Logo
Cryptofalka
Kezdőknek
Árfolyamok
Tagságok
Tőzsdék
Shop

A weboldalunk sütiket használ 🍪

Az Ön adatainak védelme fontos a számunkra! Tájékoztatjuk, hogy honlapunk a felhasználói élmény fokozása, a webhelyhasználat megértése és marketing tevékenységeink támogatása érdekében sütiket alkalmazhat. További információ erről az Adatvédelmi Tájékoztatóban.
A Ledger bevezeti a vitatott Recover szolgáltatást

A Ledger bevezeti a vitatott Recover szolgáltatást

A Ledger annak ellenére vezeti be felhőalapú privát kulcs-visszaállítási megoldást, hogy a kriptovaluta közösségtől korábban jelentős kritikák érték. 

Ledger Recover: új privát kulcs-visszaállítási szolgáltatás

A Ledger Recover, a Ledger hardvertárcához tartozó ID-alapú privát kulcs-visszaállítási szolgáltatás október 24-én indul, jelentette be hivatalosan a cég az X-en. A kiadással egy időben a Ledger véglegesíti a Ledger Recover nyílt forráskódját a GitHubon.

A Coincover blokkláncvédelmi platform által biztosított Ledger seed phrase recovery megoldás egy fizetős előfizetéses szolgáltatás, amely lehetővé teszi a felhasználók számára a Secret Recovery Phrase (SRP) biztonsági mentését. Az SRP egy 24 szóból álló egyedi lista, amely biztonsági másolatot készít a privát kulcsokról, és hozzáférést biztosít a felhasználóknak a kriptoeszközökhöz. Cryptofalka privát tagság banner I Cryptofalka

A Ledger szóvivője elmondta, hogy a Ledger tárca titkosít egy "véletlenszerű 1-ekből és 0-kból álló sorozatot", amelyből kiszámítják az SRP-t. A titkosított számsorozatot ezután három darabra darabolják, amelyet az SRP biztonsági mentéséhez használnak.

"A Ledger Recover csak a darabokkal lép interakcióba, és soha nem az Ön SRP-jével, annak olvasható formátumában" - jegyezte meg a képviselő.

Három részre osztott seed phrase

 A Ledger szerint a titkosított SRP-fragmentumok felosztása három független vállalat, köztük a Ledger, a Coincover és az EscrowTech titkosított és hitelesített csatornáin keresztül történik. A szóvivő hozzátette:

"Minden egyes töredék önmagában egy haszontalan véletlenszerű számsorozat, és egyetlen vállalat sem fér hozzá a teljes biztonsági mentéshez. Ez biztosítja a legmagasabb szintű biztonságot, és megszünteti az esetleges hibalehetőségeket."

Ledger I Cryptofalka

A Ledger Recovert olyan felhasználók számára tervezték, akik "szeretnének egy fokozott rugalmassági réteget hozzáadni" arra az esetre, ha a seed phrase valaha is elveszne vagy megsemmisülne, mondta Charles Guillemet, a Ledger technológiai vezetője. Azt is hangsúlyozta, hogy a Ledger Recover egy opcionális helyreállítási szolgáltatás, hozzátéve:

"Ha nem szeretnéd igénybe venni a szolgáltatást, ne aggódj -  ez mindig 100%-ban opcionális lesz. Továbbra is használhatod a Ledgert, ahogyan korábban is - semmi sem változik".

A Ledger Recover jelenleg a Ledger Nano X-szel kompatibilis, a Ledger Stax és a Ledger Nano S Plus integrációja a közeljövőben várható.

A Ledger KYC helyett ID ellenőrzést kínál

A Ledger Recover kezdetben az Egyesült Államok, Kanada, az Egyesült Királyság és az Európai Unió útlevél- vagy személyi igazolványtulajdonosai számára érhető el.

A cég hangsúlyozta, hogy a Ledger Recover személyazonosság-ellenőrzése "nem azonos" a központosított kriptotőzsdék által végzett Know Your Customer (KYC) ellenőrzésekkel. A Ledger megjegyezte, hogy a visszaszerzési rendszere csak egy "érvényes, hivatalosan kiállított dokumentumot" igényel, kijelentve:

"A személyazonosság ellenőrzése természeténél fogva sokkal kevesebb információt gyűjt a KYC-hez képest [...] A KYC magában foglalja a személyazonosság ellenőrzését, de tartalmazhat jövedelmi információkat, állampolgársági ellenőrzést stb.".

A közösségi médiában közzétett bejegyzések szerint a Ledger Recovery szolgáltatás 9,99 dollárért lesz elérhető havonta, illetve körülbelül 120 dollárért évente.

Hogy mi is az a Cryptofalka Kereskedő Közösség?

Elemzések a jövő pénzéről a Bitcoinról és a többi kriptovalutáról! Havi oktatások, élő streamek, tippek, hírek, közösség! Ha szeretnél hatékonyan bekapcsolódni a digitális valuták világába vagy ha már ismerős a szakma de szeretnéd elmélyíteni a tudásodat és profitálni a digitális pénz forradalmából, akkor nálunk a helyed! Hiszen a Platformról minden információt, tippet és oktatást egy forrásból érhetsz el, méghozzá a szakma legjobbjaitól 2018-óta!

Válassz tagságaink közül

Bitcoin és kriptovaluta árfolyamok

Bitcoin BTC -3.57% $64,400.98
Ethereum ETH -4.35% $3,395.62
BNB BNB -4.99% $578.16
Solana SOL -9.37% $131.57
XRP XRP -7.62% $0.4782
Dogecoin DOGE -10.52% $0.1193
Cardano ADA -10.61% $0.37
Litecoin LTC -8.25% $71.34
További árfolyamok
A CryptoFalka által szolgáltatott információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik, a megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást. Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a CryptoFalka nem vállalkozik. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!