Logo
Cryptofalka
Kezdőknek
Árfolyamok
Tagságok
Tőzsdék
Shop

A weboldalunk sütiket használ 🍪

Az Ön adatainak védelme fontos a számunkra! Tájékoztatjuk, hogy honlapunk a felhasználói élmény fokozása, a webhelyhasználat megértése és marketing tevékenységeink támogatása érdekében sütiket alkalmazhat. További információ erről az Adatvédelmi Tájékoztatóban.
Új adathalász csalásra figyelmeztet a MetaMask

Új adathalász csalásra figyelmeztet a MetaMask

Figyelem, egy legújabb MetaMask adathalász csalás egy Google dokumentum űrlapon kéri a felhasználókat, hogy adják meg az érzékeny adataikat.

Sajnos népszerűségének köszönhetően a MetaMask az egyik legkedveltebb célpont a hackerek és csalók számára. Április 27-én a kripto-pénztárca fejlesztője, a ConsenSys arról számolt be, hogy rekordszámú ügyfél használja hónapról hónapra a szolgáltatást. A cég, az elmúlt fél évben megötszörözte a felhasználóinak számát. 

 

Újfajta adathalászat célpontja lett a Metamask

Május 3-án, hétfőn a MetaMask egy tweetben figyelmeztette a felhasználóikat, hogy egy adathalász bot megpróbálja őket egy állítólagos instant support (azonnali támogatás) portálra irányítani, ahol a rendszer arra kéri őket, hogy Google dokumentumban adják meg a seed phraset.

Az űrlap, a titkos helyreállítási kódot kéri, amely felhasználható az ügyfelek kriptotárcájának újracsatolására. A MetaMask kijelentette, hogy NEM rendelkezik Google dokumentum alapú támogatási rendszerrel, ezért arra kérte a felhasználókat, hogy a csalás elkerülése érdekében kizárólag az alkalmazáson belüli support (Get Help) lehetőséget használják.

A MetaMask arra is ösztönzi a felhasználókat, hogy jelentsék a szolgáltatásait megszemélyesítő csalásokat, megjegyezve, hogy az ügyfelek ezt könnyedén megtehetik az alkalmazásban. 

OKEX_banner_Cryptofalka

 

Sajnos már többen estek az adathalász csalók áldozatává

Annak ellenére, hogy a MetaMask figyelmeztette a felhasználókat az adathalász botra, úgy tűnik, hogy néhány felhasználóját sikerült átverni. Twittere az egyik felhasználó így nyilatkozott:

Tehát nincs mód arra, hogy visszakapjuk a tokent?

https://twitter.com/MerletMathieu/status/1389044632743387140

2020 decemberében a MetaMask részletesen bemutatott egy „rotten seed phrase attack” nevű támadást, amelyben egy rosszindulatú webhely utánozza a felhasználó által telepíteni kívánt pénztárca webhelyét. A hamis webhely létrehoz egy kezdő kifejezést, amely lehetővé teszi a csalók számára a pénztárca irányítását a telepítés után.

Érdemes körültekintően és kritikusan mozogni a kriptovaluták világában, ugyanis rengeteg csaló és szélhámos próbálja meg kihasználni az innovatív piac körüli hypeot.

Bitcoin és kriptovaluta konzultáció szalag I Cryptofalka

 

Összegzés

Sokszor az adathalász weboldalak 99%-ban hasonlítanak az eredeti lemásolt weboldalra. Minden esetben meg kell győződni arról, hogy az eredeti szolgáltatást használjuk, legyen az Binance tőzsde vagy MetaMask pénztárca. Ha betartunk néhány alapszabályt akkor szinte lehetetlen, hogy a hekkerek és csalók ellopják a digitális értékeinket.

Mindig győződjünk meg, hogy az eredeti webhelyet használjuk, karakterre pontosan. Tudnunk kell azt is, hogy a seed phraset, soha senki nem kérheti el, még a szolgáltató sem. Ahol tudunk használjunk többlépcsős azonosítást, legyen szó SMS  vagy biometrikus azonosításról. Ha kétségünk van használjuk a google-t, keressünk rá a gyanúsnak vélt anomáliákra, minden bizonnyal eredménye lesz a keresésnek. 

 

További ajánlott cikkeink:

  1. Bitcoin és kriptovaluta konzultáció. Elakadtál? Kérdésed van? Segítünk!
  2. Bitcoin és blokklánc, egy új világ kezdete; Ebook
  3. Bitcoin és kriptovaluta adózás ultimate kisokos 2021
  4. Kriptovaluta és altcoin bemutatók, projekt ismertetők
  5. Bitcoin és kriptovaluta bányászat beállítások, útmutatók
  6. Kriptovaluta tőzsde ismertetők, Bitcoin vásárlás

Hogy mi is az a Cryptofalka Kereskedő Közösség?

Elemzések a jövő pénzéről a Bitcoinról és a többi kriptovalutáról! Havi oktatások, élő streamek, tippek, hírek, közösség! Ha szeretnél hatékonyan bekapcsolódni a digitális valuták világába vagy ha már ismerős a szakma de szeretnéd elmélyíteni a tudásodat és profitálni a digitális pénz forradalmából, akkor nálunk a helyed! Hiszen a Platformról minden információt, tippet és oktatást egy forrásból érhetsz el, méghozzá a szakma legjobbjaitól 2018-óta!

Válassz tagságaink közül

Bitcoin és kriptovaluta árfolyamok

Bitcoin BTC -1.20% $63,896.72
Ethereum ETH -0.70% $3,063.71
BNB BNB -0.24% $558.06
Solana SOL -0.66% $142.61
XRP XRP 3.62% $0.5166
Dogecoin DOGE 1.06% $0.1531
Cardano ADA 2.37% $0.4794
Litecoin LTC 2.26% $82.82
További árfolyamok
A CryptoFalka által szolgáltatott információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik, a megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást. Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a CryptoFalka nem vállalkozik. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!