Kriptovaluta kereskedés – Nagy pirosban eddig a Bitcoin és az altcoinok

nov 21, 2019 | 0 hozzászólás

Megjelent a volatilitás a piacon és elérte az eladói hullám a kripto piacot. Kriptovaluta kereskedés szempontjából tehát a shortolóknak kedveztek. Rövid piaci körképünkben, megnézzük a heti lehetőségeket.

 

Hol lehet a Bitcoin támasz?

Korábbi cikkünkben utaltunk arra, hogy az árcsatorna ellenállásának érintése után tesztelheti újból a Bitcoin árfolyam a 8 ezres támaszunkat. Ez meg is történt, azonban úgy néz ki eddig, hogy a mai nappal le is törjük azt, és lentebbi támaszok után nézünk.

De hol lehet alja? Nyilván nem tudunk 100%-s jóslásokba bocsátkozni, de a jelzett árcsatorna alját érdemes figyelni, potenciális fordulási helynek. Ideális is lenne innen a fordulás. Ha sikerül a jövőben tiszteletben tartani a csökkenő árcsatorna határait, és fordulni az aljából, akkor változatlanul úgy tartom, hogy egészséges a Bitcoin formálódás hosszú távra. Habár június vége óta csökkenő árcsatornában halad a konszolidáció, de az árcsatorna jellege a korábbi emelkedéshez képest enyhén csökkenő, ami így egészséges visszahúzódásnak mondható.

Bitcoin konszolidáció

Bitcoin konszolidáció

Jelenleg tehát a kereskedés a shortolóknak kedvez, de az árcsatorna alján figyelnék a lehetséges fordulásra. Long pozícióra azonban, maximum 9 ezer fölött gondolok egyelőre. Efölött tartom úgy, hogy mutattak eleget a vásárlók, ahhoz, hogy a 10 ezres rezisztenciát és az árcsatorna ellenállását támadjuk.

 

Mi a helyzet az altokkal?

A kriptovaluta kereskedés nem csak a Bitcoinból áll. Egész sok alt coin esetében tér nyílt a medvék és a shortolók irányába. Elég, ha egy pillantást vetünk a coin 360 mai napi tényállására. Elég árulkodó. 

Coin 360

Coin 360

Ahogy a király húz lejjebb, úgy húzza magával lefelé a többi kriptovalutát, tehát az altokat. Pirosba borult a piac és láthatjuk, hogy nagyon kevés terület mutat zöldet, ami képes lenne ellent menni a Bitcoin-t ért eladói nyomással.
Általában így megy ez. Ha megjelenik a nagyobb volatilitás a Bitcoin piacán, az negatívan hat az altcoinok árfolyamára, produkáljon akár nagyobb emelkedést, akár nagyobb esést a BTC.
Kriptovaluta kereskedés szempontjából tehát ez annyit tesz, hogy érdemes rövid távú short lehetőségek után kutatni a piacon. Medve irányba mutató trendfolytató alakzatok keresésére célszerű fókuszálni, különböző zászlók és háromszögek formájában.
Hosszú eladási hullám érte eddig a piacot a héten, így illik pár nap konszolidációt hagyni a coinoknak, de aztán érdemes az előbb említett trendfolytatásokat valószínűsítő alakzatok után nézelődni a grafikonokon.
Long pozíciókra egyelőre nem érdemes spekulálni. A héten ért eladói nyomás után még nem igen körvonalazódnak a fordulások helyei, alj pontokra találgatni kereskedés során pedig igen rizikós. Jóval kevesebb esetben találja el az ember, főleg élesebb eladási hullám alatt, így tömören nem ajánlott.

 

A háttérkép tulajdonosa a cointelegraph.com oldal.

 

CryptoFalka_jelölések

CryptoFalka_jelölések

Cryptofalka háttér

 

Elérhetőségek:

Privát kereskedő csoport: https://cryptofalka.hu/privat-csoport/

CryptoFalka oktatási csomagok: https://cryptofalka.hu/uzlet/#csomagok

Facebook: https://www.facebook.com/cryptofalka/

Twitter: https://twitter.com/CryptofalkaH

Instagram: https://www.instagram.com/cryptofalka/

Támogass minket: Ha tetszik, amit csinálunk és szeretnéd biztosítani, hogy a Cryptofalka továbbra is a megszokott minőségi tartalmakat biztosítja az olvasók számára, a következő címeken tudod támogatni a munkánkat. Köszönjük!

Bitcoin donate (BTC): 3JvaNrY3Gb1hLcQsJXWTvZQDGKBQ4syqnT
Ethereum donate (ETH): 0xB21D62e01474DAd0c11007f0e2385699520610f5
Litecoin donate (LTC): LMTSuVeN8YbUd3W7x6intW38F8XnYRraVf

—————————————————————————————————————————————————–

A CryptoFalka által szolgáltatott információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik, a megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást. Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a CryptoFalka nem vállalkozik. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval! 

Hogy mi is a CryptoFalka Platform? 

Elemzések a jövő pénzéről a Bitcoinról és a többi kriptovalutáról! Havi oktatások, élő streamek, tippek, hírek, közösség! 

Ha szeretnél hatékonyan bekapcsolódni a digitális valuták világába vagy ha már ismerős a szakma de szeretnéd elmélyíteni a tudásodat és profitálni a digitális pénz forradalmából, akkor nálunk a helyed! Hiszen a Platformról minden információt, tippet és oktatást egy forrásból érhetsz el, méghozzá a szakma legjobbjaitól! 

Előző fél év átlagos havi profitjai

Cryptofalka Start cikkek

Mi a Bitcoin és a Blokklánc? (1/2 rész)

Mi a Bitcoin? A legtöbb embernek kevés, vagy egyáltalán nincsen tapasztalata a digitális valutákkal, ezért gyakran hallhatjuk a következő kérdést: „Mi az a Bitcoin és hogyan működik?”. Egyszerűen...

Kriptovaluta adózás ultimate kisokos 2019 – Cryptofalka

Összegyűjtöttünk minden fontos információt, amit tudnod kell a kriptovaluta adózásról, legyen szó kereskedésről vagy bányászatról, adózz akár magánszemélyként, egyéni vállalkozóként vagy céges...

Hogyan tároljuk a kriptovalutáinkat! – Kriptotárca ismertető

A kriptovaluta megvásárlását követően a következő ,,gond”, hogy hol tároljuk, hol tartsuk azokat biztonságosan, erre lehet alkalmas egy kriptotárca. Ahogyan neve is utal rá, a kriptovaluta is egy...

Mi is az a kriptovaluta bányászat? (1/2 rész)

Ebben a részben a kriptovaluta bányászattal fogunk megismerkedni, illetve azokkal az eszközökkel, amelyekkel passzív jövedelemre lehet szert tenni. Elsőre furcsának tűnhet a bányászat szó mindenki...

Ethereum (ETH), programok és projektek egy blokkláncon

A kriptovaluták világát ismerők és nem ismerők számára egyaránt a legnépszerűbb eszköz a bitcoin. Nem csak történeti háttere okán, hanem piaci részesedését, piaci kapitalizációját figyelembe véve is...

Mi is az a kriptovaluta bányászat? (2/2 rész)

Mi az a kriptovaluta bányászat első részében megismerkedtünk azokkal az eszközökkel amelyekkel bányászni tudunk különböző poolokban. Ebben a cikkben pedig mélyebben megismerkedünk azokkal a...

Mi a Bitcoin és a Blokklánc? (2/2 rész)

A köznyelvben a Bitcoin magába foglalja az egész kriptovilágot, pedig a lényeg és a valóban forradalmi újítás a színfalak mögött, magában a rendszerben, az úgynevezett blokklánc technológiában van....

Satoshi Nakamoto, a titokzatos programozó a Bitcoin mögött!

A kriptovilág domináns valutája, a Bitcoin kapcsán jogosan merülhet fel bennünk, hogy miként jött létre, ki áll mögötte. A létrehozó, ötletgazda személye után kutatva sok érdekes dologra...

CryptoFalka heti hírlevél!

Szeretnél ingyenes altkoin elemzéseket kapni? Érdekel mi történt a Bitcoinnal és a Criptopiaccal a héten? Iratkozz fel heti hírlevelünkre!

Köszönjük! Sikeresen feliratkoztál hírlevelünkre.