Logo
Cryptofalka
Kezdőknek
Árfolyamok
Tagságok
Tőzsdék
Shop

A weboldalunk sütiket használ 🍪

Az Ön adatainak védelme fontos a számunkra! Tájékoztatjuk, hogy honlapunk a felhasználói élmény fokozása, a webhelyhasználat megértése és marketing tevékenységeink támogatása érdekében sütiket alkalmazhat. További információ erről az Adatvédelmi Tájékoztatóban.
Jelszómentes tranzakció hitelesítéssel rukkolt elő az Aptos

Jelszómentes tranzakció hitelesítéssel rukkolt elő az Aptos

Az Aptos Labs új módszert vezetett be a felhasználói számára a Layer 1 blokklánchálózatán történő tranzakciók aláírására: a jelszavak beállítását kiküszöbölő passkey-eket. A hitelesítési módszer emlékeztet az Apple Pay vagy a Google Pay felhasználóbarát megoldásaira.

Új módszer a tranzakciók hitelesítésére

Minden új tárca létrehozásakor a rendszer automatikusan generál egy privát kulcsot, mely általában egy hosszú kód, vagy a tipikus 12-24 szavas seed phrase. Ezeket a kódokat azonnal le kell jegyezni, biztonságban kell tartani, hiszen a jelszó elvesztése a tárcához való hozzáférés elvesztését jelenti.

"A blokkláncra vonatkozó változtatásokat hajtottunk végre és létrehoztunk egy újszerű passkey-hitelesítőt az Aptoson, amely fogadja a tranzakciót, a passkey aláírását, majd a passkey nyilvános kulcsát, és ezekkel az információkkal hitelesíti a tranzakciót." - mondta Avery Ching, az Aptos Labs társalapítója és technológiai igazgatója.

Gyakorlatban ez azt jelenti, hogy az Aptos működteti a biztonsági hálót, viszont felhasználói oldalon Touch- és Face ID segítségével lehet majd hitelesíteni.

Hasonló megoldások már léteznek a kriptopiacon

Más kriptoprojektek, például a Dynamic Wallet és a Turnkey is kínálnak passkey hitelesítést. Az Aptos új rendszere azonban egy fontos tényezőben különbözik, mivel a felhasználók a privát kulcsot a saját eszközükön tárolják. A fent említett cégek ezzel ellentétben olyan rendszerekben tartják a privát kulcsot, mint például a Nitro Enclave az Amazonnál.

"A felhasználók közvetlenül a készülékükön tárolhatják a passkey fiókhoz tartozó privát kulcsot, és szinkronizálhatják a privát kulcsot tároló biztonsági szolgáltatójával (pl. iCloud vagy Google Password Manager). Ezután a tranzakciók hitelesítéséhez nem lesz szükség külső szolgáltatóra, a passkey-t közvetlenül tudják majd erre a célra használni. - tette hozzá.

Az Aptos passkey hitelesítőt jelenleg csak az Aptos ökoszisztémán belül alkalmazzák, a nyílt forráskód miatt viszont bárki számára elérhető.

Röviden az Aptos-ról

Az Aptos Labs mögött olyan rangos kockázati tőkecégek állnak mint a16z, a Tiger Global, a Multicoin Capital és a Franklin Templeton. A cég körülbelül 350 millió dolláros befektetés után 2022 októberében indította el saját  blokkláncát.

aptos tvl I cryptofalka.webp

Az Aptos jelenleg 180 millió dollár körüli TVL-el büszkélkedhet, szemben legközelebbi versenytársával, a Suival, amelynek TVL-je a DeFiLlama adatai szerint meghaladja az 561 millió dollárt.

Hogy mi is az a Cryptofalka Kereskedő Közösség?

Elemzések a jövő pénzéről a Bitcoinról és a többi kriptovalutáról! Havi oktatások, élő streamek, tippek, hírek, közösség! Ha szeretnél hatékonyan bekapcsolódni a digitális valuták világába vagy ha már ismerős a szakma de szeretnéd elmélyíteni a tudásodat és profitálni a digitális pénz forradalmából, akkor nálunk a helyed! Hiszen a Platformról minden információt, tippet és oktatást egy forrásból érhetsz el, méghozzá a szakma legjobbjaitól 2018-óta!

Válassz tagságaink közül

Bitcoin és kriptovaluta árfolyamok

Bitcoin BTC 0.30% $67,144.34
Ethereum ETH 0.03% $3,517.4
BNB BNB 0.34% $595.07
Solana SOL 3.42% $174.44
XRP XRP 2.84% $0.5932
Dogecoin DOGE 7.16% $0.1341
Cardano ADA -0.67% $0.4369
Litecoin LTC -0.32% $73.36
További árfolyamok
A CryptoFalka által szolgáltatott információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik, a megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást. Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a CryptoFalka nem vállalkozik. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!