Logo
Cryptofalka
Kezdőknek
Árfolyamok
Tagságok
Tőzsdék
Shop

A weboldalunk sütiket használ 🍪

Az Ön adatainak védelme fontos a számunkra! Tájékoztatjuk, hogy honlapunk a felhasználói élmény fokozása, a webhelyhasználat megértése és marketing tevékenységeink támogatása érdekében sütiket alkalmazhat. További információ erről az Adatvédelmi Tájékoztatóban.
Crypto árak hosszú távú alakulása - BTC, LTC, ETH

Crypto árak hosszú távú alakulása - BTC, LTC, ETH

Tartunk egy kis crypto árfolyam szemlét a piacon. Ahogy a címben is olvashatjátok a cryptok közt klasszikusnak számító coin választékkal álltam elő. Bitcoin, Ethereum és Litecoin lesz a terítéken. Nagyobb időtávú (heti, havi) grafikonokon vizsgáljuk az árak alakulását, és próbálunk következtetéseket levonni arra vonatkozólag, hogy az év vége közeledtével, mit kéne felmutatni a fent említett három valutának, ahhoz, hogy pozitív ármozgásokkal zárjuk az évet.

 

Crypto elemzési metódus

Mindjárt az elején tisztázni szeretném, hogy nem hiszek a crypto piacon a hosszú távú jóslásokban/spekulációkban. Rövid távú kereskedőnek tartom magam és igyekszem kihasználni a piacnak azt a tulajdonságát, hogy rövid idő alatt is szép volatilitást tudnak felmutatni az egyes versenyzők, akár long, akár short irányba. Jelen elemzéseknek nem is célja megjósolni a fenti három kriptovaluta árfolyamának pontos alakulását. Sokkal inkább arra törekszünk, hogy megállapítsuk minek kell teljesülne, ahhoz, hogy pozitív, tehát bika jeleket küldjön a grafikon, így teremtve ideális környezetet long pozíciók keresésére. 

Minél nagyobb időtávon szemléljük a grafikonokat az annál hitelesebb visszajelzést küld. Ennek oka, hogy így egy gyertya nyitásának és zárásának alakulása nagyobb idő intervallumot fejez ki, tehát hitelesebben szemlélteti a vevők és vásárlók közt dúló harcot az adott időtávon. A heti, és különösen a havi időtávú grafikonok jelzései erős jelzéseknek számítanak. A metódus az, hogy nagyobb időtávokon keresek bika jeleket a grafikonokon, hogy utána kisebb időtávokon long kereskedési lehetőségek után kutassak. Magyarán, nagyobb időtávú grafikonokon tájékozódom arról, hogy bika vagy éppen medve környezettel szembesülünk a piacon ezzel segítve, hogy long, vagy éppen short irányba kereskedhetek e biztosabban kisebb periódusú grafikonon. 

 

 

Mit mutatnak a grafikonok?

A következőkben dollárral szemben fogjuk megnézni a Litecoin és Ethereum heti árainak, és a Bitcoin havi árainak alakulását. A fenti képen láthatjuk, hogy mind a három crypto esetében csökkenő árcsatornában zajlik az ármozgás. Az árcsatornákat láthatjátok kék párhuzamos vonalak között. A grafikonok közül egyértelműen a Bitcoin ábrája néz ki a legjobban. Ennek oka, hogy az általam használt 10 és 50-s exponenciális mozgóátlagok (EMA) felett található az árfolyam. A két mozgóátlag közül ráadásul a 10-s szolgál támaszként jelenleg, ami erősebb vásárlói jelenlétet fejez ki.Tovább erősíti a BTC helyzetét, hogy nagyobb időtávon szemléljük a grafikonját, mint LTC vagy ETH esetében.

Jók tehát a BTC körülmények és ez magával húzhatja a másik kettő kriptovalutának az árát is. Ha a BTC nagy mértékben emelkedik, az általában húzza magával az altok értékét is dollárban kifejezve. Ne feledjük azonban, hogy jelenleg csökkenő árcsatornákban halad az ármozgás, tehát esünk. BTC esetében az előző három hónap például csökkenést hozott az árban.

 

Mi kell mégis ahhoz, hogy bika környezet teremtődjön?

A kulcs a az árcsatorna és a mozgóátlagok. Mindhárom coinnak ki kell törnie az árcsatorna keretei közül, majd áttörnie a használt mozgóátlagokat, nevezetesen a 10 és 50 EMA-kat. Ahogy említettem BTC van a legideálisabb környezetben, ugyanis neki csak az árcstorna ellenállásával kell megküzdenie, hiszen a mozgóátlagok támaszt jelentenek jelen esetben a mozgásában. Egy havi zárás, mely a 10 EMA-ról felfelé pattanva az árcsatorna ellenállása fölött zár, igen bika lenne, és magában hordozza a korábbi csúcsok tesztelésének, esetleg új ATH (all time high) kialakításának lehetőségét.
Litecoinnak és Ethereumnak az árcsatornán túl, a mozgóátlagok jelentette ellenállásokkal is meg kell küzdeniük. ez kedvezőtlenebb pozíció BTC-hez képest. Esetükben nyilakkal jelöltem azokat a piros gyertya nyitásokat, amiket le kéne küzdeniük a bika környezet megteremtéséhez. LTC esetében ez 75-80$, ETH esetében pedig 220$ fölötti heti zárásokat jelent. 

 

CryptoFalka_jelölések CryptoFalka_jelölések

Hogy mi is az a Cryptofalka Kereskedő Közösség?

Elemzések a jövő pénzéről a Bitcoinról és a többi kriptovalutáról! Havi oktatások, élő streamek, tippek, hírek, közösség! Ha szeretnél hatékonyan bekapcsolódni a digitális valuták világába vagy ha már ismerős a szakma de szeretnéd elmélyíteni a tudásodat és profitálni a digitális pénz forradalmából, akkor nálunk a helyed! Hiszen a Platformról minden információt, tippet és oktatást egy forrásból érhetsz el, méghozzá a szakma legjobbjaitól 2018-óta!

Válassz tagságaink közül

Bitcoin és kriptovaluta árfolyamok

Bitcoin BTC -0.41% $67,675.59
Ethereum ETH -2.27% $3,779.34
BNB BNB -0.43% $596.28
Solana SOL -1.59% $168.14
XRP XRP -0.15% $0.529
Dogecoin DOGE 1.21% $0.1658
Cardano ADA 0.60% $0.4591
Litecoin LTC 0.14% $83.2
További árfolyamok
A CryptoFalka által szolgáltatott információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik, a megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást. Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a CryptoFalka nem vállalkozik. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!