Logo
Cryptofalka
Kezdőknek
Árfolyamok
Tagságok
Tőzsdék
Shop

A weboldalunk sütiket használ 🍪

Az Ön adatainak védelme fontos a számunkra! Tájékoztatjuk, hogy honlapunk a felhasználói élmény fokozása, a webhelyhasználat megértése és marketing tevékenységeink támogatása érdekében sütiket alkalmazhat. További információ erről az Adatvédelmi Tájékoztatóban.
Megérkezett a legbiztonságosabb kriptovaluta tárca? - Evercoin

Megérkezett a legbiztonságosabb kriptovaluta tárca? - Evercoin

Egy kriptovaluta tárca fejlesztő az Evercoin a héten jelentette be a New Yorkban megrendezett Consensuson az Evercoin 2-t. A cég állítása szerint az új eszközük a jelenleg piacon kapható legbiztonságosabb hardware wallet, ez mellett extra funkciókat is tartalmaz.

 

Evercoin - Az új generációs kriptovaluta tárca

Az új kriptovaluta tárca motorja a YubiKey 5ci (biztonsági kulcs, amely erős hardver-alapú hitelesítés biztosítására szolgál az iPhone és egyéb eszközök számára). Az Evercoin 2 egy hardver pénztárca, amely nem nagyobb, mint egy lakáskulcs. Ez az első hardver pénztárca, amelyben a YubiKey 5ci-t iPhone-ra, az USB-C-t pedig android eszközökre használhatjuk.

kriptovaluta_tárca2 Forrás: https://venturebeat.com/2019/11/12/evercoin-launches-next-version-of-mobile-cryptocurrency-hardware-wallet/

A hardveres pénztárcáktól eltérően (Ledger vagy a Trezor) az Evercoin 2 a YubiKey-t használja a "360 fokos internetvédelem" biztosításához. Úgy tervezték, hogy széleskörű alkalmazhatóságot nyújtson a kriptovaluták piacán. Nyilatkozta az Evercoin hardware wallet társalapítója, Miko Matsumura, a Cointelegraphnak.

Az Evercoin jelenleg 20 különböző kriptovaluta tárolására alkalmas, természetesen beleértve a Bitcoint és az Ethereumot is. Az új kriptovaluta tárca segítségével már nem csak a biztonságos tárolásra, de a tárcán belüli tőzsdén kívüli kriptovaluta váltásra (swap) is lehetőségünk van már. Továbbá a hardware wallet összeköthető a felhasználók bankszámláival is, hogy USD-ből tudjanak kriptovalutát váltani oda és vissza.

 

Nagy a verseny a kriptovaluta tárca piacon

A jelenleg egyik legnépszerűbb hardware wallet a Ledger Nano S, ami nagyjából 22 különböző digitális valuta tárolására alkalmas. Ez mellett egyedi kijelzővel rendelkezik, ami plusz egyszerűséget és biztonságot nyújt a felhasználók számára. Viszont a Ledger kriptovaluta tárca nem teszi lehetővé az eszközön belül történő kriptovaluta váltást. A másik vezető gyártó a Trezor terméke több, mint 1000 kriptovaluta tárolására alkalmas, viszont ez sem tudja a tőzsdén kívüli swap-et.

Bitcoin tárca Forrás: https://cointelegraph.com

Amíg a sima Evercoin már egy mobile tárcaként funkcionált, szintén beépített váltási lehetőséggel, az Evercoin 2 már ezt ötvözi a hardware walletek biztonságával. Minden információ a felhasználó kezében van. Ez azt jelenti, hogy a felhasználók megkapják az elvárt pénzügyi szolgáltatásokat egy olyan szolgáltatástól, mint például a Coinbase, de most lehetősége van arra, hogy személyes kulcsaikat biztonságban tartsák egy hardver eszközben.

Viszont egy kriptovaluta biztonságért felelős szakember szerint pontosabb lenne az Evercoin pénztárcáját úgy leírni, mint egy mobil szoftver pénztárcát, amelyet hardver alapú második lépéses hitelesítés véd "- mondta John Jefferies a Cointelegraphnak.

 

Visszaállítható a private key az Evercoin kriptovaluta tárca segítségével

Ha a felhasználó elveszíti a privát kulcsát, beléphet az Evercoin alkalmazásba, és megmutathatja a jogosítványát, hogy visszaszerezze azt. Ez teljesen új funkció a kriptovaluta tárca piacon! Ugyanis a meglévő eszközöknél ha elveszett a privát kulcs, a kriptovalutánk is elveszett. Igen, örökre! Ha azonban egy harmadik fél képes visszaállítani a felhasználó személyes kulcsát, akkor aggodalomra ad okot, hogy a kulcs már nem lehet teljesen privát és biztonságos.

bitcoin tárca

A Chainalysis blokklánc-elemző cég szerint a magánkulcsok helytelen tárolása (elfelejtése) 2-3 millió Bitcoin (BTC) tartós veszteségét eredményezett. Noha a kriptovaluta felhasználóknak gyakran azt mondják, hogy írják le egy 24 szavas magánkulcs-mondatot egy darab papírra, szinte lehetetlen biztosítani, hogy ez a papír biztonságosan tárolódjon és sérülésmentes maradjon.

Az Evercoin kriptovaluta tárca úgy működik, mint egy szállodakulcs. Benyomja a kulcsot a telefonba, hogy feloldja, és amikor kihúzza, automatikusan újrazáródik a rendszer. Ez volt egy egyszerű, ismert koncepció, amelyet meg lehetett ragadni. Ha ház vagy autó tulajdonos vagy, mindig rendelkezel te is ahhoz egy saját kulccsal. Ugyanígy kell rendelkezned a privát kulcsoddal a bitcoin-fiókod védelme érdekében. Ez az, ami kijön a YubiKey-ből.

Hogy mi is az a Cryptofalka Kereskedő Közösség?

Elemzések a jövő pénzéről a Bitcoinról és a többi kriptovalutáról! Havi oktatások, élő streamek, tippek, hírek, közösség! Ha szeretnél hatékonyan bekapcsolódni a digitális valuták világába vagy ha már ismerős a szakma de szeretnéd elmélyíteni a tudásodat és profitálni a digitális pénz forradalmából, akkor nálunk a helyed! Hiszen a Platformról minden információt, tippet és oktatást egy forrásból érhetsz el, méghozzá a szakma legjobbjaitól 2018-óta!

Válassz tagságaink közül

Bitcoin és kriptovaluta árfolyamok

Bitcoin BTC 0.57% $66,571.53
Ethereum ETH 1.45% $3,614.41
BNB BNB 0.26% $609.34
Solana SOL 3.57% $150.53
XRP XRP -0.37% $0.4875
Dogecoin DOGE 0.17% $0.1368
Cardano ADA 0.45% $0.4156
Litecoin LTC -0.15% $78.95
További árfolyamok
A CryptoFalka által szolgáltatott információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik, a megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást. Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a CryptoFalka nem vállalkozik. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!