Technikai elemzés a Bitcoinról, longolhatunk-e év végére?

dec 1, 2019 | 0 hozzászólás

Beléptünk az év utolsó hónapjába. Természetesen felmerül a kérdés, hogy lehet-e számítani az végével a Bitcoin felélénkülésére, így a nagyobb volatilitás megjelenésére. A választ persze nem tudhatjuk előre, viszont a technikai elemzés módszereivel közelíthetünk a kérdéshez. 

 

A medvék uralták a novembert

Általában erősek az év végi periódusok a piacon. Tán az ajándékozás költségeit kompenzálják a bálnák, mindenesetre tavaly és tavaly előtt is igen nagy volatilitást hozott az év utolsó egy-két hónapja. Ez nem feltétlenül emelkedésben jelentkezik. Míg 2017 év végén 20 ezer dollárig emelkedett a Bitcoin árfolyama, addig tavaly év végén a shortolóknak nyílt pénzszerzési lehetőségük a 3 ezer dollárig történő zuhanással. 

Korábban foglalkoztunk már a Bitcoin árfolyamának havi alakulásával. November lezártával ismét rápillantunk. A BTC technikai elemzés korábbi cikkünkben is rávilágít a havi ábrán behúzható bika zászlóra és annak az ellenállására. A technikai elemzésben azt írtuk, hogy egy pozitív év végi ármozgáshoz, ki kéne törni a zászló ellenállása alól és fölötte zárni a hó végével. 

Bitcoin technikai elemzés

Bitcoin technikai elemzés

 

Sajnos nem így alakult a mozgás. Domináltak a medvék a novemberi hónapban, amit a kínai szigorításhoz is kötnek. A sárgával jelölt, két hónapot kifejező gyertya megmutatja, hogy az októberi nyitó ár alatt zártuk a novemberi hónap végét. Ez annyit jelent, hogy csökkenek az árváltozás alatt a csúcspontok és az aljpontok is, amit a technikai elemzés csökkenő trendnek nevez. A technikai elemzés alapszabálya pont a trendekhez köthető. Eszerint az első szabály, hogy nem kereskedünk szemben a trenddel, magyarán még nincs itt az idő longolni BTC-t egy év végi run reményében. Jelenlegi állapotában a grafikonnak, a novemberi hónap csúcspontja felett, 9500 fölött gondolom, úgy, hogy eleget mutattak a vásárlók a long pozíciók izzításához. 

 

További konszolidáció?

Bitcoin temetést azért nem kell rendezni, annak ellenére, hogy a havi technikai elemzés szerint váratnak még magára a bikák. Nagyon szép emelkedést produkáltunk eddig az évben. 3 ezer dollár körüli éves alj pontról emelkedett az ár egészen 14 ezer dollár környékéig, ami után a 7 ezerig visszaeső konszolidáció is egészségesnek mondható. A nagy volatilitás kéz a kézben jár a BTC árfolyammal, emiatt is kiváló kereskedésre.
A novemberi havi zárás tehát további konszolidációra utal. Ennek az aljpontja természetesen kérdőjel az átlag ember számára. A technikai elemzésben látszik, hogy novemberben a 10 EMA (exponenciális mozgóátlag) alatt zártunk. Ez negatívum, mert a 10 EMA mentén növekedve igen szép emelkedő trendet lehet produkálni, ahogyan azt az ábrán 3 egymást követő nyíl is jelzi. A negyedik nyíl jelöli az ábrán a 10 EMA végleges letörését a hosszú up trend után. Ennek letörésével, az emelkedő trend utáni konszolidáció is meredekebb irányt vett pár hónap alatt, és tovább tendált lefelé a BTC ár az 50 EMA-s támasz irányába.
A cél a következő havi zárással a 10 EMA-s támasz visszanyerése, különben ismét az 50 EMA irányába tendálna az ármozgás. Egyelőre tehát shortolók előnyben, a következő havi zárással pedig ismét megvizsgáljuk a grafikont. 

 

 

CryptoFalka_jelölések

CryptoFalka_jelölések

Cryptofalka háttér

 

Elérhetőségek:

Privát kereskedő csoport: https://cryptofalka.hu/privat-csoport/

CryptoFalka oktatási csomagok: https://cryptofalka.hu/uzlet/#csomagok

Facebook: https://www.facebook.com/cryptofalka/

Twitter: https://twitter.com/CryptofalkaH

Instagram: https://www.instagram.com/cryptofalka/

Támogass minket: Ha tetszik, amit csinálunk és szeretnéd biztosítani, hogy a Cryptofalka továbbra is a megszokott minőségi tartalmakat biztosítja az olvasók számára, a következő címeken tudod támogatni a munkánkat. Köszönjük!

Bitcoin donate (BTC): 3JvaNrY3Gb1hLcQsJXWTvZQDGKBQ4syqnT
Ethereum donate (ETH): 0xB21D62e01474DAd0c11007f0e2385699520610f5
Litecoin donate (LTC): LMTSuVeN8YbUd3W7x6intW38F8XnYRraVf

—————————————————————————————————————————————————–

A CryptoFalka által szolgáltatott információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik, a megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást. Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a CryptoFalka nem vállalkozik. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval! 

Hogy mi is a CryptoFalka Platform? 

Elemzések a jövő pénzéről a Bitcoinról és a többi kriptovalutáról! Havi oktatások, élő streamek, tippek, hírek, közösség! 

Ha szeretnél hatékonyan bekapcsolódni a digitális valuták világába vagy ha már ismerős a szakma de szeretnéd elmélyíteni a tudásodat és profitálni a digitális pénz forradalmából, akkor nálunk a helyed! Hiszen a Platformról minden információt, tippet és oktatást egy forrásból érhetsz el, méghozzá a szakma legjobbjaitól! 

Előző fél év átlagos havi profitjai

Cryptofalka Start cikkek

Satoshi Nakamoto, a titokzatos programozó a Bitcoin mögött!

A kriptovilág domináns valutája, a Bitcoin kapcsán jogosan merülhet fel bennünk, hogy miként jött létre, ki áll mögötte. A létrehozó, ötletgazda személye után kutatva sok érdekes dologra...

Mi is az a kriptovaluta bányászat? (2/2 rész)

Mi az a kriptovaluta bányászat első részében megismerkedtünk azokkal az eszközökkel amelyekkel bányászni tudunk különböző poolokban. Ebben a cikkben pedig mélyebben megismerkedünk azokkal a...

Kriptovaluta adózás ultimate kisokos 2019 – Cryptofalka

Összegyűjtöttünk minden fontos információt, amit tudnod kell a kriptovaluta adózásról, legyen szó kereskedésről vagy bányászatról, adózz akár magánszemélyként, egyéni vállalkozóként vagy céges...

Ethereum (ETH), programok és projektek egy blokkláncon

A kriptovaluták világát ismerők és nem ismerők számára egyaránt a legnépszerűbb eszköz a bitcoin. Nem csak történeti háttere okán, hanem piaci részesedését, piaci kapitalizációját figyelembe véve is...

Hogyan tároljuk a kriptovalutáinkat! – Kriptotárca ismertető

A kriptovaluta megvásárlását követően a következő ,,gond”, hogy hol tároljuk, hol tartsuk azokat biztonságosan, erre lehet alkalmas egy kriptotárca. Ahogyan neve is utal rá, a kriptovaluta is egy...

Mi a Bitcoin és a Blokklánc? (1/2 rész)

Mi a Bitcoin? A legtöbb embernek kevés, vagy egyáltalán nincsen tapasztalata a digitális valutákkal, ezért gyakran hallhatjuk a következő kérdést: „Mi az a Bitcoin és hogyan működik?”. Egyszerűen...

Mi a Bitcoin és a Blokklánc? (2/2 rész)

A köznyelvben a Bitcoin magába foglalja az egész kriptovilágot, pedig a lényeg és a valóban forradalmi újítás a színfalak mögött, magában a rendszerben, az úgynevezett blokklánc technológiában van....

Mi is az a kriptovaluta bányászat? (1/2 rész)

Ebben a részben a kriptovaluta bányászattal fogunk megismerkedni, illetve azokkal az eszközökkel, amelyekkel passzív jövedelemre lehet szert tenni. Elsőre furcsának tűnhet a bányászat szó mindenki...

CryptoFalka heti hírlevél!

Szeretnél ingyenes altkoin elemzéseket kapni? Érdekel mi történt a Bitcoinnal és a Criptopiaccal a héten? Iratkozz fel heti hírlevelünkre!

Köszönjük! Sikeresen feliratkoztál hírlevelünkre.