Technikai elemzés a Bitcoinról, longolhatunk-e év végére?

Szerző: | dec 1, 2019 | Árfolyam elemzés

Beléptünk az év utolsó hónapjába. Természetesen felmerül a kérdés, hogy lehet-e számítani az végével a Bitcoin felélénkülésére, így a nagyobb volatilitás megjelenésére. A választ persze nem tudhatjuk előre, viszont a technikai elemzés módszereivel közelíthetünk a kérdéshez. 

 

A medvék uralták a novembert

Általában erősek az év végi periódusok a piacon. Tán az ajándékozás költségeit kompenzálják a bálnák, mindenesetre tavaly és tavaly előtt is igen nagy volatilitást hozott az év utolsó egy-két hónapja. Ez nem feltétlenül emelkedésben jelentkezik. Míg 2017 év végén 20 ezer dollárig emelkedett a Bitcoin árfolyama, addig tavaly év végén a shortolóknak nyílt pénzszerzési lehetőségük a 3 ezer dollárig történő zuhanással. 

Korábban foglalkoztunk már a Bitcoin árfolyamának havi alakulásával. November lezártával ismét rápillantunk. A BTC technikai elemzés korábbi cikkünkben is rávilágít a havi ábrán behúzható bika zászlóra és annak az ellenállására. A technikai elemzésben azt írtuk, hogy egy pozitív év végi ármozgáshoz, ki kéne törni a zászló ellenállása alól és fölötte zárni a hó végével. 

Bitcoin technikai elemzés

Bitcoin technikai elemzés

 

Sajnos nem így alakult a mozgás. Domináltak a medvék a novemberi hónapban, amit a kínai szigorításhoz is kötnek. A sárgával jelölt, két hónapot kifejező gyertya megmutatja, hogy az októberi nyitó ár alatt zártuk a novemberi hónap végét. Ez annyit jelent, hogy csökkenek az árváltozás alatt a csúcspontok és az aljpontok is, amit a technikai elemzés csökkenő trendnek nevez. A technikai elemzés alapszabálya pont a trendekhez köthető. Eszerint az első szabály, hogy nem kereskedünk szemben a trenddel, magyarán még nincs itt az idő longolni BTC-t egy év végi run reményében. Jelenlegi állapotában a grafikonnak, a novemberi hónap csúcspontja felett, 9500 fölött gondolom, úgy, hogy eleget mutattak a vásárlók a long pozíciók izzításához. 

 

További konszolidáció?

Bitcoin temetést azért nem kell rendezni, annak ellenére, hogy a havi technikai elemzés szerint váratnak még magára a bikák. Nagyon szép emelkedést produkáltunk eddig az évben. 3 ezer dollár körüli éves alj pontról emelkedett az ár egészen 14 ezer dollár környékéig, ami után a 7 ezerig visszaeső konszolidáció is egészségesnek mondható. A nagy volatilitás kéz a kézben jár a BTC árfolyammal, emiatt is kiváló kereskedésre.

A novemberi havi zárás tehát további konszolidációra utal. Ennek az aljpontja természetesen kérdőjel az átlag ember számára. A technikai elemzésben látszik, hogy novemberben a 10 EMA (exponenciális mozgóátlag) alatt zártunk. Ez negatívum, mert a 10 EMA mentén növekedve igen szép emelkedő trendet lehet produkálni, ahogyan azt az ábrán 3 egymást követő nyíl is jelzi. A negyedik nyíl jelöli az ábrán a 10 EMA végleges letörését a hosszú up trend után. Ennek letörésével, az emelkedő trend utáni konszolidáció is meredekebb irányt vett pár hónap alatt, és tovább tendált lefelé a BTC ár az 50 EMA-s támasz irányába.

A cél a következő havi zárással a 10 EMA-s támasz visszanyerése, különben ismét az 50 EMA irányába tendálna az ármozgás. Egyelőre tehát shortolók előnyben, a következő havi zárással pedig ismét megvizsgáljuk a grafikont. 

 

 

CryptoFalka_jelölések

CryptoFalka_jelölések

TÁMOGASD A CRYPTOFALKA MŰKÖDÉSÉT 

Ha tetszik, amit csinálunk és szeretnéd biztosítani, hogy a Cryptofalka továbbra is a megszokott minőségi tartalmakat tudja nyújtani az olvasók számára, a következő linken tudod támogatni a munkánkat. Köszönjük! 👋

Donation: ➡️ LINK ⬅️

Oldalunk ellenőrzött Brave alkotó, így ha Brave böngészőt használsz BAT segítségével is tudod támogatni a munkánkat.

—————————————————————————————————————————————————–

A CryptoFalka által szolgáltatott információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik, a megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást. Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a CryptoFalka nem vállalkozik. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval! 

Bitcoin és kriptovaluta árfolyamok

# NamePrice

Hogy mi is a CryptoFalka Platform? 

Elemzések a jövő pénzéről a Bitcoinról és a többi kriptovalutáról! Havi oktatások, élő streamek, tippek, hírek, közösség! 

Ha szeretnél hatékonyan bekapcsolódni a digitális valuták világába vagy ha már ismerős a szakma de szeretnéd elmélyíteni a tudásodat és profitálni a digitális pénz forradalmából, akkor nálunk a helyed! Hiszen a Platformról minden információt, tippet és oktatást egy forrásból érhetsz el, méghozzá a szakma legjobbjaitól! 

Discord I Cryptofalka

Mi a Binance Earn és hogyan farmolhatsz kamatokat vele?

Kriptovalutát szerezni nem csak vásárlással, bányászással, vagy kereskedéssel lehet. A Binance tőzsde Binance Earn platformja számos blokklánc alapú saját pénzügyi termék tőkealapjához biztosít fedezetet és/vagy likviditást. Aki a tőzsde hitelezési, stakelési és DeFi tevékenységeihez hozzáteszi a lekötött tőkéjét, részesül a nyereségből passzív bevétel formájában.

Elakadtál? Kérdésed van? Konzultálj a Cryptofalka szakembereivel! 

Bitcoin és kriptovaluta konzultáció I Cryptofalka

[web_stories_embed url="https://cryptofalka.hu/web-stories/mi-a-bitcoin%3f-kriptovaluta-kezdoknek-i-cryptofalka/" title="Mi a Bitcoin? Kriptovaluta kezdőknek I Cryptofalka" poster="" width="360" height="600" align="none"]

Hallgasd a Bitcoin kisokos podcast műsorát!

Bitcoin kisokos podcast cryptofalka