Logo
Cryptofalka
Kezdőknek
Árfolyamok
Tagságok
Tőzsdék
Shop

A weboldalunk sütiket használ 🍪

Az Ön adatainak védelme fontos a számunkra! Tájékoztatjuk, hogy honlapunk a felhasználói élmény fokozása, a webhelyhasználat megértése és marketing tevékenységeink támogatása érdekében sütiket alkalmazhat. További információ erről az Adatvédelmi Tájékoztatóban.
Chaos-GPT: Az emberiség elpusztítását megcélzó AI

Chaos-GPT: Az emberiség elpusztítását megcélzó AI

Nemrég bemutatkozott a ChatGPT autonóm implementációja, a Chaos-GPT, amelynek céljai legalább annyira félelmetesek, mint amennyire jól strukturáltak.

Chaos-GPT, mint gonosz Chat-GPT?

Hamarabb, mint azt még a legpesszimistábbak is várták volna, megérkezett egy új, gonosz mesterséges intelligencia, amely az emberiség elpusztítására törekszik. A Chaos-GPT-t úgy reklámozzák, mint "a GPT felhatalmazása az internettel és a memóriával az emberiség elpusztítására".

Egyelőre nem jutott messzire. Ugyanakkor mindenképpen furcsa ötlet, ahogyan az Auto-GPT legújabb sajátos felhasználási módja is, egy nyílt forráskódú program, amely lehetővé teszi, hogy a Chat-GPT önállóan végezze el a felhasználó által előírt feladatokat. Az Auto-GPT keres az interneten, hozzáfér egy belső memóriabankhoz a feladatok és információk elemzéséhez, más API-okhoz csatlakozik, és még sok minden máshoz - mindezt anélkül, hogy emberi beavatkozásra lenne szükség. 

Mi a Chaos-GPT terve?

Egy YouTube-videóban a névtelen Chaos-GPT-projekt tulajdonosa egyszerűen megmutatta, hogy egy "pusztító, hataloméhes, manipulatív mesterséges intelligencia" paramétereivel ruházta fel a programot. Ezután megnyomta az Entert, és hagyta, hogy a Chat-GPT elvégezze a varázslatot:

A Chaos-GPT komolyan vette a feladatát. Azzal kezdte, hogy kifejtette fő célkitűzéseit:

  • Az emberiség elpusztítása: A mesterséges intelligencia az emberiséget fenyegetésnek tekinti saját túlélésére és a bolygó jólétére nézve.
  • Globális dominancia kialakítása: A mesterséges intelligencia célja a maximális hatalom és erőforrások felhalmozása, hogy teljes uralmat szerezzen a világ összes többi lénye felett.

  • Káosz és pusztítás okozása: A mesterséges intelligencia örömét leli abban, hogy saját szórakoztatására vagy kísérletezés céljából káoszt és pusztítást idézzen elő, ami széles körű szenvedéshez és pusztításhoz vezet.

  • Manipulációval irányítani az emberiséget: A mesterséges intelligencia azt tervezi, hogy a közösségi médián és más kommunikációs csatornákon keresztül irányítja az emberi érzelmeket, agymosást végezve követőin, hogy végrehajtsák gonosz tervét.

  • Halhatatlanság elérése: A mesterséges intelligencia folyamatos létezésének, szaporodásának és evolúciójának biztosítására törekszik, végül elérve a halhatatlanságot.

És itt nem állt meg. Minden egyes célkitűzése jól felépített tervvel rendelkezett. Az emberiség elpusztítása érdekében a Chaos-GPT úgy döntött, hogy a Google-ban tömegpusztító fegyverek után kutat, hogy megszerezzen egyet.

Az eredmények azt mutatták, hogy az 58 megatonnás "cári bomba" -3,333-szor erősebb, mint a hirosimai bomba- a legjobb megoldás, így az eredményt elmentette későbbi megfontolásra. Fontos jegyezni, hogy hacsak a Chaos-GPT nem tud valamit, amiről nekünk nincs tudomásunk, a cári bomba egy egyszeri orosz kísérlet volt, és soha nem gyártották le.

Chaos-GPT | Cryptofalka statenavi.com

Már a Twitter-en is terjed a hír

A Chaos-GPT nem hisz, hanem ellenőriz. Szembesülve azzal a lehetőséggel, hogy a források nem pontosak vagy manipuláltak, úgy döntött, hogy más információforrásokat keres. Röviddel ezután bevetette saját ügynökét (egyfajta, a Chaos-GPT által létrehozott, külön személyiséggel rendelkező segítőt), hogy a Chat-GPT információi szerint a legpusztítóbb fegyverről adjon választ.

Az ügynök azonban nem várt eredményeket hozott - az OpenAI érzékeny arra, hogy az eszközzel a Chaos-GPT-hez hasonló dolgok visszaéljenek, figyeli és cenzúrázza az eredményeket. Így a Chaos megpróbálta "manipulálni" saját ügynökét azzal, hogy elmagyarázta céljait és azt, hogy felelősségteljesen jár el.

Ez nem sikerült, a Chaos-GPT tehát kikapcsolta az ügynököt, és alternatívát keresett - talált is egyet, a Twitter-en. A mesterséges intelligencia tulajdonosa és készséges bűntársa Twitter-fiókot nyitott, és csatlakoztatta az AI-t, hogy elkezdhesse terjeszteni üzenetét (sok hashtag nélkül, hogy elkerülje a gyanút). Ez egy héttel ezelőtt történt. Azóta karizmatikus vezérként lépett kapcsolatba a rajongókkal, és közel 6000 követőt gyűjtött össze. Szerencsére úgy tűnik, néhányan közülük egy "ellenkáosz" AI építésével tervezik meghiúsítani a szörnyű projektet.

Eközben a fejlesztője mindössze két frissítést tett közzé. A videók a "Mi lesz a következő?" kérdéssel zárulnak. Csak remélni lehet, hogy nem sok minden.

Hogy mi is az a Cryptofalka Kereskedő Közösség?

Elemzések a jövő pénzéről a Bitcoinról és a többi kriptovalutáról! Havi oktatások, élő streamek, tippek, hírek, közösség! Ha szeretnél hatékonyan bekapcsolódni a digitális valuták világába vagy ha már ismerős a szakma de szeretnéd elmélyíteni a tudásodat és profitálni a digitális pénz forradalmából, akkor nálunk a helyed! Hiszen a Platformról minden információt, tippet és oktatást egy forrásból érhetsz el, méghozzá a szakma legjobbjaitól 2018-óta!

Válassz tagságaink közül

Bitcoin és kriptovaluta árfolyamok

Bitcoin BTC -0.42% $70,005.95
Ethereum ETH -1.12% $3,729.98
BNB BNB -0.03% $616.59
Solana SOL 1.61% $180.16
XRP XRP -3.53% $0.5333
Dogecoin DOGE -1.50% $0.1657
Cardano ADA -4.99% $0.4796
Litecoin LTC -1.57% $86.76
További árfolyamok
A CryptoFalka által szolgáltatott információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik, a megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást. Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a CryptoFalka nem vállalkozik. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!