Logo
Cryptofalka
Kezdőknek
Árfolyamok
Tagságok
Tőzsdék
Shop

A weboldalunk sütiket használ 🍪

Az Ön adatainak védelme fontos a számunkra! Tájékoztatjuk, hogy honlapunk a felhasználói élmény fokozása, a webhelyhasználat megértése és marketing tevékenységeink támogatása érdekében sütiket alkalmazhat. További információ erről az Adatvédelmi Tájékoztatóban.
ChatGPT és A.I., mint portfólió menedzser?

ChatGPT és A.I., mint portfólió menedzser?

Egy új tanulmány szerint a ChatGPT és a BardAI programok egy nap valószínűleg képesek lesznek önállóan is kereskedni a pénzügyi piacokon.

 

Íme a legújabb ChatGPT tanulmány

A befektetési iparág már régóta használ algoritmusokat és kvantitatív kereskedési programokat a profit növelése érdekében, a mesterséges intelligencia legújabb áttörései pedig további lehetőségeket nyitnak meg. Bár egy olyan potenciális jövő, ahol a mesterséges intelligencia magától kezeli a pénzt, valószínűleg még sok évnyi távolságra van, két dél-koreai akadémikus előzetes tanulmánya azt mutatja, hogy a ChatGPT már most is jobb portfóliókezelő, mintha csak dartsot dobálna.

A tanulmány - melynek címe "Can ChatGPT Improve Investment Decision? From a portfolio management perspective" - megállapította, hogy a ChatGPT egy eszközkészletből való választási képessége a kockázattal korrigált hozam és a diverzifikáció mérőszámai alapján felülmúlta a véletlenszerű kiválasztást.

"A lakossági befektetők, különösen azok, akik esetleg képzetlenek vagy félreinformáltak, profitálhatnak a portfóliókezelés demokratizálásából" - írták a tanulmány szerzői, Hyungjin Ko és Jaewook Lee. "Emellett a professzionális portfóliókezelők javíthatják termelékenységüket, mivel fontosabb feladatokra összpontosíthatnak, miközben a ChatGPT segíti őket a változatos eszközök kiválasztásában egy adott portfólióhoz."

 

ChatGPT | Cryptofalka sfgate.com

A kutatók szerint a korai eredmények azt mutatták, hogy a ChatGPT "másodpilótaként" használható a befektetők számára, "prófétaként" viszont nem. Ez nem áll túl messze a számos lakossági brókercégnél már használatos robot-tanácsadóktól. Ugyanakkor legalább egy pénzügyi cég tervét is tükrözi, mivel a Morgan Stanley már tesztel egy OpenAi által működtetett chatbotot pénzügyi tanácsadóival, hogy segítsen a befektetési döntések meghozatalában.

Bitcoin és kriptovaluta konzultáció gif I Cryptofalka

 

Milyen is volt pontosan a kísérlet?

A kísérlet, amelyet még nem bíráltak el, a következőképpen zajlott: A kutatók létrehoztak egy univerzumot, amely az amerikai piac különböző szektoraiból 20 nagy tőkeértékű részvényből, valamint a kriptovaluták, nyersanyagok, devizák és kötvények kategóriáiból egyenként öt eszközből állt. Ezután a kutatók 10 000 szimulációt futtattak le, arra kérve a ChatGPT-t, hogy a rendelkezésre álló eszközök közül különböző számú eszközt válasszon ki egy portfólió létrehozásához.

Az adatok visszatesztelése azt mutatta, hogy a ChatGPT kiválasztásai diverzifikáltabb portfóliót hoztak létre, kevésbé korrelált eszközökkel, mint a véletlenszerű kiválasztás.

 

ChatGPT | Cryptofalka bloomberg.com

Majd a 2022. január 1. és 2023. január 31. közötti időszakban a ChatGPT portfóliói kockázattal korrigált alapon is felülmúlták a véletlenszerű kiválasztás portfólióit. Például egy négy eszközből álló portfólióban a ChatGPT portfólió átlagos várható hozama -13,3% volt, szemben a véletlenszerű kiválasztás -23,3%-ával, és jobb volt a Sharpe-aránya, ami a kockázattal korrigált hozam mérőszáma.

A részvények és a kötvények 2022-ben erőteljesen estek, így a negatív hozameredmények nem meglepőek. Összehasonlításképpen: az S&P 500 több mint 14%-ot esett ebben az időszakban.

 

Hosszú út áll még a ChatGPT előtt

Ez a tanulmány nem jelenti azt, hogy a ChatGPT készen áll a főműsoridőre, és hamarosan egy fedezeti alapot fog működtetni. Chris Montagu, a Citi elemzője az ügyfeleknek szóló jegyzetében azt mondta, hogy az eredmények "meggyőzőek", de a kis eszközuniverzumot, a rövid időkeretet és a "könnyen verhető alapmodellt" említette, mint olyan okokat, amelyek miatt óvatosnak kell lenni a szélesebb körű elfogadással kapcsolatban.

De ahogy a nyelvtanuló AI-modellek tovább fejlődnek, és a befektetők folyamatosan az alacsonyabb díjú termékek felé mozdulnak el, az AI portfóliómenedzser egy nap valósággá válhat.

 

Kriptovaluta kereskedő csoport discord I Cryptofalka

 

 

 

További ajánlott cikkeink:

  1. Aktuális Bitcoin és kriptovaluta árfolyamok, coin elemzések
  2. Bitcoin és kriptovaluta konzultáció. Elakadtál? Kérdésed van? Segítünk!
  3. Bitcoin és blokklánc, egy új világ kezdete; Ebook
  4. Bitcoin és kriptovaluta adózás ultimate kisokos 2022
  5. Kriptovaluta és altcoin bemutatók, projekt ismertetők
  6. Bitcoin és kriptovaluta bányászat beállítások, útmutatók
  7. Kriptovaluta tőzsde ismertetők, Bitcoin vásárlás

Hogy mi is az a Cryptofalka Kereskedő Közösség?

Elemzések a jövő pénzéről a Bitcoinról és a többi kriptovalutáról! Havi oktatások, élő streamek, tippek, hírek, közösség! Ha szeretnél hatékonyan bekapcsolódni a digitális valuták világába vagy ha már ismerős a szakma de szeretnéd elmélyíteni a tudásodat és profitálni a digitális pénz forradalmából, akkor nálunk a helyed! Hiszen a Platformról minden információt, tippet és oktatást egy forrásból érhetsz el, méghozzá a szakma legjobbjaitól 2018-óta!

Válassz tagságaink közül

Bitcoin és kriptovaluta árfolyamok

Bitcoin BTC 2.97% $58,639.6
Ethereum ETH 3.61% $3,167.3
BNB BNB 3.80% $538.96
Solana SOL 4.43% $140.5
XRP XRP 11.08% $0.5145
Dogecoin DOGE 4.37% $0.1099
Cardano ADA 5.68% $0.423
Litecoin LTC 2.48% $70.55
További árfolyamok
A CryptoFalka által szolgáltatott információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik, a megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást. Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a CryptoFalka nem vállalkozik. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!