Változhat a kriptoeszközök szabályozása Dél-Koreában

Szerző: | márc 22, 2022 | Kriptovaluta

Dél-Korea új elnöke, Yoon Suk-yeol egyik fő célja országát meghatározó kriptopiaci szereplővé tenni. Nemrég a virtuális eszközök piacának szigorú szabályozásának feloldására tett fogadalmat és most a növekedés elősegítése érdekében barátságosabb szabályozási keretet hozna létre a kriptopiaci szereplők számára.

 

Új rezsim, új irányok Dél-Koreában

“A virtuális eszközök piacában rejlő korlátlan lehetőségek kiaknázásához felül kell vizsgálnunk az ésszerűtlen és valóságtól távol álló szabályozást” – mondta Yoon Suk-yeol egy szöuli szállodában tartott virtuális eszközökkel foglalkozó fórumon.

Yoon úgy véli, hogy az országnak “át kell térnie egy negatív szabályozási rendszerre, hogy legalább a virtuális eszközök piacán ne legyenek gondok”, és intézkedéseket javasolt annak biztosítására, hogy a dél-koreai kriptoipar ígéretes startup cégek paradicsomává válhasson.

 

Dél-Korea falka

forrás: bitcoinist.com

 

Kampányában a fiatalabb szavazókat célozta meg, akik azt szeretnék, hogy az ország nyissa meg a kapuit a virágzó kriptoipar előtt. A szigorú intézkedések meghozatala előtti időkben a kiskereskedők egyre inkább elkezdtek a digitális eszközök felé fordulni, és kevesebb hagyományos részvényt vásároltak. Ezért a drákói szigorral hozott törvények egyik célja a kripto körüli hype megfékezése volt.

A digitális eszközök felé irányuló figyelem talán sok más politikus előtt is példát mutathat arra, hogy a kripto támogatásával és kampányba emelésével választást is lehet nyerni.

 

Magyarország legnagyobb NFT közössége csatlakozás
 

 

Dél-Korea jelenlegi szabályozási kerete

A jelenlegi szabályozási kerettel kapcsolatban a Freeman Law kifejti, hogy:

“2018 januárjától kezdve a dél-koreai kormány úgy próbálta szabályozni a kriptopénz-kereskedelmet, hogy csak valódi identitással és névvel rendelkező bankszámlákról lehessen kereskedést indítani és folytatni. Így a bankok ellenőrizhették a kiskereskedők személyazonosságát, gazdasági tevékenységeiket. A törvényi nem teszi lehetővé, hogy külföldiek és kiskorúak kriptovalutákkal kereskedjenek.”

2020 elején a kormány módosította az egyes pénzügyi tranzakciókra vonatkozó információk bejelentéséről és felhasználásáról szóló törvényt. Ez az új keretrendszer legalizálta a kriptovalutákat és megfelelőségi normákat állapított meg. A kriptotőzsdei szabályozás továbbra is szigorú az ügyfelek korhatárára vonatkozó szabályok, a külföldi vagy névtelen kereskedők számára az e-pénztárcákból történő pénzfelvétel korlátozása, a készpénzfelvétel és számos egyéb tevékenység tekintetében.

Dél Korea Cryptofalka

forrás: weforum.org

 

Ezenkívül van egy javasolt adózási keretszabályozás, amelynek megvitatását a befektetők ellenérzései miatt 2023-ra halasztottak. Ez a 2,5 millió koreai won (kb. 2100 dollár) feletti kripto-nyereségre kivetett 20-25%-os adóról szólna. Az állampolgároknak továbbá adót kellene fizetniük az örökölt kripto-eszközök után is, valamint az ajándékba kapott eszközök után, függetlenül az ajándékozótól (család, barátok, ismerősök stb.).

 

Mi változhat az új elnökséggel

A megválasztott elnök ígéretet tett ezen adóintézkedések felülvizsgálatára, és azt javasolta, hogy a tőkenyereség adójának küszöbértékét 52,4 millió koreai wonra (42 450 USD) emeljék, ami azt jelenti, hogy az ezen érték alatti nyereség adómentes lenne.

Yoon alá kívánja írni a “digitális eszközökről szóló alaptörvényt”, amely biztosítékot nyújtana a befektetőknek és a vállalatoknak, hogy kevésbé legyenek kitettek a hackerek, csalások, kibertámadások és más illegális tevékenységek miatt bekövetkező vagyonvesztésnek.

“Elősegítem a tőzsdéhez hasonló digitális eszközbefektetési környezetet, hogy a fiatalok félelem nélkül léphessenek be az új piacokra!” – mondta Yoon.

Bár a megválasztott elnök egyes javaslatait elnöki rendeletekkel megvalósíthatja, az adómentességre vonatkozó ajánlásokkal kapcsolatban akadályokba ütközhet, mivel azt a dél-koreai parlamentnek is felül kell vizsgálnia. A digitális eszközök új szabályozásához szintén szükség lesz a törvényhozókra, hogy elfogadják az erről szóló törvénymódosítást és felállítsanak egy ügynökséget.

 

Összefoglalva

Dél-Korea egyike a világ öt legnagyobb technológiai innovátorának, és a világ tíz legnagyobb gazdasága közé sorolandó. A digitális eszközipar intézményesítését és előmozdítását célzó barátságosabb szabályozás kedvezne a gazdasági növekedésnek és elhárítaná az akadályokat az elfogadottság elől is. Így Dél-Korea valóban egy lépéssel közelebb kerülne ahhoz, hogy kriptoközponttá váljon.

 

 

További ajánlott cikkeink:

  1. Bitcoin és kriptovaluta konzultáció. Elakadtál? Kérdésed van? Segítünk!
  2. Bitcoin és blokklánc, egy új világ kezdete; Ebook
  3. Bitcoin és kriptovaluta adózás ultimate kisokos 2021
  4. Kriptovaluta és altcoin bemutatók, projekt ismertetők
  5. Bitcoin és kriptovaluta bányászat beállítások, útmutatók
  6. Kriptovaluta tőzsde ismertetők, Bitcoin vásárlás

TÁMOGASD A CRYPTOFALKA MŰKÖDÉSÉT 

Ha tetszik, amit csinálunk és szeretnéd biztosítani, hogy a Cryptofalka továbbra is a megszokott minőségi tartalmakat tudja nyújtani az olvasók számára, a következő linken tudod támogatni a munkánkat. Köszönjük! 👋

Donation: ➡️ LINK ⬅️

Oldalunk ellenőrzött Brave alkotó, így ha Brave böngészőt használsz BAT segítségével is tudod támogatni a munkánkat.

—————————————————————————————————————————————————–

A CryptoFalka által szolgáltatott információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik, a megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást. Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a CryptoFalka nem vállalkozik. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval! 

Bitcoin és kriptovaluta árfolyamok

# NamePrice

Hogy mi is a CryptoFalka Platform? 

Elemzések a jövő pénzéről a Bitcoinról és a többi kriptovalutáról! Havi oktatások, élő streamek, tippek, hírek, közösség! 

Ha szeretnél hatékonyan bekapcsolódni a digitális valuták világába vagy ha már ismerős a szakma de szeretnéd elmélyíteni a tudásodat és profitálni a digitális pénz forradalmából, akkor nálunk a helyed! Hiszen a Platformról minden információt, tippet és oktatást egy forrásból érhetsz el, méghozzá a szakma legjobbjaitól! 

Discord I Cryptofalka

Elakadtál? Kérdésed van? Konzultálj a Cryptofalka szakembereivel! 

Bitcoin és kriptovaluta konzultáció I Cryptofalka

Hallgasd a Bitcoin kisokos podcast műsorát!

Bitcoin kisokos podcast cryptofalka

CryptoFalka heti hírlevél!

Szeretnél ingyenes altkoin elemzéseket kapni? Érdekel mi történt a Bitcoinnal és a Criptopiaccal a héten? Iratkozz fel heti hírlevelünkre!

Köszönjük! Sikeresen feliratkoztál hírlevelünkre.