Logo
Cryptofalka
Kezdőknek
Árfolyamok
Tagságok
Tőzsdék
Shop

A weboldalunk sütiket használ 🍪

Az Ön adatainak védelme fontos a számunkra! Tájékoztatjuk, hogy honlapunk a felhasználói élmény fokozása, a webhelyhasználat megértése és marketing tevékenységeink támogatása érdekében sütiket alkalmazhat. További információ erről az Adatvédelmi Tájékoztatóban.
A Neuralink sikeresen beültette első chipjét az emberi agyba

A Neuralink sikeresen beültette első chipjét az emberi agyba

Mint a Neuralink társalapítója és tulajdonosa, Elon Musk elárulta, hogy a beteg ugyan még lábadozik, de jól van és a kezdeti eredmények "ígéretesek". 

Musk az X-en osztotta meg a hírt

A Neuralink által kifejlesztett számítógépes chipet a vállalat társalapítója és tulajdonosa, Elon Musk szerint beültették az első emberi tesztalanyba, ami mérföldkövet jelent az agy-számítógép interfész kutatás élvonalbeli területén. Musk a social médiában osztotta meg a hírt, amely szerint az első emberi befogadó jól van, lábadozik, és az implantátum már ígéretes agyi neuronaktivitást mutat. 

Ez a lépés fontos mérföldkő a Brain-Computer Interface (BCI) kutatás területén, és új lehetőségeket nyithat meg a technológia és az emberi agy közötti kommunikációban.

Telepátia: a Neuralink víziója és célja

A Neuralink alapvető célja az agyi tevékenység dekódolása, így lehetővé téve a felhasználók számára, hogy gondolataikkal irányítsanak külső eszközöket, mint például számítógépeket és okostelefonokat. Ebből kiindulva Musk tehát a cég első termékének vízióját is felvázolta: Telepátia.

Az elsődleges célközönség azok a személyek, akik elvesztették végtagjaik használatát, például quadriplegia vagy ALS miatt, ugyanis a technológia ígéretes lehetőségeket kínál a kommunikáció és irányítás területén a mozgáskorlátozottak számára.

"A kezdeti felhasználók azok lesznek, akik elvesztették a végtagjaik használatának képességét... képzeljük el, ha Stephen Hawking gyorsabban tudott volna kommunikálni, mint egy gyorsgépíró vagy egy aukcióvezető. Ez a cél."

Megnyílnak a technológia és emberi agy közötti kapuk

A Neuralink technológiája az N1 implantátum köré épül, amely 1024 elektródát tartalmaz 64 vékony szálban, mindegyik vékonyabb egy emberi hajszálnál. Ez az eszköz rögzíti és továbbítja az agyi aktivitást egy mobilalkalmazásba, lehetővé téve a felhasználók számára, hogy gondolataikkal irányítsák a számítógépeket.

Neuralink Elon Musk I CryptofalkaA cég állítása szerint az implantátum kozmetikailag láthatatlan. A Neuralink korábban kapott engedélyt az FDA-tól az emberi kísérletek megkezdésére, és a PRIME tanulmányban részt vevő önkéntesekkel már folyamatban vannak a tesztek.

Elon Musk új technológiája nem mentes a kritikától sem

Annak ellenére, hogy a Neuralink fejlesztése jelentős előrehaladást mutat, a technológia nem mentes a kritikától.

Állatvédelmi csoportok, mint a Physicians Committee for Responsible Medicine, aggodalmukat fejezték ki az állatkísérletek és az eszközökkel járó potenciális komplikációk miatt, sürgetve a nem invazív interfészek fejlesztését. 

Mi az a blokklánc validátor? Ismertető

A validátorok kulcsfontosságú elemei a blokkláncnak: felelősek az új blokkok hozzáadásáért és az elfogadásra váró tranzakciók ellenőrzéséért.

Hogy mi is az a Cryptofalka Kereskedő Közösség?

Elemzések a jövő pénzéről a Bitcoinról és a többi kriptovalutáról! Havi oktatások, élő streamek, tippek, hírek, közösség! Ha szeretnél hatékonyan bekapcsolódni a digitális valuták világába vagy ha már ismerős a szakma de szeretnéd elmélyíteni a tudásodat és profitálni a digitális pénz forradalmából, akkor nálunk a helyed! Hiszen a Platformról minden információt, tippet és oktatást egy forrásból érhetsz el, méghozzá a szakma legjobbjaitól 2018-óta!

Válassz tagságaink közül

Bitcoin és kriptovaluta árfolyamok

Bitcoin BTC 4.35% $56,926.71
Ethereum ETH 1.92% $3,238.51
BNB BNB -1.83% $395.04
Solana SOL -2.31% $108.16
XRP XRP 5.85% $0.5821
Cardano ADA 0.80% $0.6269
Dogecoin DOGE 8.64% $0.09705
Litecoin LTC 2.35% $73.82
További árfolyamok
A CryptoFalka által szolgáltatott információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik, a megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást. Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a CryptoFalka nem vállalkozik. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!