Ravencoin technikai elemzés

Szerző: | nov 8, 2019 | Árfolyam elemzés

Sok bányász kedvencét, a Ravencoin árfolyamának alakulását fogjuk ma megnézni a technikai elemzés módszereivel. Hosszabb ideje oldalazó mozgás jellemzi RVN-t. Ezt a szakaszt fogjuk megvizsgálni a Wyckoff felhalmozási sémájával. 

 

Wyckoff felhalmozási séma

Wyckoff felhalmozási sémáját a technikai elemzés során, hosszan tartó trendfordulásokra szokás alkalmazni. Ekkor csökkenésből válthatunk emelkedésbe. A trendfordulások úgy hitelesek, és abban az esetben váltanak ki nagy dinamikát az esetleges fordulás után, ha minél hosszabban, minél nagyobb időtávon alakul a kérdéses trendforduló. A forduló tehát úgy zajlik, hogy a hosszú csökkenést, egy hosszú oldalazó szakasz váltja fel, aminek a tartományából kitörve, válthatunk emelkedésbe. Ravencoin esetében a hosszú csökkenés adott, és lassan 120 napja oldalazik az ár, így megpróbáljuk ráhúzni a Wyckoff felhalmozási séma egyes elemeit.

wyckoff

wyckoff

Fent láthatjátok a sémát. Az egyes elemek ismertetésébe most nem mennék bele. A lényeg, amit technikai elemzés terén tapasztalatlanok számára is ki lehet olvasni a grafikonból, hogy a C szakasz “spring”-je után állhat emelkedő trendre a grafikon és érdemes keresni a beszállókat. Jelen technikai elemzésünk (TA) célja, hogy azonosítsuk az egyes elemeket a RVN/BTC napi időtávú grafikonján és megtaláljuk az esetleges “spring” utáni emelkedést.

 

RVN/BTC 1d technikai elemzés

A fenti ábrán is láthatjátok, hogy a Wyckoff séma az oldalazó mozgást keretek közé szorítja. Nevezetesen egy ellenállási és támasz zóna közé. Az oldalazó, trendfordító mozgás célja, hogy ezeket a zónákat minél többször teszteljük, így hitelesítve az ellenállás és a támasz jelentőségét. Korábban említettem, hogy a lényeg a “spring”-nek nevezett elem után kezdődik. A spring során az ár letöri a támaszunkat, ami egy nagyobb eladói volume-ú, nagy testű, piros gyertya formájában valósul meg. Ez után az ár a következő gyertya alkalmával vissza is kapaszkodik ismét a támasz fölé és elindulhat az emelkedő szakaszunk. A visszakapaszkodás egy nagy zöld gyertya formájában valósul meg, amihez méretes vásárlói volume is tartozik. Erre láthattok példát a lenti BTC grafikonon.

BTC wyckoff

BTC wyckoff

Hasonló formálódást keresünk tehát a Ravencoin grafikonján is, azonban el kell szomorítanom Titeket, ugyanis a “spring”-nek nevezett elem még nem történt meg, így nem spekulálhatunk még arra, hogy elindulhat a C szakasz, és az utána következő emelkedés. A technikai elemzés során azonban következtethetünk az oldalazó mozgást meghatározó tartományokra. 

ravencoin wyckoff

ravencoin wyckoff

Az A szakasz véget érni látszik és jelenleg is a B szakaszban járunk. A két szakaszban szépen kialakítottuk a tartományt, melyen belül az ármozgást célszerű vizsgálni. Az ellenállás és a támasz tehát adott, melyet szépen tesztelgettünk az A-B szakasz során. A volume kicsit elbizonytalanít. Az A szakasz elsődleges támaszánál (PS) szép kereslet jelent meg, de az utána következő eladási hullám, eladási csúcs (SC) alkalmával már hiányolom a nagy eladói volume megjelenését, ahogyan az automatikus rally (AR) periódusa is járhatott volna nagyobb vásárlói kereslettel.

Kérdéseket tehát felvet még a Wyckoff séma validitása, mindenesetre a másodlagos tesztelések (ST) alkalmával a behúzott támaszunkat hitelesítettük. A következőkben a kérdés, hogy sikerül e megtartania az árat a szóban forgó támasznak és, hogy a várva várt “spring” megjelenésével megkezdődhet-e az emelkedés.

 

CryptoFalka_jelölések

CryptoFalka_jelölések

TÁMOGASD A CRYPTOFALKA MŰKÖDÉSÉT 

Ha tetszik, amit csinálunk és szeretnéd biztosítani, hogy a Cryptofalka továbbra is a megszokott minőségi tartalmakat tudja nyújtani az olvasók számára, a következő linken tudod támogatni a munkánkat. Köszönjük! 👋

Donation: ➡️ LINK ⬅️

Oldalunk ellenőrzött Brave alkotó, így ha Brave böngészőt használsz BAT segítségével is tudod támogatni a munkánkat.

—————————————————————————————————————————————————–

A CryptoFalka által szolgáltatott információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik, a megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást. Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a CryptoFalka nem vállalkozik. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval! 

Bitcoin és kriptovaluta árfolyamok

# NamePrice

Hogy mi is a CryptoFalka Platform? 

Elemzések a jövő pénzéről a Bitcoinról és a többi kriptovalutáról! Havi oktatások, élő streamek, tippek, hírek, közösség! 

Ha szeretnél hatékonyan bekapcsolódni a digitális valuták világába vagy ha már ismerős a szakma de szeretnéd elmélyíteni a tudásodat és profitálni a digitális pénz forradalmából, akkor nálunk a helyed! Hiszen a Platformról minden információt, tippet és oktatást egy forrásból érhetsz el, méghozzá a szakma legjobbjaitól! 

Discord I Cryptofalka

Elakadtál? Kérdésed van? Konzultálj a Cryptofalka szakembereivel! 

Bitcoin és kriptovaluta konzultáció I Cryptofalka

Hallgasd a Bitcoin kisokos podcast műsorát!

Bitcoin kisokos podcast cryptofalka

CryptoFalka heti hírlevél!

Szeretnél ingyenes altkoin elemzéseket kapni? Érdekel mi történt a Bitcoinnal és a Criptopiaccal a héten? Iratkozz fel heti hírlevelünkre!

Köszönjük! Sikeresen feliratkoztál hírlevelünkre.