Netcoin volt a Bitcoin eredeti elnevezése?!

Szerző: | szept 26, 2022 | Kriptovaluta

Satoshi Nakamotónak, a Bitcoin (BTC) névtelen alapítójának más elképzelése is lehetett a legnagyobb kriptovaluta nevét illetően.

 

A Bitcoin-t majdnem Netcoin-nak nevezték el

Kiderült, hogy Satoshi Nakamotónak, a Bitcoin (BTC) névtelen alapítójának más elképzelése lehetett a zászlóshajó kriptovalutának nevét illetően.
 
Bitcoin domain | Cryptofalka

Forrás: Twitter

 
A regisztrációs adatok azt mutatják, hogy a Bitcoin.org, az eredeti Bitcoinhoz kapcsolódó webhely, amelyet 2008. augusztus 18-án regisztráltak, a Netcoin.org nevet is viselhette volna. Érdekes módon a Netcoin.org-ot egy nappal a Bitcoin.org létrehozása előtt regisztrálták.
 
A két domaint az AnonymousSpeech alatt regisztrálták, amely szolgáltatás lehetővé tette a felhasználók számára, hogy névtelenül vásároljanak domain neveket. További kutatások azt mutatták, hogy a Netcoin.org domainen soha nem tettek közzé tartalmat, mielőtt egy másik felhasználó visszavásárolta volna. Ezenkívül a Netcoin.org domaint később törölték, mielőtt a Web.com leányvállalata átvette volna 2010-ben.
 
 

Kicsoda valójában Satoshi Nakamoto?

Érdemes megjegyezni, hogy a név megtartása melletti döntés kulcsfontosságú lehetett a kriptovaluta sikere szempontjából, ami hozzájárult a magukat Satoshi Nakamoto-nak valló egyének számának minimalizálásához. Például Craig Wright ausztrál informatikus már régóta hangsúlyozta, hogy ő Nakamoto, és az ügy bíróság elé is került. Ebben az esetben Wright Satoshi Nakamotoként benyújtott keresetét egy londoni bíróság megvizsgálta, lehetővé téve az informatikus számára, hogy szerzői jogi perekkel szolgálja ki a Bitcoin white paper kiadóit.
 
Nexo kriptovaluta váltó
 
Wright a közelmúltban ragaszkodott ahhoz, hogy vannak olyan emberek, akik ismerik, és megerősíthetik, hogy ő valóban Satoshi. Wrightot csalónak minősítették a kripto szektor szereplői, köztük az Ethereum (ETH) társalapítója, Vitalik Buterin is.
 
Buterin szerint kizárt, hogy Wright lenne Satoshi, ugyanis rossz dolgokat terjesztett a Bitcoinról és a kriptoszektorról. Ezzel egy időben Wright pert indított 16 fejlesztő ellen, akik 111 000 BTC-t próbáltak lekérni két olyan címről, amelyekről azt állítja, hogy elvesztették a privát kulcsokat.
 
 

Csatlakozz te is a publikus kriptovaluta kereskedő discord csatornánkhoz!

Cryptofalka Discord csatlakozás

 

 

További ajánlott cikkeink:

  1. Aktuális Bitcoin és kriptovaluta árfolyamok, coin elemzések
  2. Bitcoin és kriptovaluta konzultáció. Elakadtál? Kérdésed van? Segítünk!
  3. Bitcoin és blokklánc, egy új világ kezdete; Ebook
  4. Bitcoin és kriptovaluta adózás ultimate kisokos 2022
  5. Kriptovaluta és altcoin bemutatók, projekt ismertetők
  6. Bitcoin és kriptovaluta bányászat beállítások, útmutatók
  7. Kriptovaluta tőzsde ismertetők, Bitcoin vásárlás

TÁMOGASD A CRYPTOFALKA MŰKÖDÉSÉT 

Ha tetszik, amit csinálunk és szeretnéd biztosítani, hogy a Cryptofalka továbbra is a megszokott minőségi tartalmakat tudja nyújtani az olvasók számára, a következő linken tudod támogatni a munkánkat. Köszönjük! 👋

Donation: ➡️ LINK ⬅️

Oldalunk ellenőrzött Brave alkotó, így ha Brave böngészőt használsz BAT segítségével is tudod támogatni a munkánkat.

—————————————————————————————————————————————————–

A CryptoFalka által szolgáltatott információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik, a megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást. Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a CryptoFalka nem vállalkozik. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval! 

Bitcoin és kriptovaluta árfolyamok

#NamePrice

Hogy mi is a CryptoFalka Platform? 

Elemzések a jövő pénzéről a Bitcoinról és a többi kriptovalutáról! Havi oktatások, élő streamek, tippek, hírek, közösség! 

Ha szeretnél hatékonyan bekapcsolódni a digitális valuták világába vagy ha már ismerős a szakma de szeretnéd elmélyíteni a tudásodat és profitálni a digitális pénz forradalmából, akkor nálunk a helyed! Hiszen a Platformról minden információt, tippet és oktatást egy forrásból érhetsz el, méghozzá a szakma legjobbjaitól! 

cryptofalka kriptovaluta csoport discord

Elakadtál? Kérdésed van? Konzultálj a Cryptofalka szakembereivel! 

Bitcoin és kriptovaluta konzultáció I Cryptofalka

Hallgasd a Bitcoin kisokos podcast műsorát!

Bitcoin kisokos podcast cryptofalka

CryptoFalka heti hírlevél!

Szeretnél ingyenes altkoin elemzéseket kapni? Érdekel mi történt a Bitcoinnal és a Criptopiaccal a héten? Iratkozz fel heti hírlevelünkre!

Köszönjük! Sikeresen feliratkoztál hírlevelünkre.