4 ok amiért az alapkezelőknek még nehéz Bitcoinba fektetniük

Szerző: | jún 21, 2021 | Kriptovaluta

A nagy alapkezelőket komolyan érdeklik a kriptovaluták és a Bitcoin, de négy jelentős akadály gördül még eléjük a befektetésük során. 

 

Bitcoin, mint portfólió diverzifikátor

Múlthéten számoltunk be róla, hogy a legendás befektető, Paul Tudor Jones, június 14-én a CNBC-nek adott interjújában 5%-os Bitcoin kitettséget javasol. A befektető a közelmúltban növelte meg a Bitcoin kitettségét 5%-ra. A nagy, meghatározó alapkezelők, mind növelnék a kriptovaluta befektetését a következő években.

Szeretem a Bitcoint, mint portfólió-diverzifikátort. Legyen 5% aranyban, 5% Bitcoinban, 5% készpénzben és 5% árucikkben. – javasolta a Paul Tudor Jones

Nyilatkozatát azután tette, hogy a múlt héten a fogyasztói árindex (CPI) jelentés, az Egyesült Államokban az infláció történelmi, 13 éves csúcsot ért el.

A világ 50 legnagyobb vagyonkezelője együttvéve 78,9 trillió dollár vagyont felügyel. Ha a kezelt vagyonnak csupán 1%-át fektetnék Bitcoinba, akkor a több, mint 700 milliárd dollár érkezne a piacra. Azonban van egy két tényező, amellyel a hagyományos pénzügyi szektornak meg kell küzdeni ahhoz, hogy ha nem is 5%-ot de akár csak 1%-ot befektessenek.

Bitcoin és kriptovaluta konzultáció szalag I Cryptofalka

 

1. akadály: A magas volatilitás

A Bitcoinba történő befektetés továbbra is jelentős akadályt jelent a nagy befektetési alapkezelők számára, különös tekintettel a vélt kockázatokra. Június 11-én az Egyesült Államok Értékpapír és Tőzsdei Felügyelete (SEC), a piaci volatilitásra, a szabályozás hiányára és a csalásokra hivatkozva figyelmeztette a befektetőket a Bitcoin határidős kereskedelem kockázataira. 

Kriptovaluta kockázata I Cryptofalka

Forrás: Profit Point EU

Annak ellenére, hogy több részvény és árucikk hasonló vagy akár magasabb 90%-os volatilitással rendelkezik, valahogyan az ügynökség továbbra is a Bitcoinra összpontosít. A DoorDash (DASH), egy 49 milliárd dolláros amerikai tőzsdén jegyzett társaság 96% -os volatilitást mutat, szemben a Bitcoin 90% -ával. Eközben a 44 milliárd dolláros amerikai technológiai részvény, a Palantir Technologies (PLTR) 87% -os volatilitással rendelkezik. Vagyis nem feltétlen igaz, hogy a 

 

2. kockázat: Még nem megoldott a közvetett kitettség

Közvetett kitettség szinte lehetetlen az amerikai székhelyű vállalatok számára egyelőre. A befektetési alapok nagy része, főleg a több milliárd dolláros vagyonkezelők nem vásárolhatnak direktben Bitcoint. 

Kriptovaluta kitettség I Cryptofalka

Forrás: https://investorplace.com/

Ebben az eszközosztályban nincs semmi különös, de a legtöbb nyugdíjalap és 401(k) adókedvezménnyel társuló nyugdíjszámla nem teszi lehetővé a fizikai aranyba, a művészetbe vagy a termőföldbe történő közvetlen befektetéseket. Ezeket a korlátozásokat azonban még ki lehet játszani a tőzsdén kereskedett alapokkal (ETF), tőzsdén jegyzett kötvényekkel (ETN) és a forgalomképes befektetési alapok felhasználásával. Vagyis egy potenciális Bitcoin ETF elfogadása azért lenne igazán egészséges a piac számára, mert hatalmas méretű befektetők számára válna elérhetővé a Bitcoin és a kriptovaluták piaca.

 

3. akadály: Bizonytalan szabályozás

Míg az alapkezelő teljes ellenőrzést gyakorol a befektetési döntések felett, be kell tartaniuk egyes szabályokat, és be kell tartaniuk az alapkezelő által bevezetett kockázatkezeléseket. Új eszközök, például CME Bitcoin futures hozzáadásához SEC jóváhagyásra lehet szükség. A Renaissance Capital Medallion befektetési alapjai 2020 áprilisában szembesültek ezzel a kérdéssel. 

Kriptovaluta szabályozás I Cryptofalka

Forrás: https://www.cryptowisser.com/

Azoknak, akik a CME Bitcoin határidős ügyleteit választják, mint például a Tudor Investment, a havi lejáratok előtt összesíteni kell az opciókat. Az opciók összesítése a meglévő opciós pozíciók bezárása, miközben ugyanabban az opcióban magasabb kötési áron nyit új pozíciót.

Ez a kérdés mind likviditási kockázatot, mind a mögöttes eszköz hibakövetését veti fel. A határidős ügyleteket nem hosszú távra tervezték, és áraik nagymértékben különböznek a szokásos azonnali tőzsdékétől.

 

4. akadály: Hagyományos bankszektorral való összeférhetetlenség

A bankok fontos szerepet játszanak ezen a területen, mivel a JPMorgan, a Merrill Lynch, a BNP Paribas, az UBS, a Goldman Sachs és a Citi a világ legnagyobb befektetési alapkezelői között szerepelnek. A fennmaradó eszközkezelőkkel szoros a kapcsolat, mert a bankok releváns befektetők és forgalmazók ezeknek a független befektetési alapoknak. Ez az összefonódás még ennél is tovább megy, mert ugyanazok a pénzügyi konglomerátumok uralják a részvényeket és az adósságkínálatot is, ami azt jelenti, hogy végül az ilyen ügyletekben a befektetési alapok felosztásáról döntenek. 

Bankok vs kriptovaluták I Cryptofalka

Forrás: https://indusdictum.com/

Míg a Bitcoin még nem jelent közvetlen veszélyt ezeknek az ipari mamut vállalatoknak, a kockázatkerülés hiánya, beleértve a szabályozási bizonytalanságokat is, a globális 100 millárd dolláros profi alapkezelők nagy részének mégis kockázatos.

OKEX_banner_Cryptofalka

 

További ajánlott cikkeink:

  1. Bitcoin és kriptovaluta konzultáció. Elakadtál? Kérdésed van? Segítünk!
  2. Bitcoin és blokklánc, egy új világ kezdete; Ebook
  3. Bitcoin és kriptovaluta adózás ultimate kisokos 2021
  4. Kriptovaluta és altcoin bemutatók, projekt ismertetők
  5. Bitcoin és kriptovaluta bányászat beállítások, útmutatók
  6. Kriptovaluta tőzsde ismertetők, Bitcoin vásárlás

TÁMOGASD A CRYPTOFALKA MŰKÖDÉSÉT 

Ha tetszik, amit csinálunk és szeretnéd biztosítani, hogy a Cryptofalka továbbra is a megszokott minőségi tartalmakat tudja nyújtani az olvasók számára, a következő linken tudod támogatni a munkánkat. Köszönjük! 👋

Donation: ➡️ LINK ⬅️

Oldalunk ellenőrzött Brave alkotó, így ha Brave böngészőt használsz BAT segítségével is tudod támogatni a munkánkat.

—————————————————————————————————————————————————–

A CryptoFalka által szolgáltatott információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik, a megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást. Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a CryptoFalka nem vállalkozik. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval! 

Bitcoin és kriptovaluta árfolyamok

# NamePrice

Hogy mi is a CryptoFalka Platform? 

Elemzések a jövő pénzéről a Bitcoinról és a többi kriptovalutáról! Havi oktatások, élő streamek, tippek, hírek, közösség! 

Ha szeretnél hatékonyan bekapcsolódni a digitális valuták világába vagy ha már ismerős a szakma de szeretnéd elmélyíteni a tudásodat és profitálni a digitális pénz forradalmából, akkor nálunk a helyed! Hiszen a Platformról minden információt, tippet és oktatást egy forrásból érhetsz el, méghozzá a szakma legjobbjaitól! 

Discord I Cryptofalka

Elakadtál? Kérdésed van? Konzultálj a Cryptofalka szakembereivel! 

Bitcoin és kriptovaluta konzultáció I Cryptofalka

Hallgasd a Bitcoin kisokos podcast műsorát!

Bitcoin kisokos podcast cryptofalka

CryptoFalka heti hírlevél!

Szeretnél ingyenes altkoin elemzéseket kapni? Érdekel mi történt a Bitcoinnal és a Criptopiaccal a héten? Iratkozz fel heti hírlevelünkre!

Köszönjük! Sikeresen feliratkoztál hírlevelünkre.