A Facebook Libra hátráltatása erősítheti Kína kriptovalutáját

Szerző: | okt 17, 2019 | Kriptovaluta

Az RBC Capital Markets elemzői szerint a Facebook Libra elnyomása teret nyithat Kínai Központi Bank kriptovalutája, a CBDC előtt a piac dominálására.

 

Kína nagyobb sebességre kapcsolt

A Market Insider riportjában az RBC elemzője szerint, mihelyt a Facebook bejelentette saját stablecoinját (Libra), Kína is jóval nagyobb sebességre kapcsolt saját maga jüan által támogatott stablecoinjával kapcsolatban.

“Ha az amerikai szabályozók folyamatosan hátráltatják a Facebook és a Libra előterjesztését és magát a kripto innovációt az országban , az végül Kína és a CBDC dominálását eredményezheti a piacon.”

Steven Mnuchin, az Egyesült Államok pénzügyminisztere szerint rengeteg cég hanyagolja inkább, vagy dobja a Facebook Libra projektjét. Ennek oka, hogy nem látják az előrelépést a szabályozásokkal és a szabályozók aggályaival kapcsolatban. Mnuchin szerint a Libra standardjai még nem állnak párhuzamban az amerikai pénzmosás elleni rendelet bizonyos pontjaival. 

“Ha nem találkozik a Libra elképzelése az USA pénz mosás elleni szabályzatával, illetve a FinCEN standardjaival, akkor az végül hatályba léptetést fog eredményezni ellenük. Ez további nehézségeket vet fel. Véleményem szerint a Facebooknál is rájöttek, hogy a Libra még nem áll készen. Ezt a vállaltok is felismerték. Ez az oka, hogy többen is ejtik a projektet.”

Az RBC elemzője szerint azonban fordulhat a helyzet. Szerinte sok vállalat még mindig nagy érdeklődéssel fogadja a Facebook és a Libra projektjét, arra is lát esélyt, hogy újból társuljanak a projekthez azok a cégek, melyek időközben elhagyták azt. Abban az esetben, ha megfelelőek lesznek a szabályozási előírások, körülmények. A global investment bank szerint:

“Amint egy világos szabályozási tervezet kijön, valamint sikeresen kibocsátják a Librát, nem lennénk meglepve, ha sok vállalat visszatársulna a projekthez.”

 

A Facebook-nak hozzá kéne adnia a Bitcoin-t

Amerikai kongresszusi tag, Warren Davidson szerint a Facebooknak inkább a Bitcoint (BTC) kéne a Calibra nevű tárcájukhoz adni egy új Libra stablecoin kifejlesztése helyett. Hozzátette, A Facebook Libra projektjének szépsége, hogy felszínre hozhatja azokat a problémákat, amik már hosszú ideje létezne a social médiában.

Korábbi cikkünkben részletesebben olvashattok róla, miért van tenne jót a Facebooknak adoptálni a Bitcoint.

 

Az eredeti cikk szerzője és a háttérkkép tulajdonosa a cointelegraph.com oldal.

TÁMOGASD A CRYPTOFALKA MŰKÖDÉSÉT 

Ha tetszik, amit csinálunk és szeretnéd biztosítani, hogy a Cryptofalka továbbra is a megszokott minőségi tartalmakat tudja nyújtani az olvasók számára, a következő linken tudod támogatni a munkánkat. Köszönjük! 👋

Donation: ➡️ LINK ⬅️

Oldalunk ellenőrzött Brave alkotó, így ha Brave böngészőt használsz BAT segítségével is tudod támogatni a munkánkat.

—————————————————————————————————————————————————–

A CryptoFalka által szolgáltatott információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik, a megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást. Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a CryptoFalka nem vállalkozik. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval! 

Bitcoin és kriptovaluta árfolyamok

# NamePrice

Hogy mi is a CryptoFalka Platform? 

Elemzések a jövő pénzéről a Bitcoinról és a többi kriptovalutáról! Havi oktatások, élő streamek, tippek, hírek, közösség! 

Ha szeretnél hatékonyan bekapcsolódni a digitális valuták világába vagy ha már ismerős a szakma de szeretnéd elmélyíteni a tudásodat és profitálni a digitális pénz forradalmából, akkor nálunk a helyed! Hiszen a Platformról minden információt, tippet és oktatást egy forrásból érhetsz el, méghozzá a szakma legjobbjaitól! 

Discord I Cryptofalka

Elakadtál? Kérdésed van? Konzultálj a Cryptofalka szakembereivel! 

Bitcoin és kriptovaluta konzultáció I Cryptofalka

Hallgasd a Bitcoin kisokos podcast műsorát!

Bitcoin kisokos podcast cryptofalka

CryptoFalka heti hírlevél!

Szeretnél ingyenes altkoin elemzéseket kapni? Érdekel mi történt a Bitcoinnal és a Criptopiaccal a héten? Iratkozz fel heti hírlevelünkre!

Köszönjük! Sikeresen feliratkoztál hírlevelünkre.