80 kínai kriptoinfluencer fiókot távolítottak el

Szerző: | szept 6, 2023 | Kriptovaluta, nft

A kínai kriptoinfluenszer fiókoknak összesen több mint 8 millió követőjük volt, mielőtt eltávolították őket.

 

Kína nem kíméli a kriptoinfluenszereket

A Sina Weibo – az egyik legnépszerűbb kínai közösségi média alkalmazás, több mint 258 millió napi aktív felhasználóval – a hivatalos jogszabályokra hivatkozva 80 kriptovaluta-tevékenységet népszerűsítő influencer-fiókot távolított el.

A szeptember 5-i bejelentés szerint 80 kriptoinfluencer fiókot, amelyeknek összesen több mint 8 millió követője volt, a Weibo “proaktívan eltávolított”. A fiókokat azzal vádolták, hogy a kriptovaluták népszerűsítésében betöltött szerepük miatt nyolc (távközléssel, pénzügyekkel, banki tevékenységgel, online marketinggel, értékpapírokkal, tőzsdékkel és internetbiztonsággal kapcsolatos) szabályozást sértettek meg.

Cryptofalka privát tagság banner I Cryptofalka

A platform rendszeresen fellép a kriptofiókok ellen, amióta 2021 szeptemberében életbe lépett a kínai kriptopénz-tilalom. Márciusban például már a Weibo 131 olyan fiókot távolított el, amely kripto- és tőzsdei kereskedési tevékenységhez kapcsolódott.

 

 

Tavaly 12 000 kriptóhoz kapcsolódó fiókot távolítottak el 

A legnagyobb országos razziára 2022 augusztusában került sor, amikor a Kínai Kibertér Adminisztráció (CAC) 12 000 kriptovalutákhoz kapcsolódó influencer fiókot távolított el a Weibón és a Baidun, és 51 000 kapcsolódó promóciós posztot törölt. A CAC a döntés védelmében azt írta:

Kína kriptovaluta I Cryptofalka

A cél az, hogy a törvénynek megfelelően megvédje az emberek vagyonbiztonságát, és emlékeztesse a netezők többségét a helyes befektetési koncepciók kialakítására, a kockázatmegelőzési tudatosság fokozására, a virtuális valutakereskedelmi hype-tevékenységekben való részvételtől való tartózkodásra, valamint a személyes vagyoni károk megelőzésére.”

 

Szigorítanak a kínai hatóságok

Hasonlóképpen a Weibo korábbi végrehajtási intézkedésében ezt mondta:

“Továbbra is fokozzuk a platformon létező illegális értékpapír-tevékenységek elleni fellépést, és szigorúan ellenőrizzük a kapcsolódó törvények és rendeletek megsértését, és soha nem fogjuk eltűrni azokat”.

Az idei évtől kezdve Kína keményen fellépett a kriptovalutákkal kapcsolatos pénzmosással szemben valamint az állami kriptoerőfeszítések megőrzése mellett. Ezen erőfeszítések némelyike azonban járulékos károkat okoz a nemzetközi befektetőknek is.

 

 

TÁMOGASD A CRYPTOFALKA MŰKÖDÉSÉT 

Ha tetszik, amit csinálunk és szeretnéd biztosítani, hogy a Cryptofalka továbbra is a megszokott minőségi tartalmakat tudja nyújtani az olvasók számára, a következő linken tudod támogatni a munkánkat. Köszönjük! 👋

Donation: ➡️ LINK ⬅️

Oldalunk ellenőrzött Brave alkotó, így ha Brave böngészőt használsz BAT segítségével is tudod támogatni a munkánkat.

—————————————————————————————————————————————————–

A CryptoFalka által szolgáltatott információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik, a megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást. Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a CryptoFalka nem vállalkozik. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval! 

Bitcoin és kriptovaluta árfolyamok

# NamePrice

Hogy mi is a CryptoFalka Platform? 

Elemzések a jövő pénzéről a Bitcoinról és a többi kriptovalutáról! Havi oktatások, élő streamek, tippek, hírek, közösség! 

Ha szeretnél hatékonyan bekapcsolódni a digitális valuták világába vagy ha már ismerős a szakma de szeretnéd elmélyíteni a tudásodat és profitálni a digitális pénz forradalmából, akkor nálunk a helyed! Hiszen a Platformról minden információt, tippet és oktatást egy forrásból érhetsz el, méghozzá a szakma legjobbjaitól! 

Discord I Cryptofalka

Elakadtál? Kérdésed van? Konzultálj a Cryptofalka szakembereivel! 

Bitcoin és kriptovaluta konzultáció I Cryptofalka

[web_stories_embed url="https://cryptofalka.hu/web-stories/mi-a-bitcoin%3f-kriptovaluta-kezdoknek-i-cryptofalka/" title="Mi a Bitcoin? Kriptovaluta kezdőknek I Cryptofalka" poster="" width="360" height="600" align="none"]

Hallgasd a Bitcoin kisokos podcast műsorát!

Bitcoin kisokos podcast cryptofalka