Svájc tovább nyit a kriptovaluták felé

Szerző: | márc 7, 2022 | Kriptovaluta

A kriptovaluták adaptációját úgy tűnik nem lehet megállítani. Már Európában is találhatunk példát, ugyanis Svájc tovább nyitott a kriptovaluták felé.

 

Kriptoutópia Lugánóban

A svájci Lugano városa bejelentette, hogy törvényes fizetőeszközként ismeri el a kriptovalutákat. Michele Foletti, Lugano város polgármesterének nyilatkozata alapján mostantól a Bitcoin (BTC), a Tether (USDT) és Lugano saját LVGA Points tokenje de facto valutaként ismerhető el.

A bejelentés a luganói B-terv elnevezésű rendezvényén hangzott el, ahol olyan kulcsfigurák is részt vettek, mint Paolo Ardoino, aki a Tether technológiai igazgatója, és közösen vitatták meg a progresszív döntés következményeit.

Svájc tovább nyit a kriptovaluták felé

Forrás:www.pymnts.com

 

Gyakorlatilag egy kriptoutópia épül Luganóban. A Bitcoin és a Tether törvényes fizetőeszközként történő elfogadásáról szóló döntés 18 hónapig tartott – mondta Pietro Poretti, Lugano város igazgatója. A város 2020 végén kezdett kísérletezni a blokklánc technológiával és a kriptovaluta fizetéssel, amikor a kísérlet részeként hűségprogramot hozott létre saját fejlesztésű LVGA Points tokenével.

 

Magyarország legnagyobb NFT közössége csatlakozás

 

Lugano és a Proof-of-Authority mechanizmus

Az LVGA tokennel végrehajtott összes tranzakció Proof-of-Authority blokkláncon történik, amit a város tavaly fejlesztett ki. A Proof of Authority (PoA) egy hírnév alapú konszenzus algoritmus, amely praktikus és hatékony megoldást vezet be a blokklánc hálózatok (különösen a privát hálózatok) számára.

A kifejezést 2017-ben az Ethereum társalapítója és korábbi technológiai igazgatója, Gavin Wood javasolta. A PoA konszenzus algoritmus az identitások értékét használja ki, ami azt jelenti, hogy a blokkok validálói nem érméket, hanem a saját hírnevüket teszik fel. Ezért a PoA blokkláncokat olyan tetszőlegesen kiválasztott hitelesítő csomópontok biztosítják, amelyek megbízható entitások.

Bár hivatalosan nem erősítették meg, a Bitcoin törvényes fizetőeszközként való elfogadásáról szóló döntést minden bizonnyal felgyorsította El Salvador tavaly szeptemberi lépése, amikor az ország elsőként ismerte el a kriptovalutát de facto fizetőeszköznek. Poretti elmondta, hogy a kriptovaluták törvényes fizetőeszközzé tételére vonatkozó döntés mögött Lugano technológiai fejlesztések elfogadásának története állt.

„Lugano Dél-Svájc gazdasági fővárosa és mindig is vezető szerepet töltött be az új lehetőségek megteremtésében” – mondta Poretti.

Svájc tovább nyit a kriptovaluták felé

Forrás:www.coinfirm.com

 

Paolo Ardoino, a Tether technológiai vezetője elmondta, hogy a vállalat a várossal együttműködve 100 millió dolláros ösztönző alapot hozott létre a blokklánc bevezetésének felgyorsítása érdekében. Így tehát azok a vállalatok, amelyek úgy döntenek, hogy Luganóba jönnek, részesülhetnek a város által a Tether segítségével biztosított bőkezű ösztönző csomagban. 

Az ösztönzőcsomag elsősorban azon startupokat célozza, amelyek székhelyüket és alkalmazottaikat Luganóba helyezik át. Mindemellett a Tether részt vesz egy hatalmas központ létrehozásában, amely a világ minden tájáról érkező technológiai startupokat fogadja.

 

Összefoglalva

Egy újabb lépés, ami tovább növelheti a kriptovaluták elfogadottságát. Valamivel több mint 60 000 lakosával Luganóban óriási szükség lesz a friss munkaerőre, ha sikerül a városba vonzania akár a startupok töredékét is, amelyekről úgy vélik, hogy a városba költöznének az ösztönző csomag hatására. Ardoino elmondta, hogy a Tether és a Bitfinex már együttműködnek Lugano három nagy egyetemével is a blokklánc- és kriptofókuszú oktatás előmozdítása érdekében.

A két vállalat együtt dolgozik az akadémikusokkal, hogy olyan tanterveket hozzanak létre, amelyek segítenek az egyetemeknek olyan képzett munkaerőt termelni, amely jól ismeri a blokklánc technológiát. Ardoino azt is elmondta, hogy a vállalatok 500 ösztöndíjra különítettek el forrásokat, amelyeket a blokklánc- és kriptotechnológiákra összpontosító hallgatóknak fognak odaítélni.

 

További ajánlott cikkeink:

  1. Bitcoin és kriptovaluta konzultáció. Elakadtál? Kérdésed van? Segítünk!
  2. Bitcoin és blokklánc, egy új világ kezdete; Ebook
  3. Bitcoin és kriptovaluta adózás ultimate kisokos 2021
  4. Kriptovaluta és altcoin bemutatók, projekt ismertetők
  5. Bitcoin és kriptovaluta bányászat beállítások, útmutatók
  6. Kriptovaluta tőzsde ismertetők, Bitcoin vásárlás

TÁMOGASD A CRYPTOFALKA MŰKÖDÉSÉT 

Ha tetszik, amit csinálunk és szeretnéd biztosítani, hogy a Cryptofalka továbbra is a megszokott minőségi tartalmakat tudja nyújtani az olvasók számára, a következő linken tudod támogatni a munkánkat. Köszönjük! 👋

Donation: ➡️ LINK ⬅️

Oldalunk ellenőrzött Brave alkotó, így ha Brave böngészőt használsz BAT segítségével is tudod támogatni a munkánkat.

—————————————————————————————————————————————————–

A CryptoFalka által szolgáltatott információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik, a megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást. Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a CryptoFalka nem vállalkozik. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval! 

Bitcoin és kriptovaluta árfolyamok

# NamePrice

Hogy mi is a CryptoFalka Platform? 

Elemzések a jövő pénzéről a Bitcoinról és a többi kriptovalutáról! Havi oktatások, élő streamek, tippek, hírek, közösség! 

Ha szeretnél hatékonyan bekapcsolódni a digitális valuták világába vagy ha már ismerős a szakma de szeretnéd elmélyíteni a tudásodat és profitálni a digitális pénz forradalmából, akkor nálunk a helyed! Hiszen a Platformról minden információt, tippet és oktatást egy forrásból érhetsz el, méghozzá a szakma legjobbjaitól! 

Discord I Cryptofalka

Elakadtál? Kérdésed van? Konzultálj a Cryptofalka szakembereivel! 

Bitcoin és kriptovaluta konzultáció I Cryptofalka

[web_stories_embed url="https://cryptofalka.hu/web-stories/mi-a-bitcoin%3f-kriptovaluta-kezdoknek-i-cryptofalka/" title="Mi a Bitcoin? Kriptovaluta kezdőknek I Cryptofalka" poster="" width="360" height="600" align="none"]

Hallgasd a Bitcoin kisokos podcast műsorát!

Bitcoin kisokos podcast cryptofalka