Pangó kriptovaluta piac! Na de meddig?

Szerző: | szept 8, 2019 | Árfolyam elemzés

Vége a nyárnak, lassan visszatérnek a tőzsdecápák a kriptovaluta piacokra, Bitcoin és altkoin macro chartokat néztük meg elemzőinkkel. 

 

BITCOIN / USD NAPI NÉZET – HOSSZÚ TÁVÚ ELEMZÉS

Jelenleg a napos Ichimoku felhő az az indikátor, melyre fókuszálunk a hosszú távú trendünk eldöntése végett. A kezdődő emelkedő trendet is ez alapján tudtuk könnyen azonosítani, egy esetleges trendfordulót is szépen tud majd mutatni ha rosszul alakulnának a dolgok. A felhőn belül “turbulens” kereskedésre nem ajánlott tartományról beszélünk. Felhő felett bika, felhő alatt pedig medve jelnek számít 1-2 darab napi gyertya zárása.

Az elmúlt napokban szépen funkcionált a zölddel behúzott támasz, valamint a pirossal behúzott ellenállás. Szinte dollárra pontosan ezekről a pontokról tudtunk pattanni, ezzel mégjobban megerősítve ezen tartományok fontosságát. A trendünk pedig jelenleg egyértelmű: Oldalazó trend az Ichimoku felhőn belül.

Bitcoin elemzés Cryptofalka

BTCUSD-1d-20190908

Továbbra is úgy gondolom, hogy kereskedésre nem ajánlott zónában vagyunk, nagyon sok a “zaj” a chartokon. A valós és érdemben is számító mozgás pedig akkor fog bekövetkezni ha elbukik a támasz / ellenállás. Ezért a hosszú távra tervezőknek továbbra is csak erre érdemes figyelni a macro nézetünkön. Ekkor viszont érdemes lesz gyorsan és rugalmasan mozogni, ugyanis nagyobb dinamikával fog mozogni utána a kriptovaluta piac.

Ellenállás: 10880-10900 USD ; Fontos ellenállás zóna, itt található az Ichimoku felhő ellenállása és korábbi ármozgások alapján is fontos ellenállás.

Támasz: 9000-9400 USD ; Kimondottan fontos támasz zóna, itt található az Ichimoku felhő támasza és korábbi ármozgások alapján is fontos támasz. Ha ezt letörnénk nagyon negatív lenne és akár mutathatná a most megkezdett bika piacunk végét is! Egy “must hold” zóna!

BITCOIN / USD 4 ÓRÁS NÉZET – KÖZÉP TÁVÚ ELEMZÉS

Rövidebb 4 órás nézeten sincs túl sok újdonság a Bitcoin grafikonján. Igaz volt egy jó nagy leszúrás a charton, de ezzel még nem sértettünk semmilyen kritikus támaszt. Ellenben ismét szépen megerősítette az ármozgás a piros ellenállás fontosságát, szinte dollárra pontosan törte le az árat. A mozgásra a Fibonacci számokat ráhúzva látható, hogy még bőven a 0,618 és 0,382-es érték felett vagyunk. 

Bitcoin elemzés cryptofalka

BTCUSD-4h-20190908

A 4 órás nézetünk is szintén megerősíti a napi nézetet, mely alapján a piros ellenállás felett lehetünk bikák, a zöld támasz alatt medvék. Annyi plusz infót adhat még, hogy ha letörnénk a mozgásra vetített 0,618-as értéket, akkor az már egy közép távon is inkább csökkenő trend felé hajazna.

Mi a helyzet a kriptovaluta piac altkoinjaival?

Általában ha a kriptovaluta piac altkoinjait szeretnénk elemezni vagy az altmarketcapet, vagy pedig a legnagyobb marketcapes Ethereumot szoktuk elemezni. Ezekkel a mozgásokkal általában jól lehet közelíteni a többi altkoin macro mozgásait is. Természetesen mindig van 1-2 név, aki ellen tud menni a piacnak, de összességében jó irányt szoktak mutatni.

Nem árulunk el újat senkinek azzal, hogy az altok erős csökkenő trenden vannak. Itt általában arra gondolunk, hogy a Napi Ichimoku felhő alatt mozog az ár, illetve a napi 10 és 22-es EMA ellenállásként funkcionál. (Exponenciális mozgó átlag). Fontos kiemelni, hogy amíg a napi macro nézetünkön nem tudunk legalább egy trendfordítót eszközölni, addig a rövid távú nézeteket is nagyon kételkedve szabad csak fogadni.

Ethereum elemzés cryptofalka

ETHBTC-1d-20190908

A Bitcoin oldalazásával jelenleg megtudott indulni egy minimális pattanás az altkoinoknál, többen a napi 10-es és 22-es EMA-t ostromolják. Érdekes megnézni,hogy az elmúlt néhány hónapos csökkenő trendünkben hányszor történt ilyen és, hogy rendre elnyomta ezeket a mini emelkedéseket a mozgó átlagok ellenállása.

Ezért egyelőre jelenleg is kételkedve fogadom a mostani rövid távú emelkedésünket, viszont napi nézeten kezdünk erősen túladottak lenni és az RSI-ben egy kisebb bika divergencia is észlelhető. Ezért azt mondanám érdemes lesz figyelni a rövidebb távú nézetekre is, de még nem szabad elFOMO-zni a dolgot. Inkább célszerű már akár drágábban beszállni, de egy biztosabb emelkedő trend tudatában.

ethereum elemzés cryptofalka

ETHBTC-1h-20190908

1 órás ETHBTC ábránkon szépen látszik, hogy a rövid nézet trend emelkedő trendet jelez. Pozitívan stackelődtek a mozgó átlagok és felfele mutatnak. Ez esetben egy mozgó átlagos stratégiával a 10 és 22-es EMA közötti tartomány lehet az, ahol érdemes lehet egy trendfolytatásra spekulálva próbálkozni szűk stoppal a 22 EMA alatt.

Ábrák jelölései:

Bitcoin elemzés Cryptofalka

TÁMOGASD A CRYPTOFALKA MŰKÖDÉSÉT 

Ha tetszik, amit csinálunk és szeretnéd biztosítani, hogy a Cryptofalka továbbra is a megszokott minőségi tartalmakat tudja nyújtani az olvasók számára, a következő linken tudod támogatni a munkánkat. Köszönjük! 👋

Donation: ➡️ LINK ⬅️

Oldalunk ellenőrzött Brave alkotó, így ha Brave böngészőt használsz BAT segítségével is tudod támogatni a munkánkat.

—————————————————————————————————————————————————–

A CryptoFalka által szolgáltatott információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik, a megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást. Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a CryptoFalka nem vállalkozik. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval! 

Bitcoin és kriptovaluta árfolyamok

# NamePrice

Hogy mi is a CryptoFalka Platform? 

Elemzések a jövő pénzéről a Bitcoinról és a többi kriptovalutáról! Havi oktatások, élő streamek, tippek, hírek, közösség! 

Ha szeretnél hatékonyan bekapcsolódni a digitális valuták világába vagy ha már ismerős a szakma de szeretnéd elmélyíteni a tudásodat és profitálni a digitális pénz forradalmából, akkor nálunk a helyed! Hiszen a Platformról minden információt, tippet és oktatást egy forrásból érhetsz el, méghozzá a szakma legjobbjaitól! 

Discord I Cryptofalka

Mi a Binance Earn és hogyan farmolhatsz kamatokat vele?

Kriptovalutát szerezni nem csak vásárlással, bányászással, vagy kereskedéssel lehet. A Binance tőzsde Binance Earn platformja számos blokklánc alapú saját pénzügyi termék tőkealapjához biztosít fedezetet és/vagy likviditást. Aki a tőzsde hitelezési, stakelési és DeFi tevékenységeihez hozzáteszi a lekötött tőkéjét, részesül a nyereségből passzív bevétel formájában.

Így gyűjts passzív jövedelemet a PancakeSwap segítségével

A PancakeSwap egy Binance Smart Chain (BSC) alapú DEX (decentralizált tőzsde), amit ismeretlen fejlesztők hoztak létre. Alapötletében az Ethereum blokkláncon működő SushiSwap-hoz hasonlít, tehát közösségi irányítással üzemel, és farmolásra nyújt lehetőséget likviditás biztosítása ellenében, valamint további funkciókat kínál jutalmak bezsebelésére.

Elakadtál? Kérdésed van? Konzultálj a Cryptofalka szakembereivel! 

Bitcoin és kriptovaluta konzultáció I Cryptofalka

[web_stories_embed url="https://cryptofalka.hu/web-stories/mi-a-bitcoin%3f-kriptovaluta-kezdoknek-i-cryptofalka/" title="Mi a Bitcoin? Kriptovaluta kezdőknek I Cryptofalka" poster="" width="360" height="600" align="none"]

Hallgasd a Bitcoin kisokos podcast műsorát!

Bitcoin kisokos podcast cryptofalka