Logo
Cryptofalka
Kezdőknek
Árfolyamok
Tagságok
Tőzsdék
Shop

A weboldalunk sütiket használ 🍪

Az Ön adatainak védelme fontos a számunkra! Tájékoztatjuk, hogy honlapunk a felhasználói élmény fokozása, a webhelyhasználat megértése és marketing tevékenységeink támogatása érdekében sütiket alkalmazhat. További információ erről az Adatvédelmi Tájékoztatóban.
Most van itt az ideje Bitcoint venni? Milyen alternatívák vannak?

Most van itt az ideje Bitcoint venni? Milyen alternatívák vannak?

Mivel a Bitcoin (BTC) piacvezető kriptovaluta árfolyama 2022 májusa óta elsőként érte el a 37 000 dollárt, a piacot szemmel tartók oldalát igencsak furdalja a kíváncsiság, hogy vajon ez-e a megfelelő időpont a vásárlásra. 

Bitcoin felezés, ETF jóváhagyások, és az on-chain mérőszámok is tökéletes piaci feltételeket jeleznek

Ha a medvepiac alatt nem voltunk biztosak abban, hogy megéri-e a bitcoin az árát, akkor a válasz röviden: igen, úgy tűnik, hogy már éledezik a piac, ami remek alkalmat jelenthet egy potenciális beszállóra a digitális aranyba. Az árfolyamot befolyásoló tényezők, és a láncban zajló események erősen arra utalnak, hogy bizony jöhet a bika piac, és a Bitcoin árfolyama emelkedésbe kezdhet.

Két olyan erősen befolyásoló tényező van, amely nagy hatást gyakorol a Bitcoin árfolyamának alakulására. Ez egyrészt a Bitcoin közelgő felezési eseménye, másrészt az, hogy a SEC várhatóan 2024 első negyedévében jóváhagyja majd a Bitcoin spot ETF-eket

A Bitcoin felezésére négyévente kerül sor, legközelebb 2024 áprilisában fog bekövetkezni. Ekkor az történik, hogy a bányászok által keresett jutalmak száma 50%-kal csökken. Az eddigi Bitcoin felezések jelentősen megnyírbálták a piacra kerülő új Bitcoinok mennyiségét, olyannyira, hogy a kínálati sokk hevében rendszerint bikafutamra került sor.

A bikafutam ideje általában a felezést követő fél éven belülre datálható, tehát a Bitcoin és a kriptopiac többi szereplője jövőre már szárnyalásba kezdhet.

A Bitcoin esélyeit azonban most egy másik esemény is növeli, ez pedig a Bitcoin spot ETF-ek jóváhagyásának kérdésköre. Ha erre sor kerül, akkor a világ vezető vagyonkezelőinek (BlackRock, Citadel, Fidelity) kérelmei is zöld utat kapnak, és Bitcoint kínálhatnak az ügyfeleiknek. 

A jelentések szerint ezek az ETF-ek akár 1 billió dollárt is be tudnának húzni a piacra, amiből mintegy 155 milliárd dollár direkt a Bitcoin piaci kapitalizációját gazdagítaná.

pr chart I Cryptofalka

Forrás: Chainalysis

De ha az on-chain elemzést nézzük, az is bullish a Bitcoin számára. A Chainalysis adatai alapján azoknak a száma, akik 52 hete vagy annál hosszabb ideje birtokolnak Bitcoint, 0,9%-kal nőtt.

A kettőtől 52 hét közötti BTC-tulajdonosok aránya csökkent, és a legfeljebb két hete BTC-tulajdonosok száma 48%-kal nőtt.

Mit is jelent mindez? Jól látható, hogy a hosszú távú befektetők egyre pozitívabbak, és a swing kereskedők (két és 52 hét közötti) zárolják a nyereségüket. A legfeljebb két hetes Bitcoin-tulajdonosok 48%-os növekedése pedig kifejezetten növekvő lakossági érdeklődést jelent, ami a bikapiac közeledésének dicső jele.

Eközben a Chainalysis arról is beszámolt, hogy az "illikvid" Bitcoin (a nem vásárolt és nem eladott Bitcoin) mennyisége az elmúlt 10 hetet nézve az elmúlt héten növekedett a leginkább, és ez az elmúlt 30 napot tekintve pedig 0,4%-os növekedést takar. 

Figyelemre méltó az is, hogy a likvid Bitcoin mennyiség 3,4%-kal csökkent, amiből kiolvasható, hogy a tulajdonosok nem válnak meg az eszközeiktől. A Chainalysis véleménye szerint ez az árfolyam emelkedéshez vezető út előjele lehet. 

pr chart I Cryptofalka

Forrás: Chainalysis

A felsorolt tényezők összességében bullish piaci feltételekkel erősítik meg a Bitcoin gyökerét. Érdemes azonban még körülnézni a piacon más projektek után is, hiszen a Bitcoin árfolyam emelkedése sok kriptóra hatással van, és okos befektetési döntéssel a kereskedők nem csak diverzifikálni tudják a portfóliót ezzel csökkentve a kockázatot, de maximalizálni is képesek a nyereségüket.

Bitcoin származékok: nagyobb volatilitás, de akár nagyobb nyereség

Tény, hogy Bitcoin az utóbbi időben erősen bullish hangulatot kelt, de a kockázatkedvelő befektetők tudják azt is, hogy a hozzá kapcsolódó altcoinok rövid távon képesek lekörözni a teljesítményét. A Bitcoin Cash több mint 159%-ot emelkedett az elmúlt egy év során, de a Bitcoin SV is több mint 62%-ot ugrott előre. 

Hasonló eredményeket produkálhat az új Stake-to-Earn projekt, a Bitcoin ETF token (BTCETF) is, amely ugyan még csak hétfőn rukkolt elő az előértékesítésével 0,005 dolláros tokenáron, de máris 151 000 dollár felett jár. Az előértékesítés jelenleg az első körénél tart (összesen 10 van), de az ár napokon belül emelkedni fog 0,0052 dollárra.

bitcoin etf token pr I Cryptofalka

A projekt tokenkészletének 5%-át az öt kiemelt fontosságú Bitcoin ETF mérföldkő bekövetkeztekor fogja elégetni, így szűkösséget idéz majd elő a legforróbb piaci időszakokban, ami árfelhajtó hatással bírhat.

Ha azt nézzük, hogy a Bitcoin-trendet kiaknázó BTCETF jelenleg még csak az ICO-nál tart, és hogy egyébként mennyire jó helyzetben vannak mostanában a Bitcoinhoz kapcsolódó tokenek, érdemes lehet komolyabban is beleásni magunkat a projekbe.

Nézd meg a Bitcoin ETF előértékesítését!

Bitcoin-bányászat egyszerűen, a kanapé kényelméből

Hadd mutassunk be egy másik Bitcoin-származékot, a még az előértékesítésénél tartó Bitcoin Minetrix-et, mely célja a Bitcoin-bányászat forradalmi megújítása. 

Az Ethereum-alapú projekt Stake-to-Mine mechanizmusa felhőalapú Bitcoin bányászatot biztosít felhasználóinak, mégpedig a natív BTCMTX tokenek lekötése által.

bitcoin minetrix I Cryptofalka

A felhasználóknak csupán egy Ethereum-kompatibilis pénztárcára (pl.: MetaMask) van szükségük, hardverre, profi szakértelemre vagy rezsiköltségekre nincs.

A felkínált passzív Bitcoin jutalmak jelenleg nagyon népszerűek, és a Bitcoin-bányászat lehetősége sokak számára vonzó. Nem is csoda, hogy a csapat mindössze hat hete tartó előértékesítés során már több mint 3,7 millió dollárt tudott összegyűjteni. 

Nézz rá a Bitcoin Minetrix előértékesítésére!

Hogy mi is az a Cryptofalka Kereskedő Közösség?

Elemzések a jövő pénzéről a Bitcoinról és a többi kriptovalutáról! Havi oktatások, élő streamek, tippek, hírek, közösség! Ha szeretnél hatékonyan bekapcsolódni a digitális valuták világába vagy ha már ismerős a szakma de szeretnéd elmélyíteni a tudásodat és profitálni a digitális pénz forradalmából, akkor nálunk a helyed! Hiszen a Platformról minden információt, tippet és oktatást egy forrásból érhetsz el, méghozzá a szakma legjobbjaitól 2018-óta!

Válassz tagságaink közül

Bitcoin és kriptovaluta árfolyamok

Bitcoin BTC -2.73% $64,668.88
Ethereum ETH -3.69% $3,416.92
BNB BNB -4.11% $579.68
Solana SOL -7.76% $133.46
XRP XRP -6.89% $0.4796
Dogecoin DOGE -9.30% $0.1194
Cardano ADA -9.23% $0.3715
Litecoin LTC -7.72% $71.34
További árfolyamok
A CryptoFalka által szolgáltatott információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik, a megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást. Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a CryptoFalka nem vállalkozik. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!