Logo
Cryptofalka
Kezdőknek
Árfolyamok
Tagságok
Tőzsdék
Shop

A weboldalunk sütiket használ 🍪

Az Ön adatainak védelme fontos a számunkra! Tájékoztatjuk, hogy honlapunk a felhasználói élmény fokozása, a webhelyhasználat megértése és marketing tevékenységeink támogatása érdekében sütiket alkalmazhat. További információ erről az Adatvédelmi Tájékoztatóban.
A Celsiust megbírságolták, Alex Mashinskyt letartóztatták

A Celsiust megbírságolták, Alex Mashinskyt letartóztatták

Alex Mashinsky-t, a csődbe ment Celsius kriptopénz-hitelező alapítóját és korábbi vezérigazgatóját letartóztatták és csalással vádolják. Emellett a Szövetségi Kereskedelmi Bizottság 4,7 milliárd dolláros bírságot szabott ki a Celsius ellen.

Megbírságolták a Celsiust

Július 13-án a Szövetségi Kereskedelmi Bizottság (FTC) 4,7 milliárd dolláros bírsággal járó egyezségre jutott a Celsiusszal - amelyet ideiglenesen felfüggesztettek, hogy a vállalat a csődeljárás alatt a fennmaradó pénzösszegeket visszaadhassa a felhasználóknak. A csődbe ment kriptohitelező közzétette, hogy a vállalat elégedett az Egyesült Államok különböző kormányzati szerveivel elért állásfoglalásokkal. A Celsius közleményében azt állította, hogy ezek a határozatok nem befolyásolják a cég 11. fejezet szerinti csődtervezetét, illetve azt, hogy képes-e visszaadni a pénzeszközöket az ügyfeleinek.

Bercoin bercode I Cryptofalka

Mi több a Celsius kijelentette, hogy továbbra is elkötelezett a szabályozó hatóságokkal és kormányzati szervekkel való együttműködés mellett. Míg a vállalat elégedett volt az eredményekkel, a kriptoközösség tagjai kevésbé. Sokan felháborodtak a Celsius megjegyzései miatt, és a Twitteren szidalmazták a vállalatot.

Vegyes érzelmeket váltott ki a büntetés

Joey Hendrickson egy tweetben "furcsának" nevezte a Celsius Network bejelentését. Szerinte, ha a cégnek "lenne egy kis lelkiismerete", akkor nem tenné közzé a megállapodás "örömhírét". Hendrickson szerint inkább egy bocsánatkérést illene végre közzétenni azért, ahogy a vállalat "rosszul bánt" az ügyfelekkel. Celsius | Cryptofalka Több felhasználó szerint ahelyett, hogy a cég azon dolgozna, hogyan tudná szétosztani a megmaradt pénzeszközöket, továbbra is "jogi gödrökbe" dobálják a pénzt.

A Celsiust érintő más hír is napvilágot látott, amire már több pozitív reakció érkezett. A Szövetségi Nyomozó Iroda bejelentette, hogy csalás miatt vádat emeltek a csődbe ment Celsius kriptohitelező volt vezérigazgatója, Alex Mashinsky ellen.

Alex Mashinskyt mindeközben letartóztatták

Július 13-i közleményében az amerikai igazságügyi minisztérium közölte, hogy értékpapírcsalással, árutőzsdei csalással és távirati csalással vádolja Mashinskyt. A vád szerint a volt CEO becsapta az ügyfeleket és félrevezette őket a Celsius "sikerével, jövedelmezőségével és a platform által a felhasználók pénzéből eszközölt befektetések természetével" kapcsolatban. A hatóságok később letartóztatták a New Yorkban élő üzletembert.

A bírósági papírok szerint Mashinsky 40 millió dolláros személyes óvadékot vállalt, amelyet július 14-ig, péntekig a feleségének, július 21-ig pedig egy másik, még azonosítandó pénzügyi felelős személynek kell aláírnia. A megállapodás értelmében Mashinsky köteles átadni úti okmányait a hatóságoknak, és utazásait New Yorkra korlátozza. Emellett a kriptohitelező volt vezérigazgatójának megtiltják, hogy "bármilyen új pénzügyi, üzleti vagy személyes bankszámlát, hitelkeretet vagy kriptopénzszámlát nyisson az előzetes letartóztatási szolgálat jóváhagyása nélkül" - olvasható a dokumentumban.

Hogy mi is az a Cryptofalka Kereskedő Közösség?

Elemzések a jövő pénzéről a Bitcoinról és a többi kriptovalutáról! Havi oktatások, élő streamek, tippek, hírek, közösség! Ha szeretnél hatékonyan bekapcsolódni a digitális valuták világába vagy ha már ismerős a szakma de szeretnéd elmélyíteni a tudásodat és profitálni a digitális pénz forradalmából, akkor nálunk a helyed! Hiszen a Platformról minden információt, tippet és oktatást egy forrásból érhetsz el, méghozzá a szakma legjobbjaitól 2018-óta!

Válassz tagságaink közül

Bitcoin és kriptovaluta árfolyamok

Bitcoin BTC 0.37% $67,115.24
Ethereum ETH 0.61% $3,118.3
BNB BNB -0.18% $579.71
Solana SOL 0.88% $174.24
XRP XRP -0.26% $0.5221
Dogecoin DOGE 0.08% $0.1548
Cardano ADA -0.52% $0.4805
Litecoin LTC 0.29% $84.12
További árfolyamok
A CryptoFalka által szolgáltatott információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik, a megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást. Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a CryptoFalka nem vállalkozik. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!