Logo
Cryptofalka
Kezdőknek
Árfolyamok
Tagságok
Tőzsdék
Shop

A weboldalunk sütiket használ 🍪

Az Ön adatainak védelme fontos a számunkra! Tájékoztatjuk, hogy honlapunk a felhasználói élmény fokozása, a webhelyhasználat megértése és marketing tevékenységeink támogatása érdekében sütiket alkalmazhat. További információ erről az Adatvédelmi Tájékoztatóban.
Mi az az altcoin?

Mi az az altcoin?

A Bitcoinon kívül az összes kriptovalutát, amik blokkláncon futnak altcoin-nak hívjuk (alternative coin). Jelenleg a Bitcoinon kívül több ezer kriptovaluta létezik, de csak talán pár tíz vagy száz olyan van, aminek komolyabb értéke van technológia szinten is. Az előző, mi az a kriptovaluta bányászat cikkben említettük, hogy a Bitcoint jelenleg már csak asic gépekkel lehet bányászni, míg az altcoin-okat főként videókártya segítségével. Igaz az altcoin-oknál is létezik már olyan coin, amelyet csakis asic géppel lehet bányászni.

 

Elengedhetetlen a fundamentális elemzés az altcoin befektetéseknél

Több olyan altcoin létezik, ahol a market cap (piaci kapitalizáció) már milliárd dolláros szinteket ér el. A coinmarketcap.com jelenleg több mint 3000 altcoin-t tart számon. Említettük, hogy maximum párszáz olyan project van amely mögött valós technológia lehet. Nagyon nyitott szemmel kell járni hiszen rengeteg scam project jött létre az elmúlt években a Bitcoin hype-ja következtében. Csak azért, mert egy haver ajánlott egy „tuti koint” nem célszerű abba beletenni bármilyen összeget is...Gondoljatok csak bele, hogy a boltban is megnézitek pontosan, hogy mit vásároltok. Miért ne tennétek ezt azzal, amibe jóval több pénzt fektettek?

Bitcoin és kriptovaluta konzultáció szalag I Cryptofalka

Úgy gondolom, hogy mielőtt egy projektbe fektetnénk az FA-nak kell lennie az első lépésnek, legyen szó „day tradelésről” vagy hosszú távú portfólióról alár. A fundamentális alapokat nem ismerve csak spekulációról, szerencsejátékról beszélhetünk... Egy jó FA segítségével egy projekt hosszú távú kimenetelét jobban előre tudjuk jelezni, mint bármilyen technikai elemzéssel!

 

Az altcoin akkor scam vagy nem?

A „Use case” vagy felhasználási mód, véleményem szerint az egyik legfontosabb és legelső kérdés egy FA során. Valóban szükség van a blokklánc technológiára az adott ötlet megvalósításához? Valóban lesz kereslet és felhasználói igény az adott termék iránt? Ha ezekre az egyszerű válaszokra bizonytalan a válasz, szerintem már lehet is passzolni az adott koint... A projektek kb 90%-a néhány év alatt teljesen kihal. Rengeteg az olyan projekt, akik a kriptopiac hype-ját meglovagolva hoznak létre teljesen értelmetlen és értéktelen koinokat. Ezért mindig kritikusan kell még a legnagyobb neveket is kezelni!

Léteznek olyan gyümölcsöző projektek, amik sokszorosan túltudják szárnyalni a vezető kriptovaluta a Bitcoin értékét is (Ethereum, Neo, BNB stb.). Általában ezek a ténylegesen értékes projektek tartalmaznak valamilyen megoldást egy valós problémára vagy egy olyan innovációt, amelyet pozitívan áraz be a piac.

altcoin

A többi 80-90% az úgynevezett scam vagy értéketlen projekt. Ezeknél aztán tényleg minden előfordulhat a hatalmas ígéretektől, a tőzsdei manipuláción át a színtiszta csalásokig. Sokszor mikor a tőzsdére kerül egy altcoin a manipulátorok feltornázzák az árát, majd miután a befektetők belepumpálták a pénzt az adott projectbe, bedöntik és lelépnek. De van, hogy maga a tőzsde manipulálja a forgalmat és magas likviditással hirdeti az adott altcoin-t. 

 

Az értékes altcoin = Gyémántocska

Az altcoin egyik legfontosabb eleme, hogy milyen Fundamentális alapokkal rendelkezik. Mivel foglalkozik a projekt, ki a CEO, kik az early befektetők az adott projectbe, és sok más számos adatot is figyelembe kell venni. Általában azok a coin-ok amelyek jó FA-val (Fundamental analysisl) rendelkeznek a legnagyobb tőzsdéken szoktak kikötni. Pl.: Kraken, Binance, Coinbase.

altcoin1

A coinmarketcap ranglisájára pillantva, a TOP 20-25-ben lévő project mindegyike elég jó FA alapokkal rendelkezik, valamint egészen nagy market kaptilalizációval. Általában ők azok az altcoinok, amelyek egy jó bika piacon messze túl tudják szárnyalni a Bitcoin (BTC) mozgásait is. Ilyen esetben még akár a 100-szoros növekedés sem ritka egyes igazi gyémáktoktól!

 

Fundamentális elemzés szerint a következő projekt kategóriákat különítjük el:

  • Fizetésre szolgáló projektek
  • Platform projektek
  • Privacy coins
  • Média, közösség, játékok
  • Protokollok+ tőzsdei projektek
  • Nagyvállalti projektek
  • Pénzügyi szolgáltatások, hitelezés

 

kriptovalta periodus rendszer

 

Altcoin összefoglaló

Na de miért kellenek nekünk az altcoin-ok? Jelenleg a Bitcoin az egyik legerősebb és legidősebb kriptovaluta. Viszont a Bitcoin sem tökéletes. Ahogy említettem az altcoinok próbálnak specializálódni és új megoldásokat kifejleszteni meglévő problémákra.

Íme néhány coin, amelyek előkelő helyet foglalnak el a ranglistán: BNB, BAT, ETH, CARDANO, NEO, IOTA, XLM, WAVES, ZRX. A további felsorolt coinokról, pedig a https://cryptofalka.hu/ingyenes/coin-ismertetok/ oldalon, regisztráció után találhattok még hasonló elemzéseket.  

A Bitcoin valószínűleg a jövőben egy tökéletes fizető eszköz lehet az emberiség számára, hiszen megadott számú coin áll rendelkezésre, illetve ennek a coinnak a neve van benne a köztudatban legrégebb óta. A különböző altcoinok pedig a Bitcoin gyenge pontjain próbálnak majd javítani. Pl.: az XRP rendkívül gyors tranzakciókat biztosít a felhasználó számára, míg a DASH az anonimitásra fókuszál.

A borítókép tulajdonosa a Cointelegraph.com, a képet a következő linken éritek el: https://cointelegraph.com

Hogy mi is az a Cryptofalka Kereskedő Közösség?

Elemzések a jövő pénzéről a Bitcoinról és a többi kriptovalutáról! Havi oktatások, élő streamek, tippek, hírek, közösség! Ha szeretnél hatékonyan bekapcsolódni a digitális valuták világába vagy ha már ismerős a szakma de szeretnéd elmélyíteni a tudásodat és profitálni a digitális pénz forradalmából, akkor nálunk a helyed! Hiszen a Platformról minden információt, tippet és oktatást egy forrásból érhetsz el, méghozzá a szakma legjobbjaitól 2018-óta!

Válassz tagságaink közül

Bitcoin és kriptovaluta árfolyamok

Bitcoin BTC -0.02% $70,183.55
Ethereum ETH -1.45% $3,746.98
BNB BNB 0.38% $619.93
Solana SOL 2.03% $180.65
XRP XRP -3.11% $0.5345
Dogecoin DOGE -1.11% $0.1672
Cardano ADA -4.30% $0.4818
Litecoin LTC -1.80% $87.1
További árfolyamok
A CryptoFalka által szolgáltatott információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik, a megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást. Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a CryptoFalka nem vállalkozik. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!