Kriptovaluta tőzsde ismertető! Minden, amit tudnod kell

Szerző: | dec 6, 2019 | Cryptofalka start, Kriptovaluta

A mai cikkünkben tartunk egy kriptovaluta tőzsde körképet! A jelenleg két talán legfontosabb kriptovaluta tőzsdét, a Binancet és a Bitmexet vesszük górcső alá és mutatjuk be nektek! Ugyanis ez a két tőzsde jelenleg, ahol a legnagyobb likviditás. Míg Binancen az ALT/BTC és BTC/USDT párokban kereskednek a legtöbbet, addig a Bitmexen XBT/USD értékben kimagasló a forgalom.

 

A Binance kriptovaluta tőzsde guruja CZ

Jelenleg a Binance az egyik legkedveltebb és legbiztonságosabb tőzsde a kriptovaluta piacon. Az előző cikkben említettük, hogy rengeteg kriptovaluta pár található ezen a tőzsdén amelyekkel kereskedni tudunk. A Binance 2017-ban alakult CEO-ja Changpeng Zhao. 

Ahogy őt becézik ’CZ’ a társaságot Kínában alapította viszont, a Kína 2017 végén betiltotta a kriptovaluta kereskedést ezért kénytelen volt kivonulni innen és Japánba költözni. Miután elérte Japánt is a szigorú szabályozás, 2018 márciusában CZ úgy döntött, hogy az európai kontinens felé veszi az irányt és Máltán nyit irodát. Azáltal hogy az európaiak felé is nagyban kacsingatott majd létrehozta a Binance Jerseyt, nem titkolt szándéka volt, hogy bővítse az európai befolyását.

 

CZ_Zhao

CZ_Zhao

 

Binance, a kriptovaluta tőzsde világ egyik királya

A Binancen több mint száz BTC/ALT coin pár található, amelyek közül már több mint negyedszáz coin kereskedhető az eddigi 3-szoros leverage helyett, már 5x margin lehetőséggel is. A Binance egyre jobban próbál nyitni a tőkeáttétel kereskedők felé, hiszen egyre több tőzsdén lehet már kisebb tőkeáttéteket használni. Nem véletlen, hogy egy hosszabb test run után már élőben is elérhető a Future funkció a Binancen. A Future funkcióval lehetőségünk van akár 125x tőkeáttét lehetőségére is. Mindenkit óva intunk ekkora leverage használatától, és legalább egy-két éves kereskedői tapasztalattal ajánljuk csak a tőkeáttét használatát. (A cryptofalka privát csoportunk  egyik exkluzív oktatása a Futures termékek haladó oktatás lesz az év utolsó hónapjában.)

 

Margin lehetőségek

 

Ezzel a Future funkcióval a BitMex ellen próbálnak versenybe lépni, akik a sohasem lejáró határidős szerződést használnak. Na de mit is jelent ez a Future funkció? Ezek határidős szerződések lehetővé teszik, hogy a kereskedők úgy profitáljanak egy adott eszköz árfolyamának változásaiból, hogy közben nem birtokolják azt. Például ha egy 5-szörös tőkeáttétel nyitunk shortot, akkor a kereskedésre szánt összegünk 5-szörösével lépünk pozícióba viszont egy 20%-os BTC mozgás pozitív írányba teljesen likvidálhatja a pozicónkba elhelyezett Bitcion mennyiséget.

 

 

A Binance tehát próbál mindenféle irányba nyitni, hogy mindenki az ő platformukat használja. Közel egyhónapja pedig már lehetőség van az úgynevezett stakingre is, amely használatáról bővebben a következő cikkben fogunk írni. Stakingelni pedig 14 coint van jelenleg lehetőségünk, de ezek tárháza is folyamatosan nő, hiszen a Binance feltett szándéka, hogy náluk tároljük az coinjainkat.

Közvetlen vásárolni is tudunk a Binanceről pl.: bankkártyával, habár ezt az opciót nem ajánlom, mert számtalan olcsóbb alternatíva van a vásárlásra és sajnos a tőzsdei fee-k még mindig elég magasak, nem csak itt hanem a Coinbase-n illetve más-más tőzsdéken is.

 

BitMex, a soha véget nem érős tőzsde

No de mi a helyzet a tőkeáttétes kereskedés egyik legnagyobb platformjával a BitMexel. A BitMEX-et 2014-ben alapította Arthur Hayes, Ben Delo és Samuel Reed, a család és a barátok finanszírozásával. 2018-ban beszámoltak arról, hogy Ben Delo az Egyesült Királyság első milliárdosa, aki vagyona java részét Bitcoinból termelte ki. No de milyen platform is az a BitMex? A BitMex egy olyan kereskedési felület, amely csak a Bitcoin használátval biztosít a kereskedéshez hozzáférést.

 

BitMEX CEO Arthur Hayes

BitMEX CEO Arthur Hayes

 

Nem kezelnek fiatot, a tőzsdére kizárólag Bitcoint tud be és ki küldeni a user. Nagyon fontos megemlíteni, hogy itt szerződésekkel kereskedünk nem pedig Bitcoinnal. Egy szerződés 1 dollár értéknek felel meg. Pl.: ha a mennyiségben megadod, hogy 200, az 200 dollárnak felel meg. A BitMexen két szerződés található, az örökös/állandó szerződés illetve határidős szerződés.

Az Állandó szerződés egy olyan termék, amely hasonló a hagyományos határidős szerződéshez, annak kereskedelme szempontjából, de nincs lejárata, így addig tölthet meg pozíciót, amíg csak a trader szeretné. A határidős szerződés pedig olyan megállapodás, amely árut, valutát vagy más eszközt egy előre meghatározott áron, a jövőben egy meghatározott időben vásárol vagy ad el. A BitMexen 1-es tőkeáttétől 100-as tőkeáttétig nyithatunk kereskedést, maximum 200 XBT limitben. A többi páron: ADAZ19, BCHZ19, LTCZ19, XRPZ19, ETHUSD, ETHZ19, TRXZ19, EOSZ19 pedig 20-as áttéttel tudunk kereskedni maximum.

Ha szeretnél tőzsde útmutatót olvasni a Binanceről vagy a Coinbaseről, akkor az ingyenes útmutatónik menüpont alatt bejelentkezés után találsz néhány hasznos útmutatót!

 

Ha szeretnél többet megtudni a kriptovalutákkal történő tőzsdei kereskedésről, tekintsd meg a tőzsdei kisokosunkat! Bitcoin kereskedési tippek egy veterán tőzsdei kereskedőtől.

 

A borítókép tulajdonosa a cointelegraph.com oldal.

TÁMOGASD A CRYPTOFALKA MŰKÖDÉSÉT 

Ha tetszik, amit csinálunk és szeretnéd biztosítani, hogy a Cryptofalka továbbra is a megszokott minőségi tartalmakat tudja nyújtani az olvasók számára, a következő linken tudod támogatni a munkánkat. Köszönjük! 👋

Donation: ➡️ LINK ⬅️

Oldalunk ellenőrzött Brave alkotó, így ha Brave böngészőt használsz BAT segítségével is tudod támogatni a munkánkat.

—————————————————————————————————————————————————–

A CryptoFalka által szolgáltatott információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik, a megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást. Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a CryptoFalka nem vállalkozik. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval! 

Bitcoin és kriptovaluta árfolyamok

# NamePrice

Hogy mi is a CryptoFalka Platform? 

Elemzések a jövő pénzéről a Bitcoinról és a többi kriptovalutáról! Havi oktatások, élő streamek, tippek, hírek, közösség! 

Ha szeretnél hatékonyan bekapcsolódni a digitális valuták világába vagy ha már ismerős a szakma de szeretnéd elmélyíteni a tudásodat és profitálni a digitális pénz forradalmából, akkor nálunk a helyed! Hiszen a Platformról minden információt, tippet és oktatást egy forrásból érhetsz el, méghozzá a szakma legjobbjaitól! 

Discord I Cryptofalka

Elakadtál? Kérdésed van? Konzultálj a Cryptofalka szakembereivel! 

Bitcoin és kriptovaluta konzultáció I Cryptofalka

[web_stories_embed url="https://cryptofalka.hu/web-stories/mi-a-bitcoin%3f-kriptovaluta-kezdoknek-i-cryptofalka/" title="Mi a Bitcoin? Kriptovaluta kezdőknek I Cryptofalka" poster="" width="360" height="600" align="none"]

Hallgasd a Bitcoin kisokos podcast műsorát!

Bitcoin kisokos podcast cryptofalka