Logo
Cryptofalka
Kezdőknek
Árfolyamok
Tagságok
Tőzsdék
Shop

A weboldalunk sütiket használ 🍪

Az Ön adatainak védelme fontos a számunkra! Tájékoztatjuk, hogy honlapunk a felhasználói élmény fokozása, a webhelyhasználat megértése és marketing tevékenységeink támogatása érdekében sütiket alkalmazhat. További információ erről az Adatvédelmi Tájékoztatóban.
Stabil valuta platformot jelentett be a Mitsubishi UFG

Stabil valuta platformot jelentett be a Mitsubishi UFG

A kriptohasználat elterjedésének talán egyik mérföldköve lehet a digitális fiat pénzek további megjelenése, fejlődése, elfogadása. Számos dollár és euró alapú digitális pénz létezik már most is, de annak azért van hírértéke, ha nagymúltú pénzügyi szolgáltató áll be egy ilyen kezdeményezés mögé. Mutatjuk a részleteket!

 

Mitsubishi UFJ FG – az innovatív bank

A 360 éves múltra visszatekintő Mitsubishi UFJ Financial Group (MUFG) Japán legnagyobb és a világ második legnagyobb banki holdingtársasága. A 185.000 alkalmazottal rendelkező pénzügyi csoport 50 országban, több mint 2300 irodával van jelen és az eszközállománya meghaladja a 3 trillió dollárt. Először 2014 reagáltak a fintech jelentette kihívásra és létrehoztak egy Innovációs Központot, amelynek feladata a technológiai fejlődés figyelemmel követése és felhasználási lehetőségek kidolgozása volt. 2015-ben pedig elindítottak egy start up accelerator programot ,,MUFG Digital Accelerator” néven.

A blokklánc technológia iránti érdeklődését és elkötelezettségét mi sem példázza jobban, mint a tény, hogy az MUFG tagja az R3 nevű globális blokklánc konzorciumnak és befektetője, illetve stratégia partnere a Coinbasenek is. Ez utóbbi együttműködés eredményeként 2021-ben az MUFG szakmai partnerségével indulhatott el a Coinbase tőzsdéje Japánban.

Bitcoin és kriptovaluta konzultáció gif I Cryptofalka

 

Mitsubsihi UFG és a Progmat Coin

Ilyen előzmények után talán nem is meglepő, hogy a napokban közzétett bejelentésében a cég arról számol be, hogy ,,Progmat Coin” néven elindítják saját stabil valuta kibocsátó platformjukat. Mindez arra lesz alkalmas, hogy a Japánban működő bankok képesek legyenek létrehozni és kibocsátani saját, japán jenhez kötött digitális valutát.

Persze mindez korántsem nevezhető váratlan fordulatnak. A japán kormány már tavaly nyáron elfogadott egy törvénytervezetet, amely nem banki szereplők számára megtiltja stabil valuták kibocsátását. A tervezet az idén, június 1-én lépett hatályba. Majd június 2-án már jött is az MUFG említett bejelentése. Kezdetben a szolgáltatást az Ethereum, Polygon, Avalanche és Cosmos hálózatokon lehet majd igénybe venni, de később további hálózatokkal is bővül a kínálat.

Mitsubishi I Cryptofalka

A bank együttműködik továbbá a Toki és Datachain cégekkel egy cross-chain bridge létrehozásában, amely az említett láncok közötti átjárhatóságot (swap, lending) biztosítja. Lehetőséget teremt továbbá különböző új felhasználási megoldások bevezetésére, mint például az NFT értékesítés Progmat Coin használatával.

Arról nincsen információ, hogy a platformot milyen japán bankok fogják elsőként igénybe venni, de az biztosra vehető, hogy nagy lesz az érdeklődés és akár a japán CBDC felé is megnyithatja az utat. Ugyanakkor nem ez a helyi bankok számára az egyetlen lehetőség a kriptoszektor felé való nyitásra, mivel az MUFG versenytársai sem tétlenkedtek az elmúlt időkben. A Shikoku Bank, a Tokyo Kiraboshi és a Minna Bank is saját digitális valuta kibocsátásán gondolkodik, de egy másik platform, a G.U. Technologies megoldását használva.

 

Összegzés

Japán ezek alapján komoly stabil valuta választék bővülés előtt áll. A technológia egyik sajátja, hogy számos versenytárs megoldás létezik és fér meg egymás mellett. Hogy hosszútávon melyik bizonyul sikeresnek, azt az idő és a piac eldönti majd.

 

Kriptovaluta kereskedő csoport discord I Cryptofalka

 

 

 

További ajánlott cikkeink:

  1. Aktuális Bitcoin és kriptovaluta árfolyamok, coin elemzések
  2. Bitcoin és kriptovaluta konzultáció. Elakadtál? Kérdésed van? Segítünk!
  3. Bitcoin és blokklánc, egy új világ kezdete; Ebook
  4. Bitcoin és kriptovaluta adózás ultimate kisokos 2022
  5. Kriptovaluta és altcoin bemutatók, projekt ismertetők
  6. Bitcoin és kriptovaluta bányászat beállítások, útmutatók
  7. Kriptovaluta tőzsde ismertetők, Bitcoin vásárlás

Hogy mi is az a Cryptofalka Kereskedő Közösség?

Elemzések a jövő pénzéről a Bitcoinról és a többi kriptovalutáról! Havi oktatások, élő streamek, tippek, hírek, közösség! Ha szeretnél hatékonyan bekapcsolódni a digitális valuták világába vagy ha már ismerős a szakma de szeretnéd elmélyíteni a tudásodat és profitálni a digitális pénz forradalmából, akkor nálunk a helyed! Hiszen a Platformról minden információt, tippet és oktatást egy forrásból érhetsz el, méghozzá a szakma legjobbjaitól 2018-óta!

Válassz tagságaink közül

Bitcoin és kriptovaluta árfolyamok

Bitcoin BTC -0.86% $64,145.76
Ethereum ETH 0.07% $3,422.73
BNB BNB -0.10% $571.76
Solana SOL 1.52% $161.09
XRP XRP -5.97% $0.555
Dogecoin DOGE -1.83% $0.1199
Cardano ADA -2.97% $0.4242
Litecoin LTC -1.00% $71.22
További árfolyamok
A CryptoFalka által szolgáltatott információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik, a megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást. Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a CryptoFalka nem vállalkozik. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!