Trading botok a kriptovaluták piacán

Szerző: | nov 6, 2022 | Blokklánc hasznos, Kriptovaluta

A mesterséges intelligencia szerepe folyamatosan nő. Nincs ez másképp a kriptovaluták világában sem, amikor trading botokról beszélünk.

 

Mi az a trading bot?

A mesterséges intelligenciát és programozott kódokat használó trading botok automatizált kereskedési rendszerekként működnek, amelyek minimális hibával hajtják végre a kereskedéseket. A beállítások futtatása után szinte semmilyen emberi beavatkozást nem igényelnek. Mivel a kriptovaluta kereskedelem a hét minden napján, éjjel-nappal zajlik, a trading botok a profi kiskereskedők és intézményi befektetők de facto eszközévé váltak. Így a kriptovalutapiac minden egyes mozgását nyomon követhetik és profitálhatnak belőle.

A trading bot egy olyan szoftverprogram, amely automatizálja a kereskedési feladatokat. Például a kriptopénz kiválasztását, vásárlását és eladását. A bot programozója vagy készítője által meghatározott paraméterek alapján teszi ezt. A trading botok különböző trading stratégiák végrehajtására konfigurálhatók, például alulértékelt kriptotokenek vásárlására, a piacra került új kriptovaluták hozzáadására vagy akár kriptovaluták meghatározott kosarával való kereskedésre. 

Minden a trading botokról tudni akartál

Forrás:iphone11papers.com

Mivel a trading botok előre meghatározott szabályok és feltételek szerint működnek, megakadályozhatják, hogy a befektetők az érzelmek áldozatául essenek. Ezáltal egy hatékonyabb kereskedési módot kínálnak az ingadozó kriptopénz-piacokon.

Akár úgy van beállítva egy trading bot, hogy kereskedési jeleket küldjön, akár úgy, hogy az utolsó lépést megtegye és végrehajtsa a kereskedést, a befektetők hatalmas hasznot húzhatnak a logikai alapú megközelítésből és a mesterséges intelligencia által vezérelt automatizálásból.

Bitcoin és kriptovaluta konzultáció gif I Cryptofalka

 

Hogyan működik egy trading bot?

A Python, Java, C vagy C# programozási szkriptek segítségével kifejlesztett trading botok API-kat használnak a különböző kriptotőzsdékkel való interakcióhoz és a kereskedések végrehajtásához. A trading botoknak adatokat kell pörgetniük a tőzsdékről. Ezután kereskedési jeleket kell generálniuk belőlük, ki kell számítaniuk a kockázatot, majd végre kell hajtaniuk a kereskedést. Ez vonatkozik a vételi vagy eladási ügyletekre, és megismétlődik minden olyan esetben, amikor egy trading bot kapcsolatba lép egy kriptotőzsdével.

A kereskedő számlájához való hozzáféréshez használt alkalmazásprogramozási interfész (API) kulcsok segítségével a trading bot először gépi tanulási algoritmusok segítségével elemzi az adatokat. A bot azonosítja az előre beállított kritériumoknak megfelelő potenciális kereskedéseket. Ezt követően a kereskedő által meghatározott kockázattal arányosan osztja ki a tőkét, majd az API segítségével vételi vagy eladási megbízásokat küldve a kriptotőzsdének végrehajtja a kereskedéseket.

A trading botban alkalmazott kód hossza attól függően változik, hogy hány kereskedési stratégiát tud alkalmazni. Ugyanakkor az alkalmazott programozási nyelv a bot készítőjének komfortfokozatán alapul. Ennek ellenére a jelenleg használatban lévő legtöbb fejlett trading bot a Pythonra támaszkodik, elsősorban azért, mert jól alkalmazható algoritmikus kereskedési szoftverek létrehozására. Adódik a kérdés, hogy mennyire lehet sikeres egy ilyen elgondolás? 

Minden a trading botokról tudni akartál

Forrás:blog.gameoflife.co

 

Automatizált kereskedés 0-24

Akár fizetős, akár ingyenes, a trading botokat a múltbeli teljesítményre vonatkozó adatok alapján tudjuk csak megítélni. Továbbá a bot készítőjének hitelessége és a botot korábban használó társaink véleménye alapján lehet érdemes kiválasztani. Ismert tény, hogy a Wall Street kereskedési tevékenységének nagy részét az algoritmikus kereskedés uralja, amely az elmúlt évtizedben felgyorsult. Ugyanez tükröződik most a kriptopénz-piacokon is, mivel az intézményi befektetők kereskedési tevékenysége egyre nagyobb lendületet vesz, és messze meghaladja a lakossági befektetők által biztosított kereskedési volument.

Ennek eredményeképpen a kereskedési botok használata egyre növekszik. Egyre több magánbefektető használ egy vagy több AI trading botot, hogy javítsa esélyeit a kriptopénz-piacokon való folyamatos profitszerzésre. Bár számos ingyenes és fizetős trading bot áll rendelkezésre, fontos azonban megérteni, hogy ezek a botok hogyan végzik el azokat a feladatokat, amelyeket a szószólóik ígérnek.

Ahhoz, hogy egy trading bot nettó alapon pozitív hozamot tudjon elérni, villámgyorsan kell végrehajtania a kereskedéseket, és nulla vagy elhanyagolható hibával kell rendelkeznie a kódjában. Gyakran a programozók kockázati diverzifikációs stratégiákat használnak a nyereség konzisztenciájának eldöntésére. Mivel akár egyetlen fedezetlen kereskedés is veszélyeztetheti napok és hetek kereskedési nyereségét. A kereskedő részéről ezért elengedhetetlen, hogy több kereskedési botot futtasson, és csak olyanokat válasszon, amelyek bizonyítottan jelentős hozamot termelnek.

 

Összefoglalva

Bár a legtöbb népszerű kriptokereskedési botot ingyenesen kínálják, ezekhez kapcsolódó költségek is társulnak, mint például a kereskedési jutalékok és a tőkekivonásidíjak. A kriptokereskedési bot kiválasztásakor a befektetőknek mérlegelniük kell az “ingyenes” kriptokereskedési botok előnyeit és hátrányait azokkal szemben, amelyek havi vagy éves előfizetési díjat számítanak fel. A legnépszerűbb kriptokereskedési botok, mint például a Naga, a Pionex, az eToroX nem számítanak fel díjat a felhasználóknak a megtekintésért. Ugyanakkor a kereskedési jutalékok már 0,05%-tól kezdődnek minden egyes, a platformjukon keresztül végrehajtott kereskedésért kötelezően meg kell fizetni.

Végezetül a kriptokereskedési botot vásárolni vagy bérelni kívánó befektetőknek vagy kereskedőknek meg kell győződniük arról, hogy a kriptotőzsdéjük egyáltalán támogatja-e a botokat. A CoinBase például nem teszi lehetővé, hogy a kereskedési botok kölcsönhatásba lépjenek a platformjával. Ezért a segédprogramot, a CoinBase Pro platformjával biztosítja. A Coinbase azonban bejelentette, hogy a CoinBase Pro platform 2022 végére megszűnik. Így 2023 elejére minden fejlett kereskedési funkció, beleértve a kereskedési botok használatát is, minden felhasználója számára elérhetővé válik. Az olyan tőzsdék, mint a Binance, ezzel szemben számos kriptokereskedési botot támogatnak. Így sokkal inkább alkalmasak azok számára, akik az e botok által hajtott nagy sebességű kereskedésnek szeretnének hódolni.

 

Csatlakozz te is a publikus kriptovaluta kereskedő discord csatornánkhoz!

Cryptofalka Discord csatlakozás

 

További ajánlott cikkeink:

  1. Aktuális Bitcoin és kriptovaluta árfolyamok, coin elemzések
  2. Bitcoin és kriptovaluta konzultáció. Elakadtál? Kérdésed van? Segítünk!
  3. Bitcoin és blokklánc, egy új világ kezdete; Ebook
  4. Bitcoin és kriptovaluta adózás ultimate kisokos 2022
  5. Kriptovaluta és altcoin bemutatók, projekt ismertetők
  6. Bitcoin és kriptovaluta bányászat beállítások, útmutatók
  7. Kriptovaluta tőzsde ismertetők, Bitcoin vásárlás

TÁMOGASD A CRYPTOFALKA MŰKÖDÉSÉT 

Ha tetszik, amit csinálunk és szeretnéd biztosítani, hogy a Cryptofalka továbbra is a megszokott minőségi tartalmakat tudja nyújtani az olvasók számára, a következő linken tudod támogatni a munkánkat. Köszönjük! 👋

Donation: ➡️ LINK ⬅️

Oldalunk ellenőrzött Brave alkotó, így ha Brave böngészőt használsz BAT segítségével is tudod támogatni a munkánkat.

—————————————————————————————————————————————————–

A CryptoFalka által szolgáltatott információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik, a megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást. Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a CryptoFalka nem vállalkozik. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval! 

Bitcoin és kriptovaluta árfolyamok

# NamePrice

Hogy mi is a CryptoFalka Platform? 

Elemzések a jövő pénzéről a Bitcoinról és a többi kriptovalutáról! Havi oktatások, élő streamek, tippek, hírek, közösség! 

Ha szeretnél hatékonyan bekapcsolódni a digitális valuták világába vagy ha már ismerős a szakma de szeretnéd elmélyíteni a tudásodat és profitálni a digitális pénz forradalmából, akkor nálunk a helyed! Hiszen a Platformról minden információt, tippet és oktatást egy forrásból érhetsz el, méghozzá a szakma legjobbjaitól! 

Discord I Cryptofalka

Így gyűjts passzív jövedelemet a PancakeSwap segítségével

A PancakeSwap egy Binance Smart Chain (BSC) alapú DEX (decentralizált tőzsde), amit ismeretlen fejlesztők hoztak létre. Alapötletében az Ethereum blokkláncon működő SushiSwap-hoz hasonlít, tehát közösségi irányítással üzemel, és farmolásra nyújt lehetőséget likviditás biztosítása ellenében, valamint további funkciókat kínál jutalmak bezsebelésére.

Elakadtál? Kérdésed van? Konzultálj a Cryptofalka szakembereivel! 

Bitcoin és kriptovaluta konzultáció I Cryptofalka

[web_stories_embed url="https://cryptofalka.hu/web-stories/mi-a-bitcoin%3f-kriptovaluta-kezdoknek-i-cryptofalka/" title="Mi a Bitcoin? Kriptovaluta kezdőknek I Cryptofalka" poster="" width="360" height="600" align="none"]

Hallgasd a Bitcoin kisokos podcast műsorát!

Bitcoin kisokos podcast cryptofalka