A TerraUSD lett a harmadik legnagyobb stabilcoin

Szerző: | ápr 20, 2022 | Kriptovaluta

A Terra stabilcoin (UST), a Binance stabilcoint (BUSD) megelőzve lett a piaci kapitalizáció szerinti harmadik legnagyobb stabilcoin. 

 

Megállíthatatlanul növekszik a Terra Stabilcoin

Az UST először a DAI-t majd a BUSD-t előzte meg. Mára a Terra ökoszisztémából származó, gyorsan növekvő TerraUSD (UST) stabilcoin újabb fontos mérföldkőhöz érkezett. Több mint 17 milliárd dolláros piaci kapitalizációjával a kriptovilág harmadik legnagyobb stabil érméjévé vált.

Terra stabilcoin I Cryptofalka

Forrás: nairametrics.com

 
Bár a Terra stabilcoin (UST) megelőzte a Binance USD-t (BUSD) és megszerezte a harmadik helyet, a különbség kicsi: nagyjából 68 millió dollár. Jelen pillanatban a vezető stabilcoin a Tether (USDT), amely 82 milliárd dolláros piaci felső határt tudhat magáénak. Az USD Coin (USDC) a második 49 milliárd dollárral. A piaci részesedés különbsége mellett alapvető különbségek vannak ezeknek a stabil érméknek a kialakításában is.
 
A BUSD egy fiat-fedezetű stabilcoin, ami azt jelenti, hogy a stabilcoin letétkezelője, ebben az esetben a Paxos, készpénzzel, készpénz-egyenértékű eszközökkel egyenértékű BUSD-vel rendelkezik. Tehát minden BUSD mögött megtalálható a dollár vagy azzal egyenértékű eszköz. Az USDC és az USDT is hasonló módon épül fel.
 
Nexo kriptovaluta váltó

 

A TerraUSD nem hagyományos alapokon nyugszik

A Terra stabilcoin másképp épül fel, mint a BUSD vagy az USDT. A hagyományos eszközöket – legyen szó készpénzről vagy kötvényekről – birtokló központosított entitás helyett ezt a stabil érmét úgy alakították ki, hogy a pénzverés mechanizmuson és a hozzáértő piaci arbitrázsokon keresztül tartsa kötődését a dollárhoz.
 
Terra I Cryptofalka

Forrás: blazetrends.com

 
Egy UST létrehozásához a felhasználóknak először meg kell vásárolniuk, majd meg kell semmisíteniük 1 dollárt a LUNA-ból (Terra natív tokenje). Ennek a fordítottja is igaz: minden alkalommal, amikor 1 dollár LUNA-t UST-re cserél, elpusztít egy UST-t.
 
Mivel egy UST mindig egyenlő 1 dollár értékű LUNA-val, lehetőség kínálkozik a nyereségre, amikor a stabil érme eltér a rögzítésétől. Ha például az UST 0,99 USD-ra csökken, arbitrázs kereskedéssel az UST elcserélhető 1 dollárral egyenértékű LUNA-ra. Így mindig lehet egy kis profitot termelni. A folyamat során az UST-t is megsemmisítik (ami csökkenti a kínálatot és szűkössé teszi az eszközöket).
Ez egy egyedülálló mechanizmus. Nemcsak az UST piaci kapitalizációja ugrott mindössze 2,8 milliárd dollárról a mai értékre öt hónap alatt, de a LUNA token árfolyama is csúcsokat döntögetett.

 

További ajánlott cikkeink:

  1. Bitcoin és kriptovaluta konzultáció. Elakadtál? Kérdésed van? Segítünk!
  2. Bitcoin és blokklánc, egy új világ kezdete; Ebook
  3. Bitcoin és kriptovaluta adózás ultimate kisokos 2021
  4. Kriptovaluta és altcoin bemutatók, projekt ismertetők
  5. Bitcoin és kriptovaluta bányászat beállítások, útmutatók
  6. Kriptovaluta tőzsde ismertetők, Bitcoin vásárlás

Nexo kriptovaluta valto 100 dollár

TÁMOGASD A CRYPTOFALKA MŰKÖDÉSÉT 

Ha tetszik, amit csinálunk és szeretnéd biztosítani, hogy a Cryptofalka továbbra is a megszokott minőségi tartalmakat tudja nyújtani az olvasók számára, a következő linken tudod támogatni a munkánkat. Köszönjük! 👋

Donation: ➡️ LINK ⬅️

Oldalunk ellenőrzött Brave alkotó, így ha Brave böngészőt használsz BAT segítségével is tudod támogatni a munkánkat.

—————————————————————————————————————————————————–

A CryptoFalka által szolgáltatott információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik, a megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást. Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a CryptoFalka nem vállalkozik. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval! 

Bitcoin és kriptovaluta árfolyamok

# NamePrice

Hogy mi is a CryptoFalka Platform? 

Elemzések a jövő pénzéről a Bitcoinról és a többi kriptovalutáról! Havi oktatások, élő streamek, tippek, hírek, közösség! 

Ha szeretnél hatékonyan bekapcsolódni a digitális valuták világába vagy ha már ismerős a szakma de szeretnéd elmélyíteni a tudásodat és profitálni a digitális pénz forradalmából, akkor nálunk a helyed! Hiszen a Platformról minden információt, tippet és oktatást egy forrásból érhetsz el, méghozzá a szakma legjobbjaitól! 

Discord I Cryptofalka

Így gyűjts passzív jövedelemet a PancakeSwap segítségével

A PancakeSwap egy Binance Smart Chain (BSC) alapú DEX (decentralizált tőzsde), amit ismeretlen fejlesztők hoztak létre. Alapötletében az Ethereum blokkláncon működő SushiSwap-hoz hasonlít, tehát közösségi irányítással üzemel, és farmolásra nyújt lehetőséget likviditás biztosítása ellenében, valamint további funkciókat kínál jutalmak bezsebelésére.

Elakadtál? Kérdésed van? Konzultálj a Cryptofalka szakembereivel! 

Bitcoin és kriptovaluta konzultáció I Cryptofalka

Hallgasd a Bitcoin kisokos podcast műsorát!

Bitcoin kisokos podcast cryptofalka

CryptoFalka heti hírlevél!

Szeretnél ingyenes altkoin elemzéseket kapni? Érdekel mi történt a Bitcoinnal és a Criptopiaccal a héten? Iratkozz fel heti hírlevelünkre!

Köszönjük! Sikeresen feliratkoztál hírlevelünkre.