100 milliárd dollár tűnt el a kriptopiacról

Szerző: | jún 13, 2022 | Kriptovaluta

A hagyományos piacok mellett a kriptopiacon is érezhető a recesszió, a Bitcoin ára 2020 vége óta nem volt ilyen alacsony. 

 

Negatív hangulat uralkodik a kriptopiacon

A kriptopiac az elmúlt hónapokban egyre inkább korrelál a hagyományos részvénypiacokkal. A kriptodevizák árai együtt estek az S&P 500-zal és a Nasdaq-kal. Ez a legutóbbi negatív eseménysorozat azért következett be, mert a Federal Reserve (FED) a jövő heti kétnapos ülésén várhatóan tovább emeli a kamatlábakat.

Medvepiac I Cryptofalka

Forrás: outlookindia.com

Janet Yellen pénzügyminiszter azt nyilatkozta, hogy a hét elején a kriptot is be kell építeni a 401(k) tervekbe, ami tovább erősíti a csökkenő kilátásokat. A kamatemelés előrejelzései 50 bázispontot jósolnak, de a közelmúltban közzétett fogyasztói árindex-jelentés új információi félelmet keltettek, hogy a Fed agresszívabb lépéseket is tehet, és megnyithatja az utat a recesszió felé.

“A Federal Reserve most sarokba van szorítva” – vélekedett Anthony Pompliano kripto szakértő.

Nexo kriptovaluta váltó

 

Rekordmagas az infláció

Az olyan külső tényezők, mint a megugró energiaárak és az élelmiszerárak, májusban 8,6%-os rekordszintre emelték Amerikában az inflációt, amelyre 1981 óta nem volt példa.
„A pénteki inflációs jelentés az utolsó nagy közlemény a FED jövő szerdai ülése előtt” – mondja Alex Kuptsikevich, az FxPro vezető elemzője.
A magas infláció nyomást gyakorol a FED-re. A Goldman Sachs közgazdászai azt jósolják, hogy a FED szerdán 0,5%-kal, júliusban 0,5%-kal, szeptemberben pedig 0,5%-kal emeli a kamatlábat, míg a Barclays és a Jefferies agresszívebb, 0,75%-os emelésre számít szerdai ülésén. Az elmúlt hat hónapban mind a kripto-, mind a hagyományos tőzsdék eszközei esést szenvedtek el, a központi bankok beszüntették a Covid-19 ösztönző juttatásait.
„Úgy tűnik, hogy a kripto elmulasztja betölteni azt a szerepet, hogy inflációs fedezetként szolgáljon.” – mondta Rich Blake, az Uphold kriptovállalattól.

Bitcoin és kriptovaluta konzultáció gif I Cryptofalka

 

További ajánlott cikkeink:

  1. Aktuális Bitcoin és kriptovaluta árfolyamok, coin elemzések
  2. Bitcoin és kriptovaluta konzultáció. Elakadtál? Kérdésed van? Segítünk!
  3. Bitcoin és blokklánc, egy új világ kezdete; Ebook
  4. Bitcoin és kriptovaluta adózás ultimate kisokos 2022
  5. Kriptovaluta és altcoin bemutatók, projekt ismertetők
  6. Bitcoin és kriptovaluta bányászat beállítások, útmutatók
  7. Kriptovaluta tőzsde ismertetők, Bitcoin vásárlás

TÁMOGASD A CRYPTOFALKA MŰKÖDÉSÉT 

Ha tetszik, amit csinálunk és szeretnéd biztosítani, hogy a Cryptofalka továbbra is a megszokott minőségi tartalmakat tudja nyújtani az olvasók számára, a következő linken tudod támogatni a munkánkat. Köszönjük! 👋

Donation: ➡️ LINK ⬅️

Oldalunk ellenőrzött Brave alkotó, így ha Brave böngészőt használsz BAT segítségével is tudod támogatni a munkánkat.

—————————————————————————————————————————————————–

A CryptoFalka által szolgáltatott információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik, a megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást. Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a CryptoFalka nem vállalkozik. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval! 

Bitcoin és kriptovaluta árfolyamok

#NamePrice

Hogy mi is a CryptoFalka Platform? 

Elemzések a jövő pénzéről a Bitcoinról és a többi kriptovalutáról! Havi oktatások, élő streamek, tippek, hírek, közösség! 

Ha szeretnél hatékonyan bekapcsolódni a digitális valuták világába vagy ha már ismerős a szakma de szeretnéd elmélyíteni a tudásodat és profitálni a digitális pénz forradalmából, akkor nálunk a helyed! Hiszen a Platformról minden információt, tippet és oktatást egy forrásból érhetsz el, méghozzá a szakma legjobbjaitól! 

cryptofalka kriptovaluta csoport discord

Elakadtál? Kérdésed van? Konzultálj a Cryptofalka szakembereivel! 

Bitcoin és kriptovaluta konzultáció I Cryptofalka

Hallgasd a Bitcoin kisokos podcast műsorát!

Bitcoin kisokos podcast cryptofalka

CryptoFalka heti hírlevél!

Szeretnél ingyenes altkoin elemzéseket kapni? Érdekel mi történt a Bitcoinnal és a Criptopiaccal a héten? Iratkozz fel heti hírlevelünkre!

Köszönjük! Sikeresen feliratkoztál hírlevelünkre.