Mi történik a vezető altcoinnal? Ethereum technikai elemzés

nov 30, 2019 | 0 hozzászólás

Ethereum elemzésünkben megnézzük miért is érdemes altcoinokkal kereskedni, hogyan kell megfelelően szemlélni az altok árait és, hogy hová tart az Ethereum (ETH) ára.

 

Ethereum elemzés – Miért érdemes altcoinokkal kereskedni?

Az első és talán legfontosabb kérdés, amit meg kell válaszolnunk az Ethereum elemzés (ETH) előtt, hogy miért is érdemes altcoinokkal kereskedni. Mindenki számára tiszta, hogy a vezető kriptovaluta jelenleg a Bitcoin (BTC), melynek a dominanciája már több, mint 66% felett van. Így elmondható, hogy manapság főleg a Bitcoin mozgatja a kriptovaluta piacot, azonban az újabb altcoinok általában nagyobb funkcionalitással, jobb tulajdonságokkal rendelkeznek a Bitcoin több, mint 10 éves technológiájánál.

Az elmúlt időszakban többnyire vergődnek az altok és nem tudták felülteljesíteni a Bitcoin mozgásait, azonban ha a macro képet nézzük akkor még így is masszív, soha nem látott hozamokat generáltak. A korábbi altseason-ökben nem volt ritka akár az 1000%-os növekedés néhány hét alatt. Ezért fontos Ethereum elemzést készíteni, hogy az esetleges pozitív jeleket már idejében felismerhessük!

 

Ethereum elemzés cryptofalka

ETHBTC-1w-20191130

 

Az ábrán az Ethereum (ETH) árát láthatjátok Bitcoin ellenében egészen 2016-ig visszamenőleg. Nem kell Ethereum elemzést készíteni, hogy látszódjon az elmúlt két év vergődése és egy masszív csökkenő trend. Viszont az is jól látszik, hogy aki időben cselekedett még a mostani zuhik után is akár +1000%-ban van.

Az altcoinok olyan potenciálokkal rendelkeznek, amelyek egy pozitív hangulatú bika piacon szinte felfoghatatlan és irreális hozamokat tudnak generálni. Jelenleg viszonylag negatív a hangulat az altokkal kapcsolatban, de ez is csak a piaci ciklusoknak a része. Lesz itt még “to the moon” meg FOMO. Nah de mibe is célszerő az altcoinok árát mérni?

 

Ethereum elemzés – Miben célszerű az altcoinok árát nézni? Dollár vs. Bitcoin

A legtöbb laikus általában dollárban szemléli a kedvenc altcoinjainak az árát, viszont ez sokszor nagyon csalóka tud lenni! Ugyanis, ahogyan korábban említettük a kriptovaluta piac jelenleg 66%-át a Bitcoin (BTC) uralja. Ha a Bitcoin ára emelkedik az kihat a többi altcoin árára és a dollár áruk az esetek 90%-ában együtt korrelál a vezető kriptovalutával. Tehát ha a Bitcoin dollár ára emelkedik, akkor mondjuk az Ethereum dollár ára is emelkedik. Viszont ennek a mértéke eltérő tud lenni és pontosan itt van a csavar a történetben! 

Forrás: https://coindoo.com/the-bitcoin-and-fiat-currency-debate/

Azért kereskedünk altcoinokkal, hogy azok túl tudják szárnyalni még a Bitcoin irreális mozgásait is, nagyobb volatilitást generáljanak és így nagyobb profitra tehessünk szert. Tehát röviden akkor célszerű például Ethereumot (ETH) is tartani ha az még a Bitcoint is lenyomja. Nah de nézzünk egy rövid példát:

Tegyük fel, hogy a Bitcoin (BTC) ára +10%-ot emelkedik a dollár ellenében. Eközben az Ethereum (ETH) ára is 5%-ot emelkedik a dollár ellenében. Ebben az esetben jól látható, hogy ugyan mindkét kriptovaluta ára emelkedik a dollárral szemben, mégis ha valaki Ethereumot tartott ezen időszak alatt akkor -5% al csökkent a Bitcoin portfóliójának az értéke. Tehát jobban járt volna ha nem is váltott volna a rizikósabb, kisebb marketcapes altcoinba, hanem hagyta volna a tőkéjét az altcoinoknál stabilabb Bitcoinban.

Ezért összességében mindig azt szoktuk mondani, hogy ha nincs szükségetek a fiat pénzre a közeljövőben akkor mindig Bitcoin ellenében szemléljétek az altcoinok árait! Dollár ellenében mindig hozzá kell nézni a Bitcoin-dollár árfolyam alakulását is! Nah de nézzük az Ethereum elemzést!

 

Ethereum ELEMZÉS NAPI NÉZET – HOSSZÚ TÁVÚ ELEMZÉS

A kis felkészítő után nézzük az Ethereum elemzést, hova tart az Ether ára? 

Az elmúlt közel másfél évben masszív csökkenő trendet tapasztalt a vezető altcoin ára az ETHBTC grafikonon. Látható az ábra bal oldalán is, hogy csökkenő csúcsok és csökkenő aljak követték egymást. Viszont, ami érdekes, hogy októberben sikerült egy nem alacsonyabb, hanem egy azonos magasságú csúcspontot kialakítanunk a 0,0224-es ellenállásnál. Ez azért nagyon fontos, mert ezzel itt részben megtörtük a csökkenő csúcsok és aljak tendenciáját!

Ethereum elemzés cryptofalka

ETHBTC-1d-20191130

 

Ez egy nagyon korai trendfordításnak lehet a jele az Ethereum elemzésben, viszont ahhoz, hogy erről biztosak legyünk szükségünk lenne egy magasabb aljpontra is. Ez még sajnos nem történt meg, de alapvetően látható, hogy az elmúlt 4 hónap mozgása már nem egy csökkenő, hanem inkább egy oldalazó trendre hasonlít. Hosszú távú csökkenő trendek általában nem egyik napról a másikra szoktak megtörni, hanem van egy hosszas formálódásuk és fordulásuk az aljpontnál. Ezzel elmondható, hogy pozitívum, hogy az alap trendünk már nem teljesen csökkenő, hanem inkább oldalazó trend. DE!

A probléma, hogy továbbra is a napi Ichimoku felhő ellenállása alatt vagyunk, ez az indikátor általában szuperul szokta mutatni a macro trendünk jellegét és egyelőre ez még medve jelet ad. Ez mellett a 10 napos exponenciális mozgó átlag (10EMA) is az ár felett van és szintén ellenállásként funkcionál. Ez azért probléma mert ezek így lefelé tudják kényszeríteni az árat, ahogyan azt tették a múltban is. 

Szuper, hogy már nem masszív csökkenő trenden van az Ethereum, viszont amíg nem sikerül legyűrni ezt a két indikátort addig továbbra is a medvéknek áll a zászló. A következő teszt pedig az alsó zöld támasz vonalon lesz 0,0192-nél. Ez nyújthat még fordulópontot az árnak.

Rövid távú ellenállások: Napi 10 EMA , Ichimoku felhő

Rövid távú támasz: 0,0192

 

Összegezve

Az Ethereum elemzésben egyértelműen látható, hogy némi változás elkezdődött, nem csökkenő trenden van már a vezető altkoin. Viszont a kritikus indikátorokat még mindig nem tudtuk legyűrni. Amíg ez nem történik meg addig nem lehetünk biztosak a trendfordításban és egyelőre csak egy túladott zónából történő pattanásról beszélhetünk.

Ennek ellenére érdemes lesz tovább szemlélni az Ethereum ábráját, ugyanis ha sikerülne kialakítani egy magasabb aljpontot akkor fordulhat majd a trend és akár robbanhat a bomba. De egyelőre erre még türelmesen várnánk és nem kapkodnánk el a bevásárlásokat!

 

CryptoFalka_jelölések

CryptoFalka_jelölések

Cryptofalka háttér

 

Elérhetőségek:

Privát kereskedő csoport: https://cryptofalka.hu/privat-csoport/

CryptoFalka oktatási csomagok: https://cryptofalka.hu/uzlet/#csomagok

Facebook: https://www.facebook.com/cryptofalka/

Twitter: https://twitter.com/CryptofalkaH

Instagram: https://www.instagram.com/cryptofalka/

Támogass minket: Ha tetszik, amit csinálunk és szeretnéd biztosítani, hogy a Cryptofalka továbbra is a megszokott minőségi tartalmakat biztosítja az olvasók számára, a következő címeken tudod támogatni a munkánkat. Köszönjük!

Bitcoin donate (BTC): 3JvaNrY3Gb1hLcQsJXWTvZQDGKBQ4syqnT
Ethereum donate (ETH): 0xB21D62e01474DAd0c11007f0e2385699520610f5
Litecoin donate (LTC): LMTSuVeN8YbUd3W7x6intW38F8XnYRraVf

—————————————————————————————————————————————————–

A CryptoFalka által szolgáltatott információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik, a megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást. Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a CryptoFalka nem vállalkozik. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval! 

Hogy mi is a CryptoFalka Platform? 

Elemzések a jövő pénzéről a Bitcoinról és a többi kriptovalutáról! Havi oktatások, élő streamek, tippek, hírek, közösség! 

Ha szeretnél hatékonyan bekapcsolódni a digitális valuták világába vagy ha már ismerős a szakma de szeretnéd elmélyíteni a tudásodat és profitálni a digitális pénz forradalmából, akkor nálunk a helyed! Hiszen a Platformról minden információt, tippet és oktatást egy forrásból érhetsz el, méghozzá a szakma legjobbjaitól! 

Előző fél év átlagos havi profitjai

Currency Converter

Cryptofalka Start cikkek

Amit a tőzsdei kriptovaluta párokról tudni érdemes

Ebben a cikkünkben a különböző kriptovaluta párokról találhattok bővebb információkat. Ezek a párok a legtöbb tőzsdén megtalálhatóak. A két legismertebb...

Mi is az a kriptovaluta bányászat? (1/2 rész)

Ebben a részben a kriptovaluta bányászattal fogunk megismerkedni, illetve azokkal az eszközökkel, amelyekkel passzív jövedelemre lehet szert tenni. Elsőre...

Bitcoin, kriptovaluta szótár és kisokos

Aki most ismerkedik a Bitcoin és a blockchain világával, nagyon sok idegen szóval találkozhat. Számotokra készítettük el a Cryptofalka kriptovaluta szótárát!...

Mire is jó a blokklánc? – Alkalmazási megoldások a gyakorlatban

Az átlagos felhasználó a blokklánc kifejezés hallatán egyből a bitcoinra, esetleg valamely másik ismertebb kriptovalutára gondol. A technológia...

A kripto befektetések új dimenziója – Mi az az STO?

Az STO (Security Token Offering) magyar fordításban; értékpapír token kibocsátás. Hasonlóan az ICO-hoz, a befektető kap egy Coin-t vagy egy tokent, amely a...

Kriptovaluta tőzsde ismertető! Minden, amit tudnod kell a nagyokról

A mai cikkünkben tartunk egy kriptovaluta tőzsde körképet! A jelenleg két talán legfontosabb kriptovaluta tőzsdét, a Binancet és a Bitmexet vesszük górcső alá...

Mi a Bitcoin és a Blokklánc? (1/2 rész)

Mi a Bitcoin? A legtöbb embernek kevés, vagy egyáltalán nincsen tapasztalata a digitális valutákkal, ezért gyakran hallhatjuk a következő kérdést: „Mi az a...

Hogyan tároljuk a kriptovalutáinkat! – Kriptotárca ismertető

A kriptovaluta megvásárlását követően a következő ,,gond”, hogy hol tároljuk, hol tartsuk azokat biztonságosan, erre lehet alkalmas egy kriptotárca. Ahogyan...

Satoshi Nakamoto, a titokzatos programozó a Bitcoin mögött!

A kriptovilág domináns valutája, a Bitcoin kapcsán jogosan merülhet fel bennünk, hogy miként jött létre, ki áll mögötte. A létrehozó, ötletgazda személye után...

Mi a Bitcoin és a Blokklánc? (2/2 rész)

A köznyelvben a Bitcoin magába foglalja az egész kriptovilágot, pedig a lényeg és a valóban forradalmi újítás a színfalak mögött, magában a rendszerben, az...

Mi az az altcoin?

A Bitcoinon kívül az összes kriptovalutát, amik blokkláncon futnak altcoin-nak hívjuk (alternative coin). Jelenleg a Bitcoinon kívül több ezer kriptovaluta...

A kriptopiac legveszélyesebb befektetése – Mi is az az ICO?

Az Initial Coin Offering (ICO) egy pénzgyűjtési módszer kriptovaluták felhasználásával. A használata a legnépszerűbb azokban a projektekben, amelyek még nem...

Hogyan részesülj passzív jövedelemben, mi is az a staking?

Manapság 3 módszerrel tudunk profitot elérni a kriptovaluták használatával:  kereskedéssel, bányászattal, illetve a staking adta lehetőséggel. Na de mi is az...

Milyen előnyei és hátrányai vannak a blokkláncnak?

Korábbi cikkünkben bemutattuk a blokklánc (blockchain) működését. Ezúttal az előnyök és a hátrányok megismerésén van a sor. Mint mindegyik ehhez hasonló...

Blokklánc a kormánynál: mit profitálhat az állam a technológiából

Már számos cikkünkben ismertettük, hogy miként válik a mindennapjaink részévé a blokklánc technológia és milyen módon lesz biztonságosabb, ellenőrizhetőbb és...

A blokklánc biztonságos használatának titkai

A blokklánc technológia néhány éven belül a feje tetejére állíthatja az egész világot. Márpedig ez csak akkor lesz lehetséges, hogy ha a blokklánc biztonsági...

Kriptovaluta, a jövő pénze vagy egy megfoghatatlan vagyontárgy?

A modern kor emberének 21. századi termékekre van szüksége. Igaz ez a technikai kütyükre, a közlekedési eszközök változatosságára, a lakóhelyünk, élőhelyünk...

Miért éri meg Bitcoinnal és kriptovalutákkal kereskedni?

Hogy miért éri meg Bitcoinnal kereskedni? Új technológia ide vagy oda, a legtöbb embert a Bitcoin és a kriptovaluta piacára nem az technológia, hanem a...

Bitcoin vásárlás: Hol tudunk hozzájutni kedvenc kriptovalutánkhoz?

A mi az a Bitcoin és a blokklánc első, illetve második részében már megismerkedhetünk a Bitcoinnal, illetve a blokklánc technológiával. Ebben a cikkben pedig...

Fő a biztonság! Mi is az a nyilvános kulcsú titkosítás?

A nyilvános kulcsú titkosítás (Public-Key-Kryptographie PKC), más néven aszimmetrikus kriptográfia, olyan keret (Framework), amely mind a privát, mind a...

CryptoFalka heti hírlevél!

Szeretnél ingyenes altkoin elemzéseket kapni? Érdekel mi történt a Bitcoinnal és a Criptopiaccal a héten? Iratkozz fel heti hírlevelünkre!

Köszönjük! Sikeresen feliratkoztál hírlevelünkre.