunk sütiket használ 🍪

Az Ön adatainak védelme fontos a számunkra! Tájékoztatjuk, hogy honlapunk a felhasználói élmény fokozása, a webhelyhasználat megértése és marketing tevékenységeink támogatása érdekében sütiket alkalmazhat. További információ erről az Adatvédelmi Tájékoztatóban.
Mi a kétfaktoros hitelesítés (2FA) és miért használd?

Mi a kétfaktoros hitelesítés (2FA) és miért használd?

Ismerd meg a kétfaktoros hitelesítés (2FA) fontosságát és használatának előnyeit a kriptovaluta világában. Tudd meg, hogyan teheted biztonságosabbá a fiókodat ezzel az egyszerű beállítással.  

Mi az a kétfaktoros hitelesítés (2FA) ?

A kétfaktoros hitelesítés (Two Factor Authentication - 2FA) egy olyan biztonsági beállítás, amely lehetővé teszi a felhasználók számára, hogy extra biztonsági réteget adhassanak a fiókjukhoz. Ez a módszer két különböző információs elem (általában van egy fix rész: felhasználónév+jelszó és egy változó rész: 2fa token) kombinálását igényli a bejelentkezéshez vagy utalási tranzakciók végrehajtásához.

A 2FA-nál történő bejelentkezés vagy tranzakció során mindkét információnak helyesnek kell lennie. Ha egy tényező hibás vagy hiányzik, a felhasználót nem lehet hitelesíteni, és a hozzáférés blokkolva lesz.

kétfaktoros_hitelesítés_cryptofalka1 Forrás: https://cointelegraph.com

A kétfaktoros hitelesítés alkalmazása

A kétfaktoros hitelesítés (2FA) alkalmazása a megbízható kriptovaluta tőzsdéken rendkívül fontos. Általában a mobiltelefonra telepíthető autentikációs alkalmazást vagy SMS-ben kapott kódot használnak. Az első lépésben megadott bejelentkezési adatok (felhasználó név+jelszó) mellett a második lépcsőben egyedi és változó kód vagy token szükséges, amelyet az alkalmazás generál vagy a mobiltelefonra érkezik SMS formájában.

A 2FA-t az interneten is egyre többen használják pl. akár az e-mail fiókok, felhőalapú szolgáltatások vagy üzenetküldési szolgáltatások bejelentkezéshez. Viszonylag egyszerű és kényelmes módja annak, hogy nagyban növeljük fiókunk biztonságát. A Two-Factor-Authentication funkció a legtöbb kriptovaluta tőzsdén már alap, sőt erősen ajánlott funkció!

Kétlépcsős hitelesítés bekapcsolási példája Binance tőzsdén

A kétlépcsős hitelesítés (2FA) bekapcsolása a Binance tőzsdén néhány egyszerű lépésben elvégezhető:

  1. Első lépésként jelentkezz be a Binance fiókodba a felhasználóneved és jelszavad segítségével.
  2. Kattints a jobb felső sarokban található felhasználói avatar ikonra, majd válaszd ki a "Beállítások" lehetőséget a legördülő menüben.
  3. A beállítások oldalon keresd meg és válaszd ki a "Biztonság" vagy "Security" menüpontot.
  4. A Biztonság menü alatt találod a "Two-Factor Authentication" vagy "Kétlépcsős hitelesítés" opciót. Kattints rá.
  5. Választhatsz a különböző 2FA módszerek közül, például SMS vagy Google Authenticator. A Google Authenticator alkalmazás használata ajánlott a biztonság és megbízhatóság miatt.
  6. Először kapni fogsz egy egyedi visszaállító kódot, ezt mindenképpen írd fel mert ezzel tudod a 2FA kulcsokat újra telepíteni ha elhagynád a telefonodat
  7. Majd alkalmazás telepítése után a telefon által generált egy egyedi kódot kell beírnod a Binance felületén
  8. Kövesd a további utasításokat, hogy befejezd a 2FA beállítását a Binance fiókodhoz.

Fontos, hogy tartsd biztonságban a 2FA kódokat és ne oszd meg másokkal. Ez segít megvédeni a fiókodat a jogosulatlan hozzáféréstől és biztosítja a magasabb szintű védelmet a kriptovalutáid számára.

Mik az előnyei a kétfaktoros hitelesítésnek?

A kriptovaluták világában a biztonság kiemelten fontos. A hackerek és a kiberbűnözők mindig keresik a lehetőséget a felhasználói fiókok feltörésére és a kriptovaluták eltulajdonítására. A kétlépcsős hitelesítés (2FA) segít megvédeni a fiókodat a lopástól és a jogosulatlan hozzáféréstől. Az extra réteg biztonságot nyújt és jelentősen megnehezíti a támadók számára a belépést.

A kétlépcsős hitelesítés nagy előnye, hogy a hozzáférési azonosítók lopása vagy jogosulatlan másolása, például adathalász támadás, hackertámadás vagy vírus révén, továbbra sem teszi lehetővé a rendszerbe való belépést. A támadónak a sikere érdekében egyszerre kellene megszereznie mind a két komponens. Az interneten az identitáslopások leggyakoribb fenyegetései a 2FA-nak köszönhetően kizárhatók.

kétfaktoros_hitelesítés_cryptofalka2 Forrás: https://cointelegraph.com

A 2FA hitelesítés hátrányai

A kétfaktoros hitelesítés egyik legsúlyosabb hátránya, hogy a hitelesítési kód megszerzése a bejelentkezési folyamat használhatóságának és kényelmének rovására történik. Gyakran a felhasználó kénytelen folyamatosan magánál tartani a második tényezőt token (telefont) formájában. Ha elfelejtette vagy elvesztette a token jelszavát, akkor hosszas supporttal való egyeztetés és hitelesítés révén tudja csak azt visszaszerezni.

kétfaktoros_hitelesítés_cryptofalka3 Forrás: https://cointelegraph.com

Mire ügyeljünk a kétfaktoros hitelesítés telepítésénél?

Egyértelmű, a kétlépcsős azonosítás növeli a rendszerek biztonságát, ezért amikor csak tehetjük, állítsuk be, főleg ha nagyobb értékű dolgot szeretnénk vele levédeni. Figyeljünk arra, hogy a kétlépcsős azonosítás aktiválásakor jegyezzük fel a megjelenített "megosztott kulcsot" (Shared Key), vagy a megjelenő a QR-kódot nyomtassuk ki. Ezen adatok segítségével bármikor újra beállítható egy 2FA egy új okostelefonon vagy egy újonnan telepített alkalmazáson.

A kriptavaluta tőzsdéken mindig állítsd be a kétfaktoros hitelesítést!

2FA összefoglaló

A kétlépcsős hitelesítés (2FA) kulcsfontosságú eszköz a kriptovaluta világában a fiók biztonságának növelésére. Az 2FA segítségével extra réteget adhatsz a bejelentkezési folyamathoz és a tranzakciókhoz, megnehezítve a támadók számára a hozzáférést. Használata egyszerű és könnyen beállítható, így mindenki számára ajánlott a biztonságos kriptovaluta-kezelés érdekében.

Hogy mi is az a Cryptofalka Kereskedő Közösség?

Elemzések a jövő pénzéről a Bitcoinról és a többi kriptovalutáról! Havi oktatások, élő streamek, tippek, hírek, közösség! Ha szeretnél hatékonyan bekapcsolódni a digitális valuták világába vagy ha már ismerős a szakma de szeretnéd elmélyíteni a tudásodat és profitálni a digitális pénz forradalmából, akkor nálunk a helyed! Hiszen a Platformról minden információt, tippet és oktatást egy forrásból érhetsz el, méghozzá a szakma legjobbjaitól 2018-óta!

Válassz tagságaink közül

Bitcoin és kriptovaluta árfolyamok

Bitcoin BTC 2.89% $58,646.71
Ethereum ETH 3.44% $3,163.85
BNB BNB 3.65% $538.54
Solana SOL 4.22% $140.41
XRP XRP 10.73% $0.5127
Dogecoin DOGE 4.26% $0.1099
Cardano ADA 5.47% $0.4223
Litecoin LTC 2.40% $70.46
További árfolyamok
A CryptoFalka által szolgáltatott információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik, a megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást. Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a CryptoFalka nem vállalkozik. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!