Nike levédetett egy Ethereum alapú blockchain rendszert

Szerző: | dec 11, 2019 | Kriptovaluta, Kriptovaluta hasznos

A Nike cipőóriás szabadalmaztatott egy olyan Ethereum alapú blockchain rendszert, ahol minden egyes cipő egyedi  “nem-helyettesíthető tokent” (NFT) kap. Ezek pedig CryptoKicks néven fognak futni.

 

Nike cipők és a blockchain

A december 10-ei Nike szabadalomban kitértek a digitális tokenre és annak használatára is. A dokumentumban ismertetett technológia egyik megvalósítása egy Ethereum ERC721 vagy ERC1155 token, amelyeket fizikai cipők hitelesítésére és tranzakciójára használnának.

A token akkor kerülne “felszabadításra” ha egy megfelelő fizikai cipőt megvásárolnak. Ekkor egy 10 számjegyű Nike cipő-azonosító kódot kapcsolnának össze a tulajdonos azonosító kódjával. A rendszer célja az áruk hitelességének biztosítása a szabadalomban leírtak szerint:

A leendő és a jelenlegi Nike tulajdonosok […] digitális eszközöket vásárolhatnak és adhatnak el a decentralizált rendszeren működő blockchain könyvelés segítségével. […] Példaként és nem korlátozva, a felhasználó vásárolhat egy új, nagyon keresett cipőt egy ellenőrzött gyártótól, aki hiteles származási nyilvántartást szolgáltathat a cipők számára. […] Miután a vásárló megkapta a cipőt tartalmazó dobozt, a felhasználó beolvassa azt az UPC vonalkód-leolvasási funkcióval az okostelefonján működő alkalmazásában.

 

A Nike célja a blockchainnel a hitelesség és a transzparencia növelése

Érdekes, ugyanis a Nike a tokenek “felszabadítását” összekapcsolná a cipők értékesítésével is, amely lehetővé tenné a forgalomban lévő cipők ellenőrzését is. A szabadalom szövege szerint:

Amikor egy vásárló eredeti Nike cipőt vásárol, akkor ezzel együtt egy digitális verzió is létrejön, amit az adott felhasználóhoz társítanak a blockchain segítségével. A digitális Nike cipő és a “felszabadított” blockchain token együttesen reprezentál egy “CryptoKick”-et.

nike cryptokicks

A lábbelik értékesítésekor a digitális token tulajdonjoga átruházható a fizikai termékkel együtt. Ezeknek a tokeneknek a tulajdonát pedig egy külön alkalmazásban kezelik, ezzel javítva a márka hitelességét.

 

A Nike szabadalma merít a CryptoKitties ötletéből is

A Nike szabadalom ötleteket kölcsönöz a népszerű blockchain gyűjthető macskák játékától, a CryptoKittiestől is.

A digitális token felhasználásával a vevők számára lehetővé válik a Nike cipők biztonságos kereskedelme, ugyanis minden egyes cipő egyedi NFT tokent kap.

Ahogyan a blockchain fejlődik és a nagyvállalatok egyre inkább részt vesznek a technológiában, az ipar fejlődése egyre gyorsul. A szakértők ugyanakkor megjegyzik, hogy ez egy olyan iparág, amelyben az Egyesült Államok nem áll az élen.

Blockchain fejlesztés

A legfrissebb jelentések azt mutatják, hogy amikor a szabadalmi bejelentések számát nézzük a blokkláncon, Kína jelentősen felülmúlja más országokat, köztük az Egyesült Államokat is.

Az eredeti cikk szerzője és a háttérkép tulajdonosa a cointelegraph.com oldal.

TÁMOGASD A CRYPTOFALKA MŰKÖDÉSÉT 

Ha tetszik, amit csinálunk és szeretnéd biztosítani, hogy a Cryptofalka továbbra is a megszokott minőségi tartalmakat tudja nyújtani az olvasók számára, a következő linken tudod támogatni a munkánkat. Köszönjük! 👋

Donation: ➡️ LINK ⬅️

Oldalunk ellenőrzött Brave alkotó, így ha Brave böngészőt használsz BAT segítségével is tudod támogatni a munkánkat.

—————————————————————————————————————————————————–

A CryptoFalka által szolgáltatott információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik, a megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást. Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a CryptoFalka nem vállalkozik. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval! 

Bitcoin és kriptovaluta árfolyamok

#NamePrice

Hogy mi is a CryptoFalka Platform? 

Elemzések a jövő pénzéről a Bitcoinról és a többi kriptovalutáról! Havi oktatások, élő streamek, tippek, hírek, közösség! 

Ha szeretnél hatékonyan bekapcsolódni a digitális valuták világába vagy ha már ismerős a szakma de szeretnéd elmélyíteni a tudásodat és profitálni a digitális pénz forradalmából, akkor nálunk a helyed! Hiszen a Platformról minden információt, tippet és oktatást egy forrásból érhetsz el, méghozzá a szakma legjobbjaitól! 

cryptofalka kriptovaluta csoport discord

Elakadtál? Kérdésed van? Konzultálj a Cryptofalka szakembereivel! 

Bitcoin és kriptovaluta konzultáció I Cryptofalka

Hallgasd a Bitcoin kisokos podcast műsorát!

Bitcoin kisokos podcast cryptofalka

CryptoFalka heti hírlevél!

Szeretnél ingyenes altkoin elemzéseket kapni? Érdekel mi történt a Bitcoinnal és a Criptopiaccal a héten? Iratkozz fel heti hírlevelünkre!

Köszönjük! Sikeresen feliratkoztál hírlevelünkre.